Χωρίς κατηγορία

Liebster Award – Ένα βραβείο και δέκα ερωτήσεις

2 Φεβρουαρίου 2015

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

 

Σήμερα έχουμε ανάρτηση χωρίς συνταγή, έτσι, να ξεκουραστεί λιγάκι η μαγείρισσα, αλλά έχουμε βραβείο-blogοπαιχνίδι, από αυτά που μας βοηθάνε να γνωριστούμε καλύτερα…
Έτσι λοιπόν, η Εύη, από το The healthy cook, ο Γιώργος, από το Cooking with me, η Κική, από το The chef in Kikitchen, η Μάχη, από το Μάχη στην κουζίνα και ο Κυριάκος από το Drunk Tomato, μου παρέδωσαν με τη σειρά τους το Liebster Award, και με προσκάλεσαν να παίξω κι εγώ στο παιχνίδι των 10 ερωτήσεων που το συνοδεύει. Τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που με σκέφτηκαν και με συμπεριέλαβαν στις λίστες τους, και ξεκινάω, αναφέροντας πρώτα τους κανόνες του παιχνιδιού.
1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και θα αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.

 

2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger, o οποίος σας απένειμε το βραβείο.
3) Προτείνετε άλλα 10 blog με λιγότερους από 200-300 follower.
4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blog που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά με το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.
Και τώρα, η ώρα των ερωτήσεων…
1) Γιατί ξεκινήσατε το blog?
Στην κουζίνα μου έχω ένα τετράδιο. Όταν έφυγα από το πατρικό μου, η μαμά μου έκατσε και έγραψε πολλές από τις συνταγές που με μεγάλωσαν, άλλες παραδοσιακές, οικογενειακές, από αυτές που περνάνε από γενιά σε γενιά, και άλλες που ήταν δικά της πειράματα, προσαρμοσμένες από περιοδικά, εκπομπές μαγειρικής ή από δικές της φίλες. Πάντα πίστευα λοιπόν ότι είναι πολύ κρίμα οι συνταγές αυτές να μένουν μέσα στη δική μου κουζίνα μόνο, ήθελα να τις γνωρίσει περισσότερος κόσμος, να εμπνευστεί από αυτές και να καταλάβει ότι η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι πολύ εύκολη υπόθεση, αρκεί να έχεις όρεξη και μεράκι. Η κατάλληλη χρονική στιγμή ήρθε όταν μερικούς μήνες αφού γέννησα το γιο μου και μόλις επέστρεψα στη δουλειά, αναρωτήθηκα “και τώρα;”, έψαχνα απεγνωσμένα μια δημιουργική απασχόληση μόνο για μένα, κάτι που θα είχε να κάνει με κάτι το οποίο αγαπούσα πολύ…
2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει:
 
Αν μιλάμε για το blogging, και στη δική μου περίπτωση το food blogging, ενθουσιάζομαι κάθε φορά που καταλαβαίνω ότι μια αγαπημένη μου συνταγή αρέσει πολύ και στους αναγνώστες, ή όταν ανακαλύπτω μια καινούργια αγαπημένη συνταγή, ή μια δική μου παραλλαγή μιας παλιότερης, ή όταν το αποτέλεσμα μιας φωτογράφησης είναι επιτυχημένο, και κυρίως, όταν μου στέλνει mail ή μήνυμα κάποιος που έχει δοκιμάσει μια συνταγή και του άρεσε πολύ!
Γενικά δε χρειάζομαι πολλά για να ενθουσιαστώ, όπως και πραγματικά στη ζωή μου, που μπορώ να ενθουσιαστώ με ένα καλό αποτέλεσμα στη δουλειά μου, με ένα καινούργιο τραγούδι/ταινία/σειρά, με ένα καλό νέο που θα μου φέρει κάποιος καλός φίλος, με μια έκπληξη από τον καλό μου, και φυσικά, με κάθε νέο επίτευγμα του μικρού μου σίφουνα!
3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Αν μη τι άλλο, και μόνο το γεγονός ότι κάποιος, άγνωστος μέχρι χθες σε μένα, μπήκε στον κόπο, όχι μόνο να διαβάσει αυτά που έχω να πω, αλλά και να σχολιάσει, είναι πάντα τιμητικό και με κάνει να νιώθω καλά με αυτό που κάνω. Πάντα υπάρχουν σχόλια που τα περιμένω πώς και πώς, πάντα χαίρομαι όταν σχολιάζει κάποιος για πρώτη φορά, πάντα με βάζει σε σκέψεις κάποιος που κάνει κάποια παρατήρηση σχετικά με αυτά που έχω γράψει. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ να απαντάω σε όσα περισσότερα μου επιτρέπει ο χρόνος μου, και πάντα θέλω να επισκέπτομαι τα δικά μου αγαπημένα blogs και να αφήνω σχόλια σε όσα περισσότερα προλαβαίνω.
4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
 
Προφανώς για φαγητό. Αγαπώ το φαγητό, το καλό φαγητό, μπορώ να συνδέσω οτιδήποτε με το φαγητό. Από κει και πέρα, ανάλογα τη διάθεση, το χρόνο και φυσικά το θέμα και τη συνταγή, μπορεί να γράψω για το ίδιο το πιάτο, για ένα υλικό στο οποίο βασίζεται το πιάτο, για ένα περιστατικό που αφορά το πιάτο, για ένα δικό μου χαρακτηριστικό που σχετίζεται με το πιάτο (ψωνάρα), ή ακόμα και κάτι άσχετο με το πιάτο. Γενικότερα, αν έχω έμπνευση και χρόνο, μπορώ να γράφω με τις ώρες, κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι μπορώ να κάνω, κάτι που αποτελεί μεγάλη ψυχοθεραπεία για μένα, και που τελικά, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έχει κάνει το blogging.
5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
 
Φιλικές σχέσεις; Μπορώ να πω πως ναι, όταν υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνώ συχνά, έχω κοινά ενδιαφέροντα και ενδιαφέρομαι να μαθαίνω τι κάνουν, όσο και αυτοί για μένα. Έχω γνωριστεί προσωπικά μόνο με μία φίλη blogger (Ελπιδάκι…!), κι αυτό ήταν μια πολύ πολύ ευχάριστη εμπειρία!
6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
 
Επειδή είμαι τόσο ονειροπόλα, όσο και ρεαλίστρια, μπορεί να έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου για το blog, αλλά ξέρω ότι έχω και πολύ περιορισμένο χρόνο για να τα εφαρμόσω, γι’ αυτό και από τη μέρα που ξεκίνησα, η αρχή μου είναι να προχωράω one step at a time… Ναι, θα ήθελα να αναβαθμιστεί αισθητικά, ναι, θα ήθελα να γράφω πιο συχνά, ναι, έχω στο μυαλό μου άπειρες ιδέες για καινούργιες κατηγορίες, για διαφορετικές αναρτήσεις, και φυσικά θα ήθελα μέσα από όλα αυτά, σε δύο χρόνια να με διαβάζουν πολλοί πολλοί περισσότεροι από ότι τώρα. Αλλά έχω πλήρη επίγνωση ότι το κάνω τελείως ερασιτεχνικά, θα συνεχίσω να μαθαίνω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ, και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει…
7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
 
Θα υποθέσω ότι η ερώτηση αφορά αποκλειστικά και μόνο το blogging και το αντικείμενο με το οποίο το δικό μου blog ασχολείται, αλλιώς η ερώτηση με προκαλεί να γίνω τελείως ψωνάρα, αλλά ταυτόχρονα και άκρως αυτοσαρκαστική, και πιστέψτε με, είμαι πολύ καλή και στα δύο! 😉
Στα σοβαρά τώρα, πιστεύω ότι είμαι καλή στις γρήγορες και εύκολες συνταγές, και στο να δίνω στους αναγνώστες μου να καταλάβουν πόσο εύκολη είναι η μαγειρική, όταν ξεπεράσουμε το φόβο μας γι’ αυτή.
 8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας; 
 
Λιγότερο από όσο θα ήθελα πραγματικά…
9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
 
Από μια συνταγή που βρέθηκε μπροστά μου κι έπρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσω, από ένα υλικό που μου έδωσε μια ιδέα, από ένα πιάτο που έχω δοκιμάσει κάπου, κάποτε, και φυσικά, από το τετράδιο, και από τις, πολλές φορές ατέλειωτες, συζητήσεις με την μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, την καλύτερη μαγείρισσα του κόσμου, τη μανούλα μου.
10) Ευχές για τον αναγνώστη
 
Να μαγειρεύετε για να γευτείτε, όχι για να χορτάσετε…
Με τη σειρά μου κι εγώ θα προτείνω για το βραβείο τα παρακάτω blogs, κάποια που όντως μπορεί να είναι καινούργια ή όχι και τόσο, κάποια όντως μπορεί να έχουν τον αριθμό των followers που “‘απαιτεί” το παιχνίδι, ή όχι και τόσο (δεν θα τα μετρήσουμε κιόλας), κάποια από αυτά που εμένα μου αρέσει να διαβάζω, δεν είναι απαραίτητα food blogs, και που, σε κάθε περίπτωση θα ήθελα οι δικοί μου φίλοι να γνωρίζουν. Με δυσκολεύει το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς που με πρότειναν θα ήταν σε αυτή τη λίστα, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα να τους ξαναβάλω…
Θα ήθελα να διαβάσω λοιπόν τις απαντήσεις των (η σειρά τυχαία):

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Amelie 2 Φεβρουαρίου 2015 at 07:46

  Καλημέρα! Πολύ σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις! Ανακάλυψα το blog σου σχετικά πρόσφατα και έχω κολλήσει, έχω κάνει αρκετές από τις συνταγές σου και καταθέτω δημόσια ότι όλες έχουν πετύχει. Ειδικά το κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και λουκάνικα έχει γίνει το αγαπημένο μας κυριακάτικο φαγητό! Θα προσπαθήσω να απαντήσω όσο πιο σύντομα μπορώ, αν και φοβάμαι πως οι δικές μου απαντήσεις δεν είναι τόσο ενδιαφέρουσες και καλογραμμένες όσο οι δικές σου!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:16

   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αμαλία μου, και είμαι σίγουρη ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι απαντήσεις σου!

 • Reply Ελπίδα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 08:20

  ευχαριστω Χρυσα μου!! Μπήκα ν πω μια καλημερα και βγηκα με βραβειο!! Συγχαρητηρια και πολλα φιλια

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:17

   Ε, τι, εσύ θα έφευγες χωρίς βραβείο από εδώ μέσα καρντασάκι;;;

 • Reply mia maria 2 Φεβρουαρίου 2015 at 08:45

  Χαίρομαι που έμαθα λίγα περισσότερα για σένα! Συγχαρητήρια για το βραβείο σου και εύχομαι ότι επιθυμείς να πραγματοποιηθεί!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:17

   Να είσαι καλά Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ!

 • Reply AgapameAnDolmas 2 Φεβρουαρίου 2015 at 08:53

  καλημερα καλη βδομάδα!!! ειναι ωραίο να μαθαινεις λιγα πράγματα για τον μπλόγκερ με τέτοια παιχνιδάκια!!! ευχαριστώ για την πρόσκληση!!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:18

   Περιμένω τις απαντήσεις σου βόρειο κορίτσι!

 • Reply thegreenmixer.com 2 Φεβρουαρίου 2015 at 10:19

  Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:18

   🙂
   Περιμένουμε τις απαντήσεις σου Τάνια!

 • Reply ΕΛΕΝΑ 2 Φεβρουαρίου 2015 at 12:49

  Καλορίζικο το βραβείο σου, εύχομαι να ακολουθήσουν πολλά ακόμη!!
  Οι απαντήσεις σου μου άρεσαν πολύ!
  Φιλιά, καλή βδομάδα!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:19

   Ευχαριστώ Έλενα! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι απαντήσεις!
   Καλό μήνα!

 • Reply Ερμιόνη 2 Φεβρουαρίου 2015 at 20:29

  Συγχαρητήρια για το βραβείο κορίτσι!
  Αυτό που μου αρέσει πολύ με αυτά τα παιχνίδια/βραβεία είναι ότι μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τα άτομα που βρίσκονται στο τιμόνι ενός blog.
  Οι απαντήσεις σου είναι απλά "εσύ"!
  Αποπνέουν θετική ενέργεια και ευγένεια!
  Φιλιά πολλά!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:26

   Ευχαριστώ Ερμιονάκι!
   Όντως, είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις καλύτερα κάποιον μέσα από μερικές απαντήσεις, και δεν έχει νόημα να μην βγάζεις τον εαυτό σου μέσα από αυτό!
   Φιλάκια!

 • Reply mookies 2 Φεβρουαρίου 2015 at 20:33

  Συγχαρητήρια Χρύσα για το βραβείο σου. Ωραίες, "χορταστικές απαντήσεις
  γεμάτες θετική ενέργεια, όπως γράφει και η Ερμιόνη.

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:29

   Ευχαριστώ Μίνα μου!
   Αν δε βγάζουμε θετική ενέργεια στο χόμπυ μας, πού θα τη βγάλουμε;;;

 • Reply Αγγελική@Cookika 2 Φεβρουαρίου 2015 at 20:33

  Συγχαρητήρια για το βραβείο και σε ευχαριστώ πολύ για την πρό(σ)κληση!!
  Καλό βράδυ!

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:29

   Να είσαι καλά Αγγελική, ανακάλυψα το blog σου πρόσφατα, και μου αρέσει πολύ!

 • Reply - spoonstories- 2 Φεβρουαρίου 2015 at 20:44

  Γλυκιά μου Χρύσα είδη έχω δεχτεί το βραβείο αλλά με χαρά το δέχομαι και πάλι! Σύντομα θα έχεις τις απαντήσεις μου! Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις! Σου εύχομαι πολλά βραβεία ακόμα!! Καλό μήνα^^

  • Reply Χρύσα 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:30

   Περιμένουμε τις απαντήσεις σου τότε Λίλια, και σε ευχαριστώ πολύ!

 • Reply CookTasteLive 2 Φεβρουαρίου 2015 at 22:44

  oooh merci!
  Θα λάβετε απαντήσεις σύντομα κυρία μου! 🙂

  Οι απαντήσεις σου έρχονται να επιβεβαιώσουν την Χρύσα που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα μέσα από τις αναρτήσεις!
  Δυναμική, πολυάσχολη, γεμάτη ιδέες, και (λίγο θεότρελη – με την καλή έννοια πάντα!!) χαζομαμά!

 • Reply Dimitra Decorasylum 3 Φεβρουαρίου 2015 at 06:54

  Συγχαρητήρια για το βραβείο Χρύσα. Είναι ωραίο να μαθαίνουμε λίγα παραπάνω για τον άνθρωπο πίσω από το ιστολόγιο και την φωτογραφία! Καλό μήνα!

 • Reply kikitchen and the chef 3 Φεβρουαρίου 2015 at 10:05

  Xρυσα ευχομαι στο μπλογκ σου αλλα και γενικοτερα στη ζωη σου πολλες επιτυχιες και χαρες!!!Η συνεντευξη σου απολαυστικη!πλεον σε "ξερουμε" ενα κλικ παραπανω..μαλλον μια συνεντευξη παραπανω!!!!!!
  πολλα φιλια!!!!!

 • Reply evi@thehealthycook 3 Φεβρουαρίου 2015 at 16:04

  τελικά έχει πλάκα όλο αυτό!!
  ξεφεύγουμε λίγο από τις συνταγές και μαθαίνουμε και λίγα πράγματα για τον άνθρωπο πίσω από τις αναρτήσεις!!
  καλή συνέχεια Χρύσα μου!!
  keep up the good job! 🙂

 • Reply Cooking with me 3 Φεβρουαρίου 2015 at 23:34

  Χρύσα υπέροχη η "συνέντευξη" σου!! Είναι πολύ ωραίο να ακούς και απο άλλους ανθρώπους πόσο αγαπούν και αυτοί τη μαγειρική!! Σου εύχομαι τα καλύτερα για το blog σου και γενικά στη ζωή σου!!!

 • Reply Silena 4 Φεβρουαρίου 2015 at 22:13

  Συγχαρητήρια για το βραβείο σου Χρύσα μου και σε ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μου έκανες!!!!
  Καλό βράδυ και φιλιά!

 • Reply fen th 7 Φεβρουαρίου 2015 at 12:54

  Χρύσα μου ευχαριστώ για την πρόκληση….οι απαντήσεις μου σε λιγάκι!!!
  φιλιά!

 • Leave a Reply