Ιταλικό μεγάλο σάντουιτς (για όλη την παρέα...)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί (ζαπάτα ή κάποιο στρογγυλό με προζύμι)
  • 100 γραμ. πέστο βασιλικού
  • 120 γραμ. ιταλικά αλλαντικά της αρεσκείας μας (προσούτο, μπρεζάολα, σαλάμι, κλπ)
  • 150 γραμ. τυρί προβολόνε σε φέτες (εναλλακτικά έμμενταλ)
  • 200 γραμ. φρέσκια μοτσαρέλλα
  • μία χούφτα φύλλα ρόκας
  • 2-3 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε στη μέση εγκάρσια το καρβέλι, και αδειάζουμε μέρος από την ψύχα του, εάν είναι πολύ φουσκωτό.
  2. Αλείφουμε το εσωτερικό με το πέστο.
  3. Βάζουμε μέσα τα μισά αλλαντικά.
  4. Από πάνω βάζουμε το προβολόνε ή έμμενταλ.
  5. Συνεχίζουμε με τη ρόκα.
  6. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα αλλαντικά.
  7. Από πάνω βάζουμε τη μοτσαρέλλα (την οποία μπορούμε να ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο)
  8. Ολοκληρώνουμε με την πιπεριά.
  9. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καρβέλι.
  10. Κόβουμε σε ατομικά σάντουιτς και σερβίρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/06/italian-sandwich-for-a-crowd.html