Ζαχαροπλαστείο, Κέικ/Brownies, Συνταγές

Brownies με σοκολάτα γάλακτος και σοκολατένιο γλάσο

20 Φεβρουαρίου 2020

Η σοκολάτα, της σοκολάτας, τη σοκολάτα, σοκολάτα. Ή αν θες, ω σοκολάτα. Ωωω σοκολάτα… Νομίζω ότι αυτή είναι μία από αυτές τις συνταγές που δε χρειάζεται να γράφεις πολλά πολλά. Καταρχάς, τι να περιγράψεις; Brownies με σοκολάτα γάλακτος γράφει ο τίτλος. Τι παραπάνω να πεις; Να πεις ότι είναι νόστιμο; Ότι γίνεται πανεύκολα; Ότι θα σε κυνηγάει το παιδί σου για να φάει “ένα κομμάτι ακόμα βρε μαμά”; Ότι θα κυνηγάς εσύ το τάπερ για να φας “άλλο ένα, να, ένα μικρό”, και μετά θα σε κυνηγάνε οι τύψεις γιατί τελικά έφαγες δύο (μια γνωστή μου, όχι εγώ); Άσε, ας μην πούμε τίποτα.

milk chocolate brownies frosting-6

Την αγάπη μου για τα brownies την έχω εκφράσει πολλές πολλές φορές σε αυτές τις σελίδες. Γεμιστά με λευκή σοκολάτα, με καραμέλα, με κολοκύθα, νηστίσιμα με ταχίνι, χριστουγεννιάτικα με μέντα, ως βάση για παγωτό, ως βάση για cheesecake, ανακατεμένο με cheesecake, εντάξει, σταματάω, αν και έχει κι άλλες, πόσες συνταγές για brownies μπορεί να έχει ένα food blog (δεν έχω τελειώσει ακόμα, έχω κι άλλες στα σκαριά); Νομίζω ότι γενικότερα είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Ανάλογα με τη συνταγή που θα φτιάξεις, μπορεί να είναι από το γλυκό σνακ που θα συνοδεύσει τον καφέ σου, μέχρι το πιο αμαρτωλό επιδόρπιο.

milk chocolate brownies frosting-8

Και το συγκεκριμένο; Σε ποια κατηγορία μπαίνει; Χμμμ. Σε όλες; Το δοκιμάσαμε ζεστό ζεστό ακόμα, μετά το κυριακάτικο γεύμα μας. Το ξαναδοκιμάσαμε το απόγευμα, με τον απογευματινό καφέ οι μεγάλοι, με το χυμό τους οι μικροί. Κομμένο σε μικρές μπουκίτσες ήταν το τέλειο γλυκό σνακ την επόμενη μέρα στη δουλειά. Το τελευταίο κομμάτι φαγώθηκε για βραδινό με ένα ποτήρι γάλα από δίπλα (δεν πρόκειται να πω από ποιον). Ήταν απλά τέλειο κάθε φορά. Η γεμάτη γεύση της σοκολάτας γάλακτος σε συνδυασμό με το ηδονικά σοκολατένιο γλάσο ισορροπούν τέλεια, και το αποτέλεσμα είναι κολασμένο.

milk chocolate brownies frosting-4

Το γλάσο αυτό το δοκίμασα πρώτη φορά, αλλά κάτι μου λέει ότι δεν θα είναι η τελευταία. Καταρχάς είναι πανεύκολο να γίνει. Η υφή του είναι έτσι ακριβώς όπως μου αρέσει, πλούσια, μαστιχωτή, και όσο κρυώνει, δημιουργεί μια ελαφρώς τραγανή κρούστα από πάνω. Για τη γεύση δεν έχω να πω και πολλά, τα υλικά μιλάνε από μόνα τους. Θα ήθελα πάρα πολύ να το δοκιμάσω σε μια τούρτα, σε κάποιο κέικ, ή ακόμα και σε μπισκότα. Είμαι σίγουρη ότι θα είναι τέλειο.

milk chocolate brownies frosting-7

Για να είμαστε ξεκάθαροι, αυτό δεν είναι ένα υγιεινό γλυκό, αυτό είναι ένα γλυκό της κατηγορίας “ανεβάζω ζάχαρο και μόνο που το βλέπω”, από αυτά που όσοι προσπαθούν να προσέξουν τη διατροφή τους καλό θα είναι να προσπεράσουν.  Αν όμως είσαι κι εσύ πιο hardcore τύπος, δοκίμασέ το. Μπορείς να παίξεις λίγο με το χρόνο ψησίματος, να το αφήσεις για λίγο λιγότερο, αν θες να είναι πιο υγρό στο κέντρο, ή λίγο περισσότερο για πιο “σταθερό” brownie. Όπως και να το προτιμάς, Είναι brownie. Είναι brownie με σοκολάτα γάλακτος. Και με σοκολατένιο γλάσο. Μην τα ξαναλέμε.

milk chocolate brownies frosting-9

 

Brownies με σοκολάτα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 16

Υλικά
  • 170 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 120 γραμ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 40 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων.
  2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ενσωματώνουμε σιγά σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας.
  5. Σε ενα ταψάκι 20x20 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, τόσο, ώστε να περισσεύει από όλες τις πλευρές για να μπορέσουμε να το σηκώσουμε ολόκληρο όταν θελήσουμε να το ξεφορμάρουμε.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά.
  7. Μόλις βγει από το φούρνο, απλώνουμε από πάνω το γλάσο σοκολάτας (βλ. κάτω)

 
Γλάσο σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 16

Υλικά
  • 275 γραμ. ζάχαρη
  • 75 γραμ. βούτυρο
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γραμ. κουβερτούρα μαύρη
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα να βράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  3. Περιχύνουμε το ζεστό γλάσο κατευθείαν πάνω από το brownie μόλις αυτό βγει από το φούρνο και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από εδώ.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply