Ζαχαροπλαστείο, Κέικ/Brownies, Παγωτά, Συνταγές

Brownie cups για παγωτό

5 Ιουλίου 2018

Έλα παιδιά, και μπήκε και ο Ιούλιος. Ο πρώτος μήνας των διακοπών, αυτός που πολλές οικογένειες προτιμούν από τον πιο θορυβώδη Αύγουστο, είναι επιτέλους εδώ. Αλήθεια, εσύ που να βρίσκεσαι άραγε; Έφτασε η ώρα να με διαβάσεις από την ξαπλώστρα ή βρίσκεσαι ακόμη στο γραφείο, στο λεωφορείο, στο σπίτι, σε κάθε περίπτωση στην πόλη; Από όπου κι αν με διαβάζεις πάντως, είμαι σίγουρη ότι προσπαθείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που βλέπεις μπροστά σου, και πώς γίνεται. Περίμενε, μη βιάζεσαι τόσο. Κάτσε να τα πούμε πρώτα λίγο.

brownie cups 2

Λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι που, εκ των πραγμάτων, δεν δουλεύω, ξαναθυμάμαι τα καλοκαίρια των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων στη εξοχή και στη θάλασσα, μαζί με τους γονείς μου, αλλά φυσικά μαζί και με τα παιδάκια μου. Σκεφτόμουν λοιπόν, ότι σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για κάτι εντελώς άσχετο με το φαγητό. Μη νομίζεις ότι θα σου μιλήσω για την παιδική μου ηλικία, ούτε ότι θα νοσταλγήσουμε. Σήμερα θα μιλήσουμε για μαύρισμα.

Ναι, καλά διάβασες. Σήμερα, πακέτο με αυτή την τόσο αναπάντεχα καλοκαιρινή συνταγή για brownies, θα σου αποκαλύψω το ένα και μοναδικό μυστικό για το καλύτερο μαύρισμα. Γιατί μπορεί να μην είμαι beauty blogger (αν και σε μια άλλη ζωή θα μπορούσα άνετα, με τόσα προϊόντα ομορφιάς που έχω δοκιμάσει τα τελευταία πολλά πολλά χρόνια), αλλά το βασικό μυστικό μου για σωστό μαύρισμα καμία beauty blogger δεν ξέρει να στο πει, εκτός αν έχει δικά της παιδιά.

brownie cups 3

Και μπορεί, αν με ξέρεις ή έστω με έχεις δει από κοντά να λες “εντάξει μαντάμ, τι να μας πεις κι εσύ το μαυροτσούκαλο”, καθώς η φύση να με έχει προικίσει με ένα φυσικό σταρένιο δέρμα που μαυρίζει μέσα σε 2-3 μπάνια, αλλά και πάλι, αξίζει να με ακούσεις. Διότι, πίστεψέ με, μπορεί να κάθεσαι και να ψήνεσαι φορώντας τα καλύτερα λάδια που κυκλοφορούν, να γυρνάς μια από τη μια, και μια από την άλλη, σαν φιλέτο στο τηγάνι (ε, ναι, για να μην ξεχνάμε και πού βρισκόμαστε), κυνηγώντας τον ήλιο, αλλά το μυστικό είναι αλλού.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τα παιδάκια στην παραλία; Έχεις προσέξει το υπέροχα ομοιόμορφο μαύρισμα που παίρνουν, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορεί από πίσω τους μονίμως μια τρελή που τα πασαλείβει με 50άρια αντιηλιακά; Ε, λοιπόν, φέτος το καλοκαίρι, ακολούθησέ τα. Ατελείωτες βουτιές στη θάλασσα, κάστρα στην άμμο και παιχνίδι με τα κουβαδάκια, πόλεμος με τα νεροπίστολα, μπάλα, ρακέτες… Θα τη βρεις την όρεξη, αρκεί να ξεκινήσεις. Διάλεξε ένα παιδάκι κι ακολούθησε το πρόγραμμά του. Κι αν δεν έχεις δικό σου, μη στενοχωριέσαι. Πάρε της αδερφής σου, της ξαδέρφης σου, της κολλητής σου, της γειτόνισσας (θα κάνεις και διπλό καλό. Και θα μαυρίσεις, και θα βοηθήσεις μια ταλαίπωρη μάνα). Στο τέλος του καλοκαιριού σου υπόσχομαι ότι θα έχεις το ομοιόμορφο, χαβανέζικο μαύρισμα που πάντα ονειρευόσουν, σαν αυτό των δικών σου παιδικών χρόνων, χωρίς να ψήνεσαι και να πιάνεται η μεσούλα σου σε άβολες ξαπλώστρες.

brownie cups 4

Κι αφού παίξεις, και διασκεδάσεις, και αποκτήσεις και το τροπικό μαύρισμα που πάντα επιθυμούσες, μπες για λίγο στην κουζίνα και δοκίμασε αυτό. Αυτό εδώ λοιπόν που βλέπεις, δεν είναι τίποτα άλλο από την πιο απλή, την πιο βασική συνταγή για brownies. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Απλώς παίζουμε λίγο με τα εργαλεία μας. Ξέρεις πόσο λατρεύω τις φόρμες των μάφινς, ε; Μπορείς να κάνεις θαύματα με αυτές. Ε, αυτή τη φορά θα χρησιμοποιήσουμε μία τέτοια φόρμα για να φτιάξουμε “μπωλάκια” για το παγωτό μας. Brownie cups δηλαδή. Δεν είναι πολύ διασκεδαστικό; Δεν είναι πολύ πιο ιδιαίτερο από το να σερβίρουμε ένα τετράγωνο κομμάτι brownies με μια μπάλα παγωτό από πάνω;

Πώς γίνεται όμως; Απλά, διαλέγουμε την αγαπημένη μας συνταγή για brownies (ε, τη δική μου φυσικά…), τα ψήνουμε στη φόρμα για τα μάφινς, και απλώς, τη στιγμή ακριβώς που θα τα βγάλουμε από το φούρνο, παίρνουμε ένα ποτήρι, ένα μικρό μπωλάκι, ένα οποιδήποτε σφαιρικό αντικείμενο, ακόμα και ένα μικρό φρούτο (όπως το πικρό πορτοκαλάκι που χρησιμοποίησα εδώ εγώ, κατευθείαν από τον κήπο μας), και το πιέζουμε στο κέντρο του κάθε brownie-muffin μας, ώστε να δημιουργήσουμε το “μπωλάκι” μας. Καλοκαίρι είναι άλλωστε, αν δεν παίξουμε τώρα, πότε θα παίξουμε;

brownie cups 5

Απλά και διασκεδαστικά λοιπόν, μιας που το καλοκαίρι είναι για τα καλά εδώ, κάνουμε το απογευματινό παγωτό της οικογένειας ή της παρέας μας πολύ πιο ιδιαίτερο. Από εκεί και πέρα, διαλέγουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, τα αγαπημένα μας σιρόπια και όλα τα άλλα συνοδευτικά, ή ακόμα καλύτερα, αφήνουμε τον καθένα να ετοιμάσει το δικό του παγωτό, στήνοντας ένα πρόχειρο και χρωματιστό ice cream bar!

Με παρόμοιες απλές και παρεΐστικες ιδέες για το τραπέζι μας θα συνεχίσουμε για το υπόλοιπο καλοκαίρι, μέχρι να έρθει και η ώρα να κατεβάσουμε για λίγο τα ρολά… Η διάθεσή μου άλλωστε φέτος μπορεί να είναι εξοχική, αλλά ο χρόνος με ένα σχεδόν 6χρονο αγόρι και ένα βρεφάκι 3 μηνών είναι από μόνος του ένα θέμα…

Καλό καλοκαίρι είπαμε; Ε, ας ξαναπούμε!

brownie cups 6

Brownie cups για παγωτό

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 12

Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 125 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 85 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 4 αβγά
  • 200 γραμ. αλεύρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν σε μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι με αντικολλητικό πάτο.
  2. Μόλις λιώσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις 2 ζάχαρες και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε τη βανίλια ή το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αβγά και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τέλος και το αλεύρι και το ανακατεύουμε κι αυτό.
  6. Λαδώνουμε τις θήκες από μία φόρμα για μάφινς και μοιράζουμε το μείγμα ισομερώς στις 12 θήκες.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
  8. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, παίρνουμε ένα ποτήρι ή μπωλάκι ίδιου μεγέθους με τις θήκες της φόρμας ή μία δεύτερη φόρμα ή ακόμα και ένα οποιδήποτε σφαιρικό αντικείμενο σε αυτό το μέγεθος (εγώ χρησιμοποίησα ένα πολύ μικρό πορτοκάλι) και πιέζουμε στο κέντρο από κάθε ένα brownie-muffin, ώστε να πάρει το σχήμα ενός μπωλ.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά ώστε να ξεφορμάρονται και σερβίρουμε με παγωτό της επιλογής μας.
Σημειώσεις
Η αρχική ιδέα από εδώ.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply