Χωρίς κατηγορία

Thessbrunch: μια νέα αγαπημένη γαστρονομική συνήθεια στη Θεσσαλονίκη

7 Ιουλίου 2017

Μια διαφορετική ανάρτηση σήμερα, χωρίς συνταγή, αλλά με μια παρουσίαση για την οποία χαίρομαι πάρα πολύ που γράφω… Άλλωστε, ποιος έχει όρεξη να μαγειρεύει με τέτοιες ζέστες! Ενώ ένα καλοστημένο, πλούσιο brunch, σερβιρισμένο στα εστιατόρια των καλύτερων ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης; Και ποιος δεν θα’ θελε… Εσύ θες; Ή, για να το πω πιο σωστά… εσύ thess;;;

thessbrunch 2

Εδώ και λίγο καιρό, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει ένα νέο project γαστρονομικού ενδιαφέροντος, το “thessbrunch”. 20 ξενοδοχεία της πόλης, ένα ή δύο διαφορετικά κάθε σαββατοκύριακο, συμμετέχουν σερβίροντας brunch, και μας ξεσηκώνει να βγούμε έξω και να δοκιμάσουμε καινούργιες γεύσεις κάθε φορά.

thessbrunch 3

Την προηγούμενη Κυριακή λοιπόν είχα τη χαρά να παραβρεθώ στο thessbrunch του Mediterannean Palace Hotel, ένα brunch με γεύσεις Μακεδονίας και απίστευτη θέα στο λιμάνι της πόλης. Αν και ήταν μια ιδιαίτερα ζεστή μέρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40, αυτό δεν ήταν αρκετό για να μειώσει την απόλαυση!

thessbrunch 4

Το μενού ήταν γεμάτο από μαγικά πειραγμένες συνταγές από τον σεφ Κώστα Κούρο, που κατάφερε να παντρέψει τόσο αρμονικά κλασικές μακεδονίτικες γεύσεις, σε ένα brunch buffet που τα είχε όλα: τηγανιτό αβγό με ψητά λαχανικά και ανεβατό Γρεβενών, γεμιστό ψωμάκι με σπανάκι, μανιτάρια, μανούρι και αβγό ποσέ, ομελέτα με καβουρμά, αλλά και παραδοσιακές πίτες που εδώ στη Μακεδονία αγαπάμε τόσο πολύ, με πράσο, αλλά και με παστουρμά και γραβιέρα.

thessbrunch 5

Φάγαμε νόστιμες και δροσερές σαλάτες, όπως την ελληνική σαλάτα με πίκλες και τραγανό κρουτόν από κουλούρι, την Αγιωρίτικη μελιτζανοσαλάτα, μια πράσινη σαλάτα με ψητά ροδάκινα, και τα αγαπημένα όλων ντολμαδάκια γιαλαντζί. Φάγαμε όμως και αμαρτωλή χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο Σερρών και μίνι κεμπάπ με μπούκοβο και δροσερό γιαούρτι.

thessbrunch 6

thessbrunch 7

Και βέβαια φάγαμε και γλυκά. Μια καλοκαιρινή και σούπερ υγιεινή κρέμα γιαουρτιού με βρώμη και φρέσκα φρούτα εποχής, αλλά και το πιο μυθικό ρυζόγαλο με κρόκο Κοζάνης και ακανέ, και μια λαχταριστή κουταλιά υποβρύχιο βανίλιας με βύσσινο.

thessbrunch 8

Και φυσικά φάγαμε μπουγάτσα. Γιατί αν δεν είναι brunch η μπουγάτσα, τότε τι είναι…

thessbrunch 9

Και φάγαμε και το πιο λατρεμένο street food μας… το κουλούρι μας.

thessbrunch 10

Τα thessbrunch όμως συνεχίζονται, και μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτά, τόσο από το www.thessbrunch.com, αλλά και από τις σελίδες του στο facebook και στο instagram, εκεί όπου μπορείτε να ανεβάζετε και τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας ως κάδρο το κουλούρι σας, και το hashtag #koulouriofthemonth, συμμετέχοντας σε έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο φωτογραφικό διαγωνισμό!

Εσείς λοιπόν σε ποιο ξενοδοχείο θα απολαύσετε το δικό σας thessbrunch;

thessbrunch 11

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ερμιόνη 8 Ιουλίου 2017 at 21:29

    Μου άνοιξαν την όρεξη οι φωτογραφίες σου!
    Όλα φαίνονται πολύ νόστιμα και περιποιημένα αλλά νομίζω ότι τα γεμιστά ψωμάκια μου έκλεψαν την καρδιά!
    Με το καλό να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια νόστιμα events και να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μας!
    Σε φιλώ

  • Reply Marion 11 Ιουλίου 2017 at 09:21

    Φανταστικό brunch.
    Ολα φαίνονται λαχταριστά.
    Ζήλεψα ριζόγαλο με κρόκο Κοζάνης!!

    Φιλιά

  • Leave a Reply