Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Frozen yoghurt με κόκκινα φρούτα

13 Ιουνίου 2016
allberriesfrozenyoghurt-1
Με αυτή την ανάρτηση μπορώ νομίζω να πω επισήμως «καλό καλοκαίρι»! Μπορεί να μην έχω καταφέρει να δω ακόμα ακρογιαλιά ούτε με το κιάλι, μπορεί ο υπόλοιπος Ιούνιος να προβλέπεται πιεστικός και ζόρικος, μπορεί οι ξαφνικές καταιγίδες και μπόρες να καραδοκούν, αλλά όλα γύρω μου φωνάζουν… καλοκαίρι…

 

Είναι που τα βράδια κοιμόμαστε με το παράθυρο ανοιχτό. Είναι που τα μεσημέρια μας καίει η ζέστη και ο ήλιος. Είναι που τα σχολεία κλείνουν και, τουλάχιστον, τα παιδιά ξεκινάνε διακοπές. Το καλοκαίρι, ακόμα κι όταν είσαι στην πόλη, ακόμα κι όταν οι (πιθανές) διακοπές είναι πολύ μακριά, είναι καλοκαίρι. Και θέλει γλυκά παγωμένα και φρουτένια!

 

 

Τα κάθε λογής -berries είναι σχετικά πρόσφατη αγάπη μου, των τελευταίων λίγων ετών, αν εξαιρέσουμε τις φράουλες δηλαδή, που είναι αιώνια παντοτινή αγάπη… Ειδικά τα μύρτιλλα τα κυνηγάω σαν τρελή, αλλά και τα βατόμουρα μου αρέσουν πολύ. Και τώρα είναι η καλύτερη εποχή τους. Ελληνικά, ζουμερά και πεντανόστιμα, με μια οξύτητα, τόση, όση, και με τόσες ευεργετικές ιδιότητες, που θα πρέπει να τα τρώμε κάθε μέρα.
Smoothies, παγωτά, αλλά και τάρτες, κέικ και γλυκιές πίτες, ταιριάζουν με τα πάντα. Και επειδή ο χρόνος που τα βρίσκουμε φρέσκα και ελληνικά είναι λίγο περιορισμένος, είναι πάντα μια καλή ιδέα να τα καταψύξουμε, ώστε να μπορούμε να τα απολαύσουμε και αργότερα.

 

 

Και είναι και πανέμορφα. Τα βλέπεις και θέλεις να πάρεις το καλαθάκι σου σαν την Κοκκινοσκουφίτσα, να βγεις στο δάσος να τα μαζέψεις. Μετά βέβαια θυμάσαι ότι από τις τόσες υποχρεώσεις που έχεις θα προτιμούσες να σε πάρει ο κακός ο λύκος και να φύγετε μακριά, και πας μέχρι το μανάβη, και τα προμηθεύεσαι στα μικρά, χαριτωμένα κουτάκια τους.

Όπως καταλαβαίνετε από τα συμφραζόμενα, το καλοκαίρι μας φέτος δεν προβλέπεται ούτε χαλαρό, ούτε ανέμελο. Επομένως πρέπει να το κάνουμε τουλάχιστον να «μοιάζει» χαλαρό και ανέμελο.

 

Ας πούμε, σε ένα χαλαρό και ανέμελο καλοκαίρι, περπατάς στις 6-7 το απόγευμα στα σοκάκια κάποιου νησιού, το μυαλό σου είναι ανάλαφρο και απολαμβάνεις ένα λαχταριστό frozen yoghurt. Σε ένα πιεσμένο και ζόρικο καλοκαίρι, γυρνάς στις 6-7 το απόγευμα από τη δουλειά σου, το μυαλό σου έχει γίνει πουρές, οπότε ανοίγεις τον καταψύκτη, κάθεσαι στο μπαλκόνι σου, κλείνεις τα μάτια και απολαμβάνεις ένα λαχταριστό frozen yoghurt.
Βλέπετε τι πάω να κάνω εδώ, ε;

 

Για να το κάνεις ακόμα πιο λαχταριστό, το νοστιμίζεις με τα ζουμερά λαχταριστά φρουτάκια που λέγαμε παραπάνω και απολαμβάνεις ένα παγωμένο γλύκισμα που, και πανέμορφο είναι, και απίστευτα νόστιμο, αλλά και τέρμα υγιεινό, αφού δεν έχει ίχνος ζάχαρης, αλλά και κανενός είδους παράξενο πρόσθετο. Μόνο γιαούρτι, μέλι, φρουτάκια και ελάχιστο γάλα.
Στην αναζήτηση του τέλειου frozen yoghurt με φρούτα έπεσα πάνω σε πάρα πολλές συνταγές που υπόσχονται ότι μπορείς να το απολαύσεις στο πεντάλεπτο, αρκεί να έχεις έτοιμα παγωμένα τα φρούτα. Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω κανέναν, αυτό δεν είναι με τίποτα frozen yoghurt. Αυτό είναι ένα πολύ πηκτό, γιαουρτένιο smoothie, που, μπορεί να είναι πολύ νόστιμο, αλλά καμία σχέση δεν έχει με το αυθεντικό παγωμένο γλυκό. Η αλήθεια είναι ότι θέλει το χρόνο του για να παγώσει σωστά και να αποκτήσει την τέλεια υφή. Πράγμα που μεταφράζεται είτε σε παγωτομηχανή, είτε σε πήγαινε-έλα στην κατάψυξη για ανακάτεμα.
Μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια και το κολπάκι που βρήκα σε πρόσφατη ανάρτηση μιας από τις αγαπημένες μου αμερικανίδες food bloggers, της Tieghan του Half Baked Harvest, όπου προτείνει να αδειάσουμε το μείγμα σε σακούλες για καταψύκτη, που κλείνουν αεροστεγώς, να τις αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως και στη συνέχεια να σπάσουμε σε κομμάτια το παγωμένο μείγμα, να τα ρίξουμε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων, όπου θα γίνουν ένα ομοιόμορφο, παγωμένο μείγμα. Αν το δοκιμάσετε, πείτε μου κι εμένα αν πέτυχε…
Έτσι γλυκά και δροσερά αποφάσισα να ξεκινήσω αυτή την εβδομάδα, μια εβδομάδα που προβλέπεται γεμάτη, στο τέλος της όμως έρχεται τριήμερο, το οποίο ελπίζουμε να καταφέρουμε να απολαύσουμε ολόκληρο (ή έστω και μισό…), κάνοντας τις πρώτες μας βουτιές, και παίρνοντας δυνάμεις για τη συνέχεια του καλοκαιριού.
Προς το παρόν βέβαια, αυτό για το οποίο ανυπομονώ είναι η καλοκαιρινή γιορτή του παιδικού σταθμού, για την οποία οι υπέροχες δασκάλες μας έχουν ετοιμάσει πράματα και θάματα, η πρώτη καλοκαιρινή γιορτή του δικού μου παιδιού, που τραγουδάει ολημερίς κι ολονυκτίς το τραγούδι της τάξης του (ναι, κυρίες δασκάλες, το τραγούδι δεν είναι πια και τόόόσο κρυφό, το μάθαμε καλά πάντως!)…
Καλή και γλυκιά εβδομάδα να έχουμε!

 

Η συνταγή

800 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml γάλα
3 κ.σ. μέλι
300 γραμ. κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας (χρησιμοποίησα φράουλες, blueberries, blackberries και raspberries)

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φρούτα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε λίγα-λίγα τα φρούτα, όσο το μπλέντερ είναι σε λειτουργία. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κι άλλο μέλι, αν μας φαίνεται πολύ ξινό (αυτό εξαρτάται και από τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε).
Αν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο και ετοιμάζουμε το frozen yoghurt σύμφωνα με τις οδηγίες της. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε για 1 ώρα περίπου στην κατάψυξη πριν το σερβίρουμε.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ανοίγουμε κάθε 20 λεπτά περίπου και ανακατεύουμε.
Εναλλακτικά μπορούμε να αδειάσουμε το μείγμα σε σακούλες για καταψύκτη, που κλείνουν αεροστεγώς, να τις αφήσουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως και στη συνέχεια να σπάσουμε σε κομμάτια το παγωμένο μείγμα, να τα ρίξουμε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων, όπου θα γίνουν ένα ομοιόμορφο, παγωμένο μείγμα.
Σερβίρουμε με φρέσκα κόκκινα φρούτα και λίγα φυλλαράκια δυόσμου.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

15 Σχόλια

  • Reply Χρυσαυγή 13 Ιουνίου 2016 at 06:52

    Οι λαχταριστές φωτογραφίες σου Χρύσα αποδεικνύουν πόσο νόστιμο είναι το παγωμένο σου γιαούρτι. Οι φωτογραφίες σου τον τελευταίο καιρό έχουν ανέβει επίπεδο!! Καλή εβδομάδα ευχομαι και πολλά φιλιά!!!!!!!!!!!

  • Reply ΑΜΑΛΙΑ 13 Ιουνίου 2016 at 08:09

    Τέλειο, καλοκαιρινό χρώμα!!!

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 13 Ιουνίου 2016 at 11:14

    τρελαίνομαι για καθε ειδους μουρα και φρουτα του δασους!!! Τι απιστευτο χρωμα που εχει το γιαορτι…. τελειο!! καλη εβδομαδα Χρυσα μου!! φιλια

  • Reply peps 13 Ιουνίου 2016 at 18:56

    Φανταστικό παγωτό και οι φωτογραφίες σου απίθανες!!!!
    Μπράβο!!!

  • Reply mia maria 14 Ιουνίου 2016 at 07:47

    Πολύ ωραίο, πολύ λαχταριστό! Μας έβαλες για τα καλά στο καλοκαίρι!

  • Reply M Koutsom 14 Ιουνίου 2016 at 09:38

    Φοβερό το χρώμα του frozen yoghurt Χρύσα μου! Φαίνεται πολύ λαχταριστό! Αγαπώ κι εγώ τα φρούτα του δάσους…γιαμι γιαμι

  • Reply AgapameAnDolmas 14 Ιουνίου 2016 at 10:39

    ουαου1!!! καλα οι φωτογραφιες ειναι απιστευτες! αλλα και το παγωτο γιαουρτι οα τ αλεφτα!

  • Reply Αθηνά 14 Ιουνίου 2016 at 13:00

    Τέλειο Χρύσα μου λατρεύω τα φρούτα του δάσους!!! Τα πραγματάκια του tiger τα έχω πάρει και εγώ μα δεν είναι απλά σούπερ τέλεια;;; Πολλά πολλά φιλιά και ετοιμάσου για κλάμα στη γιορτή του μικρού (μιλάω εκ πείρας…)

  • Reply Cookwithme 15 Ιουνίου 2016 at 07:01

    Θα το φτιάξω οπωσδήποτε!

  • Reply evi@thehealthycook 15 Ιουνίου 2016 at 17:08

    τέλειο!!!! υπέροχο το παγωτό, υπέροχες και οι φωτογραφίες!!
    μπράβο κοριτσάκι μου!
    λατρεύω όλων των ειδών τα berries και θα το δοκιμάσω σίγουρα!
    σε φιλώ

  • Reply Neanikon Blog 21 Ιουνίου 2016 at 19:49

    Τι υπέροχες φωτογραφίες Χρύσα! Τι όμορφο styling! Και ενδιαφέρουσα συνταγή!

  • Reply Μarion, 24 Ιουνίου 2016 at 06:45

    Φανταστικό χρώμα Χρύσα. Και οι φωτογραφίες σου υπέροχες.
    Τo frozen yoghurt ότι πιο δροσιστικό 😉
    Επίσης μου άρεσε και το tip που ανέφερες με το μειγμα σε σακουλακι και στην καταψυξη…πολύ ενδιαφέρον.

    Φιλιά 🙂

  • Reply Beauty Follower 27 Ιουνίου 2016 at 13:40

    Πολύ ωραίο χρώμα… οτι πρέπει για αυτες τις μέρες!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  • Reply Αγγελική~CooKika 28 Ιουνίου 2016 at 06:47

    Οι φωτογραφίες σου μου έχω κολλήσει στο μυαλό εδώ και πολλές μέρες…Μέχρι να πάμε διακοπές ας τις φέρουμε στο μπαλκόνι μας, με δροσερά και φρουτένια παγωτά! Φιλιά!!

  • Reply alleycraft 4 Ιουλίου 2016 at 17:33

    Πω πω.. φαίνεται πραγματικά λαχταριστό! Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο frozen yoghurt οπότε θα το δοκιμάσω σίγουρα. Καλό καλοκαίρι!

  • Απάντηση