Οk, το καλοκαίρι μπορεί να ήρθε για λίγο και να μας ξανάφησε, αλλά πού θα πάει, θα ξαναγυρίσει… Στο μεταξύ, ποιος έχει όρεξη για μαγειρικές;… Ποιος έχει όρεξη για κατσαρόλες που βράζουν και φούρνους που ψήνουν;… Εγώ πάντως σίγουρα όχι. Από την άλλη, οι ποδοσφαιρικοί μαραθώνιοι συνεχίζονται, και μαζί τους συνεχίζεται η αναζήτηση των κατάλληλων εύκολων συνοδευτικών σνακ. Και πάλι δεν θα σε αφήσω μόνο σου. Και πάλι σου έχω την κατάλληλη ιδέα. Το καλύτερο σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει…
Εντάξει, δε συνηθίζω να χρησιμοποιώ για τις συνταγές μου μεγαλειώδεις τίτλους και πομπώδεις περιγραφές, αλλά αυτό αγαπημένο blissfoodάκι, είναι το καλύτερο σάντουιτς που έχεις δοκιμάσει, το σάντουιτς που κάνει όλα τα άλλα σάντουιτς να ζηλεύουν, το σάντουιτς που θα ερωτευόταν ο Τζόι Τριμπιάνι, το σάντουιτς για το οποίο ο Ρος Γκέλερ θα μπορούσε να ουρλιάζει: “You ate my sandwich??? MYYYY SAAANDWIIIICH???” (αν είσαι από αυτούς που δεν ξέρουν τα Φιλαράκια απ’ έξω κι ανακατωτά, στείλε μου μήνυμα να σου εξηγήσω… Αν και δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να είμαστε φίλοι…).
Επίσης, δε συνηθίζω να σου γράφω posts μόνο και μόνο για ένα σάντουιτς, αλλά, όταν τρεις πεινασμένοι άνθρωποι βογγάνε στο σαλόνι μου απολαμβάνοντας απλά και μόνο ένα σάντουιτς, εγώ δεν μπορώ παρά να το μοιραστώ μαζί σου. Γιατί είναι εύκολο. Γιατί είναι γρήγορο. Γιατί έχει μέσα ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σου. Και γιατί γίνεται με τέτοιο εύκολο τρόπο, που θα αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεσαι για το πώς θα ταΐζεις από εδώ και πέρα τους καλεσμένους σου.
Ας πούμε, έχεις πέντε καλεσμένους και θέλεις να φτιάξεις πέντε σάντουιτς. Θέλεις να τα περιποιηθείς λιγάκι παραπάνω, δε θες να είναι μια από τα ίδια τυρί-ζαμπόν-μαγιονέζα. Ωραία ως εδώ. Λες, ας πάω να δω τι έβαλε μέσα η Χρύσα; Βλέπεις ότι έβαλα μέσα και σαλάμι, και προσούτο, και μοτσαρέλα και έμμενταλ, και πέστο, και πιπεριές και τα πάντα όλα τέλος πάντων. Και σκέφτεσαι, όχου μωρέ, τι μου λέει τώρα, να κάθομαι να τα βάζω όλα αυτά με τη σειρά για τον καθέναν τους;;; Και θα σου πω όχι λοιπόν. Δεν θα τα βάλεις όλα αυτά με τη σειρά για τον καθέναν τους, έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις, το ξέρω. Γι’ αυτό άκου τι θα κάνεις:
Θα πάρεις το πιο νόστιμο στρογγυλό καρβελάκι ή την πιο νόστιμη ζαπάτα που θα βρεις. Αν θες, μπορείς να φτιάξεις ακόμα και το δικό σου πανεύκολο καρβελάκι, με τη δική μου πανεύκολη συνταγή, όπως σου την έχω δείξει παλαιότερα εδώ. Θα πάρεις και όλα σου τα υλικά και θα τα αραδιάσεις πάνω στον πάγκο της κουζίνας, δίπλα σου. Στη συνέχεια, θα πάρεις το μεγάλο σου μαχαίρι, θα κόψεις στη εγκάρσια το ψωμί και θα το αλείψεις με το αγαπημένο σου πέστο. Θα βάλεις πρώτα το ωραίο ιταλικό σαλάμι σου…
Θα βάλεις από πάνω το ωραίο σου τυράκι και την άγρια ρόκα (ήθελα τόσο πολύ να βρω προβολόνε και δεν τα κατάφερα, βολεύτηκα με έμμενταλ, αν βρεις όμως εσύ προτίμησέ το σε παρακαλώ!)…
Από πάνω θα βάλεις τα υπόλοιπα αλλαντικά σου (μην τα λυπηθείς, σου λέω, μην τα λυπηθείς)…
Από πάνω θα βάλεις τη φρέσκια (απαραιτήτως!) μοτσαρέλλα σου, την οποία θα κάνεις κομματάκια με τα χέρια σου, και θα τη ραντίσεις από πάνω με το καλύτερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που σου βρίσκεται…
Και από πάνω θα βάλεις και τις γλυκιές κόκκινες πιπεριές σου από το βάζο…
Θα κλείσεις από πάνω το αριστούργημά σου με το υπόλοιπο μισό καρβελάκι (το οποίο, αν έχει πολλή ψίχα, καλό είναι να του αφαιρέσεις λίγη, γιατί κάπου πρέπει να χωρέσουν όλα αυτά…). Και έτσι θα έχεις ένα έτοιμο τεράστιο, γιγάντιο θα έλεγα, ιταλικό σάντουιτς. Θα ξαναπάρεις το μαχαίρι σου, θα το κόψεις σε πέντε μεγάλα κομμάτια, και κάπως έτσι θα τους τρελάνεις όλους… Και ούτε να κόβεις ένα σωρό φέτες, να γεμίζει ο πάγκος ψίχουλα, ούτε να χρειάζεται να στήσεις ολόκληρη γραμμή παραγωγής για πέντε σάντουιτς (και μόλις συνειδητοποίησα ότι πρέπει να έχω γράψει τη λέξη σάντουιτς γύρω στις δεκαπέντε φορές…). Εύκολα, γρήγορα και απλά, με τα καλύτερα υλικά!
Και κάπου εδώ σε φιλώ, και εύχομαι την επόμενη εβδομάδα που θα τα ξαναπούμε να μην είναι υπό βροχήν, αλλά κάτω από έναν λαμπερό ήλιο, που να θυμίζει επιτέλους καλοκαίρι, γιατί θα έχει μπει και Ιούλιος (μα πώς περνάει έτσι ο καιρός), και θέλουμε να κάνουμε και κανένα μπανάκι… Τώρα που το σκέφτομαι, ο καλύτερος τρόπος για να ετοιμάσεις σάντουιτς για την παραλία για όλη την οικογένεια ξέρεις ποιος είναι, ε;;;
Σμουτς!
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγείρεματος:
Συνολικός χρόνος:
Μερίδες: 5
- 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί (ζαπάτα ή κάποιο στρογγυλό με προζύμι)
- 100 γραμ. πέστο βασιλικού
- 120 γραμ. ιταλικά αλλαντικά της αρεσκείας μας (προσούτο, μπρεζάολα, σαλάμι, κλπ)
- 150 γραμ. τυρί προβολόνε σε φέτες (εναλλακτικά έμμενταλ)
- 200 γραμ. φρέσκια μοτσαρέλλα
- μία χούφτα φύλλα ρόκας
- 2-3 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
- Κόβουμε στη μέση εγκάρσια το καρβέλι, και αδειάζουμε μέρος από την ψύχα του, εάν είναι πολύ φουσκωτό.
- Αλείφουμε το εσωτερικό με το πέστο.
- Βάζουμε μέσα τα μισά αλλαντικά.
- Από πάνω βάζουμε το προβολόνε ή έμμενταλ.
- Συνεχίζουμε με τη ρόκα.
- Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αλλαντικά.
- Από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλλα (την οποία μπορούμε να ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο)
- Ολοκληρώνουμε με την πιπεριά.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καρβέλι.
- Κόβουμε σε ατομικά σάντουιτς και σερβίρουμε.
2 Comments
πωωωωωωωωωω τι σαντουιτσαρα ειναι αυτη!!!!! οντως ο τσοι θα το λατρευε 😉
χαχαχαχα μα καλα ποιοσ δν ξερει τα φιλαρακια??
μπραβο τελειο και χορταστικο ωραιος συνδυασμος υλικων
Αμάν!!!
Αυτό το σάντουιτσ είναι για βογκητά. Γιατί δεν γίνεται να μην βογκάς από ευχαρίστηση.
Φανταστικό Χρύσα μου. Βέβαια νομίζω πως για τα δικά μου τα μεγάλα αγόρια στα δυο θα τους είναι μια χαρά. Οπότε πρέπει να φτιάξω άλλο για τα κορίτσια..χιχι.
Εξαιρετική ιδέα αλλά και τα υλικά το κάνουν πεντανοστιμο
Η πιο Yummy ιδέα για τη θάλασσας 😉
Φιλιά πολλά