Ζαχαροπλαστείο, Κέικ/Brownies, Συνταγές

Brownies με καραμέλες γάλακτος

27 Ιανουαρίου 2014
caramel-brownies-8

 

 

 

Brownies. Και τι άλλο να γράψεις σε μία συνταγή για brownies. Νομίζω τίποτα. Καθώς προσπαθώ να γράψω κάτι, οτιδήποτε, βλέπω πάλι τις φωτογραφίες τους και ήδη τα νοσταλγώ. Γιατί τελείωσαν. Μέχρι το τελευταίο ψίχουλο. Οκ, ας πούμε για την καραμέλα. Ή μάλλον τις καραμέλες. Γάλακτος. Οι παλιότεροι τις έλεγαν φλόκες. Η γιαγιά μου τις λάτρευε, αν έψαχνες στις τσάντες της ή στις τσέπες της ποδιάς της, πάντα έβρισκες… Ακόμη και σήμερα, όταν βλέπω το χαρακτηριστικό χρυσό χαρτάκι, κατευθείαν τη θυμάμαι. Δεν είχα φανταστεί ποτέ όμως ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική, μέχρι που πριν από λίγο καιρό άρχισα να τις βρίσκω μπροστά μου σε διάφορες συνταγές. Και τότε το αποφάσισα. Πώς μπορώ να κάνω το πιο αγαπημένο μου γλύκισμα ακόμα πιο λαχταριστό; Ήταν θέμα χρόνου να γίνει. Και είναι και πανεύκολο. Αν υπάρχει μια δυσκολία, αυτή είναι να ξετυλίξεις τις καραμέλες από το χαρτάκι (πάντα με παίδευε αυτό!). Τη στιγμή που το ταψί βγήκε από το φούρνο και κόπηκε το πρώτο κομμάτι ήξερα ότι σύντομα θα έπρεπε να το ξαναφτιάξω. Σάββατο πρωί έγινε, Κυριακή απόγευμα φαγώθηκε και το τελευταίο…. Ευτυχώς που έχω κι άλλες καραμέλες….

Η συνταγή
125 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. ζάχαρη
2 αβγά
100 γραμ. αλεύρι
1. κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1/2 κ.γ. αλάτι
10-15 καραμέλες γάλακτος
Βάζουμε σε ένα μπωλ σε μπαιν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις έχουν σχεδόν λιώσει (όχι τελείως), αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, και στη συνέχεια τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας τώρα με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στο μείγμα μας το αλεύρι. Κόβουμε την κάθε καραμέλα στα τέσσερα και τις προσθέτουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, περίπου 20×20, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
Μπορούμε, αν θέλουμε να περιχύσουμε τα ζεστά brownies με σος καραμέλας που μπορούμε να φτιάξουμε λιώνοντας λίγες καραμέλες ακόμα…
Τρώγεται καλύτερα ζεστό, αν δεν το φάμε κατευθείαν μόλις βγει από το φούρνο (για δοκιμάστε…), μπορούμε να το ζεστάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

Σχετικά άρθρα

18 Σχόλια

  • Reply - spoonstories- 27 Ιανουαρίου 2014 at 08:26

    Αχ βρε Χρύσα μου τι μου κάνεις, χαχαχχα Δεν μπορώ να αγιάσω με τους πειρασμούς που βλέπω κάθε μέρα! Τα μπράουνις είναι τόσο νόστιμα και τόσο απλά να γίνουν! Καλή εβδομάδα να έχεις!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:11

      Είναι πειρασμός, το ξέρω Λίλια μου… Αλλά πού και πού δεν πειράζει να ενδίδουμε, ε?… Φιλιά!

    • Reply - spoonstories- 2 Φεβρουαρίου 2014 at 21:26

      Καλέ εννοείτε!!!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 27 Ιανουαρίου 2014 at 13:27

    Εξαιρετικό γλυκάκι, δεν έχω λόγια!
    Πρόσφατα έφτιαξα ένα brownie με μαρσμελόους και ξετρελαθήκαμε.
    Θα το δοκιμάσω και με καραμέλες γάλακτος, που είμαι σίγουρη ότι θα είναι επίσης υπέροχο!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:12

      Με μαρσμέλοους ε; Ωραία ιδέα έδωσες Έλενα! Κάνε εσύ τα δικά μου, να κάνω εγώ τα δικά σου!

  • Reply AgapameAnDolmas 27 Ιανουαρίου 2014 at 13:57

    φλοκεεεεεεεεςςςςςς !!! οι αγαπημενες μου καραμελες!! και γω σε καθε τσεπη, τσαντα εχω απο μια χαχαχα!! υπεροχη ιδεα να της βαλεις σε γλυκο!! ουτε και γω το ειχα σκεφτει οτι μαγειρευονται!! μπραβο!!!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:12

      Δικιά μου είσαι εσύ, το έχω καταλάβει! Δοκίμασέ το! Φιλιά!

  • Reply Beauty Follower 27 Ιανουαρίου 2014 at 16:13

    καποια περιοδο οταν ημουν στην εφηβεια τις τσάκιζα αυτες τις καραμέλες.
    Αμα ειχα κρατησει τα χαρτάκια θα ειχα φτιάξει ταπετσαρια χα χα.
    Πολύ ωραια η προσθήκη τους στο brownies σου!

    καλή εβδομάδα να έχεις 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:13

      Χρυσή ταπετσαρία…. Πλάκα θα είχε! Καλή εβδομάδα!

  • Reply Silena 27 Ιανουαρίου 2014 at 16:49

    Αγαπημένες καραμέλες σε αγαπημένο γλυκό μόνο επιτυχία μπορεί να δημιουργήσει!!!!!
    Αχ!!!! και να χα ένα κομματάκι!!!!
    Καλή εβδομάδα Χρύσα μου!!!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:14

      Θα σου έδινα Σιλένα μου, αλλά δεν έμεινε τίποτα! Την άλλη φορά οπωσδήποτε! Φιλάκια!

  • Reply ΕΛΕΝΗ 27 Ιανουαρίου 2014 at 19:08

    Χρύσα μου τι να πεις γιαυτό το υπέροχο γλυκάκι…σλουρπ…κόλαση!!!!!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!!Τέλειο!
    Φιλάκια!!!!!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:15

      Τίποτα δε λες, μόνο το τρως Ελένη μου… Φιλιά!

  • Reply Lenia 28 Ιανουαρίου 2014 at 07:26

    Σε τέτοιο γλυκάκι δεν μπορούμε να αντισταθούμε!Απλά…τέλειο!
    Φιλάκια πολλά!

    • Reply Χρύσα 28 Ιανουαρίου 2014 at 12:16

      Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί Λένια μου! Κανείς… Φιλάκια στο νησί!

  • Reply peps 29 Ιανουαρίου 2014 at 17:41

    Μπορώ να φάω οποιαδήποτε εκδοχή μπράουνι!! Πρωτότυπο με τις καραμέλες!

  • Reply Μarion, 1 Φεβρουαρίου 2014 at 20:37

    Πως να μείνει παραπάνω μέρες Χρύσα μου?
    Δεν γίνεται. Και αυτές οι καραμέλες γάλακτος είναι τέλειες.

    Φιλιά & Καλό μήνα 🙂

  • Reply mia xara 3 Φεβρουαρίου 2014 at 07:20

    Καλημέρα Χρύσα μου, πολύ δελεαστικά τα brownies που έφτιαξες, η καραμελένια σαλτσούλα όμως με αποτελείωσε…Καλή εβδομάδα, φιλάκια

  • Απάντηση