Ζαχαροπλαστείο, Μικρές γλυκές μπουκιές (Τρουφάκια/Σοκολατάκια/Κεράσματα), Συνταγές

Σοκολατένιες μπάρες με coco pops, marshmallows και πραλίνα φουντουκιού

4 Οκτωβρίου 2016

Αυτές τις σοκολατένιες μπάρες τις λάτρεψα με το που τις είδα… Κι όταν ετοίμαζα το μενού για το φετινό πάρτυ του Γιώργου, μου φάνηκαν τόσο ταιριαστές με το θέμα “σουπερήρωες”, γιατί έμοιαζαν πολύ “εκρηκτικές”, τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση.

coco-pops-nutella-bars-2

Εντάξει, μέτρησε και το γεγονός ότι φαινόταν ένα πανεύκολο γλυκάκι, και φυσικά ότι θα μπορούσα να το ετοιμάσω από μια-δυο μέρες νωρίτερα, σβήνοντας ένα πράγμα από την (ομολογουμένως αρκετά μακριά) λίστα μου.

Και, όπως αποδείχτηκε τελικά, έκανα πολύ καλά που εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου, αφού τα διάφορα μμμμ…. που ακουγόταν από δω κι από κει, όχι μόνο από τα πιτσιρίκια, αλλά και από τις μαμάδες (ας μην πω κυρίως από τις μαμάδες) ήταν η καλύτερη ανταμοιβή.

coco-pops-nutella-bars-3

Γιατί ποιος δεν θα έκανε μμμμ… για μια λιχουδιά που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της πραλίνας φουντουκιού, με την μαστιχωτή υφή των λιωμένων marshmallows και το αναπάντεχο “κρίτσι-κρίτσι” των αγαπημένων σοκολατένιων δημητριακών των περισσότερων παιδιών; Ειδικά αν την χρωματίσεις με λίγα έξτρα πολύχρωμα marshmallows, η κάθε μπουκιά βγάζει το παιδί από μέσα σου, θες δε θες.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αυτή είναι μία συνταγή που οπωσδήποτε ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, μια που, τώρα που το φθινόπωρο μπαίνει σιγά-σιγά, λίγη παραπάνω γλύκα τη θέλουμε όλοι.

coco-pops-nutella-bars-4

Λίγη παραπάνω γλύκα, όχι απαραίτητα για να την κεράσεις σε ένα πάρτυ γενεθλίων, αλλά για να γιορτάσεις όλα αυτά τα όμορφα καινούργια πράγματα που έρχονται μαζί με το φθινόπωρο…

Τα καθημερινά καινούργια επιτεύγματα του παιδιού σου στα προνήπια, που γυρνάει κάθε μεσημέρι ενθουσιασμένο και σου περιγράφει (πλέον, με κάθε λεπτομέρεια) πόσο τέλεια πέρασε και τι σπουδαία πράγματα έκανε σήμερα.

Ένα σύντομο, αλλά πολύ όμορφο οικογενειακό ταξίδι που έκανες μετά από πάρα πολύ καιρό, είδες συγγενείς και φίλους που είχες να δεις μήνες.

Τη βάφτιση ενός ακόμα παιδιού της αγαπημένης σου παρέας, και το γεγονός ότι συνειδητοποιείς πια ότι οι ομαδικές φωτογραφίες μετά από τόσα χρόνια περιλαμβάνουν τους ίδιους ανθρώπους, περιλαμβάνουν όμως ακόμα και πιτσιρίκια και καρότσια με μωρά, κι αυτό σου αρέσει πολύ.

Τις προτάσεις που σου ήρθαν από το πουθενά και σε έβαλαν να κάνεις καινούργια σχέδια, να ψάξεις, να διαβάσεις, να βάλεις κάτω μολύβι και χαρτί και να πεις… “βρε λες;”

Το να βλέπεις μια από τις αγαπημένες σου συνταγές (και φωτογραφίες) τυπωμένες στις σελίδες ενός από τα μεγαλύτερα σε κυκλοφορία περιοδικά, και να σκέφτεσαι “έγινα και cosmogirl στα γεράματα…

Να μιλάς με μηνύματα για άσχετο πράγμα με φίλη το πρωί του Σαββάτου και έτσι ξαφνικά να κανονίζεις απογευματινό καφέ και playdate, σε μια μέρα που μέχρι εκείνη την ώρα φαινόταν λίγο βαρετή, και για σένα, και για το παιδί.

coco-pops-nutella-bars-5

Εντάξει, μπορούμε να αγνοούμε το γεγονός ότι το φθινόπωρο φέρνει και άλλα, λιγότερο όμορφα πράγματα, ας πούμε τους 15 βαθμούς το πρωί, που μέχρι το μεσημέρι έχουν γίνει 27, και με το που πέφτει ο ήλιος γίνονται πάλι 15 και αυτό σημαίνει (κατά τα γνωστά) συνάχια, βήχες και πονόλαιμους, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς…

Ή τις αγαπημένες ασχολίες τις οποίες σημαίνει η αλλαγή του καιρού, λέγε με πλένω, απλώνω, μαζεύω, ανεβάζω, κατεβάζω, πλένω, απλώνω, σιδερώνω, σιδερώνω, σιδερώνω, ατέλειωτα ανδρικά, γυναικεία, παιδικά φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα…

Ή τα ατελείωτα έξοδα λογαριασμών, εφορίας, απαραίτητων φθινοπωρινών αγορών (του στυλ, το παιδί σου ψήλωσε 5 εκατοστά από την άνοιξη και οι φόρμες του έχουν γίνει βαφτιστικές), που λες, Παναγίτσα μου, τι άλλο θα έχω να πληρώσω σήμερα;

Όχι, θα μείνουμε στα ευχάριστα. Στα μικρά και καθημερινά. Γιατί αν τους δώσουμε τη σημασία που πρέπει θα μας κάνουν να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε στη ζωή μας.

Θα καταλάβουμε ότι πραγματικά πρέπει να τη γιορτάζουμε κάθε μέρα.

Με πανεύκολα σοκολατένια γλυκάκια.

Με marsmallows.

Και με coco pops.

Και εννοείται με πραλίνα φουντουκιού. Πολλή πραλίνα φουντουκιού…

coco-pops-nutella-bars-6

Σοκολατένιες μπάρες με coco pops, marshmallows και πραλίνα φουντουκιού

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 18

Μια γλυκιά σοκολατένια λιχουδιά που ξετρελαίνει τα πιτσιρίκια...
Υλικά
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. mini marshmallows
  • 200 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γραμ. δημητριακά τύπου coco pops
Εκτέλεση
  1. Απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο ταψάκι λαδόκολλα και αλείφουμε λίγο αραβοσιτέλαιο. Ακόμα καλύτερα χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι μίας χρήσης, το οποίο αλείφουμε με λίγο αραβοσιτέλαιο.
  2. Σε κατσαρολάκι με αντικολλητικό πάτο λιώνουμε το βούτυρο.
  3. Προσθέτουμε σχεδόν όλα τα marshmallows, αφήνοντας λίγα για να στολίσουμε τις μπάρες μας στο τέλος.
  4. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα marshmallows (προσέχουμε γιατί κολλάνε στον πάτο).
  5. Προσθέτουμε και την πραλίνα φουντουκιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα coco pops και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα από το σοκολατένιο μείγμα.
  7. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αδειάζουμε το μείγμα στο λαδωμένο ταψάκι και το απλώνουμε να πάει παντού.
  8. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα marshmallows και τα πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.
  9. Μπορούμε να σπάσουμε με τα χέρια μας και να ρίξουμε από πάνω και μερικά κομμάτια γκοφρέτας για επιπλέον κριτσάνισμα.
  10. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
  11. Ξεφορμάρουμε από το ταψάκι και το κόβουμε σε ανομοιόμορφα κομμάτια.

Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

coco-pops-nutella-bars-7

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Ερμιόνη 4 Οκτωβρίου 2016 at 20:18

    Αυτά τα εύκολα γλυκίσματα τα αγαπάμε πολύ!
    Είναι πράγματι ιδανικά για το πάρτι ή το κέρασμα στο σχολείο και το γεγονός ότι ετοιμάζονται τόσο γρήγορα και απλά μας κάνει να τα αγαπάμε ακόμα περισσότερο 🙂
    Τώρα που σιγά-σιγά φθινοπωριάζει (επιτέλους) χρειαζόμαστε και χρώμα και αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Και η ανάρτηση σου έχει από όλα αυτά!
    Πάρα πολύ γλυκό κείμενο. Πολλές φορές αφήνω το τρέξιμο της καθημερινότητας να με παρασύρει και ξεχνώ να σκεφτώ πόσο όμορφη είναι η ζωή ειδικά στην καθημερινότητα και την απλότητα της, Σε φιλώ!

  • Reply Ελπίδα-two boys and hope 4 Οκτωβρίου 2016 at 22:46

    πραγματικα σουπερ λαχταριστα!! Και οι φωτογραφιες… τελειες!! Μπραβο Χρυσα μου!! πολλα φιλια

  • Reply Penelope 5 Οκτωβρίου 2016 at 17:29

    Όπως λέμε “παιδική χαρά” αλλά ανάποδα. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ… Χρύσα μου.

  • Reply evi@thehealthycook 7 Οκτωβρίου 2016 at 21:44

    ναι, επιτέλους φθινόπωρο! το αγαπάμε και με τα καλά του και με τα κακά του!
    φαντάζομαι θα ήταν από τα “σουξέ” του πάρτι αυτές οι μπάρες! 🙂
    φιλιά πολλά Χρύσα μου!

  • Reply dolmadaki 10 Οκτωβρίου 2016 at 15:17

    αααα τελειες και πρωτοτυπες!! σιγουρα πεντανοστιμες και θα εγιναν αναρπαστες!

  • Leave a Reply