Κρέας, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές

Γλυκόξινο κοτόπουλο στο τυχερό μου wok

27 Μαρτίου 2014
sweet-and-sour-chicken-1

Οι πάσης φύσεως διαγωνισμοί κι εγώ ήμασταν πάντοτε μαλωμένοι.
Δε με ήθελαν ποτέ, ακόμα κι από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Χωρίς υπερβολή, αν
σε μία κληρωτίδα υπήρχαν 30 λαχνοί και οι 27 κέρδιζαν κάτι, εγώ θα είχα σίγουρα
τον έναν από τους άλλους τρεις. Μη γελάτε, το παράδειγμα δεν είναι υποθετικό,
το έχω πάθει στην πέμπτη δημοτικού και ακόμα θυμάμαι το συναίσθημα. Ε, πόση χυλόπιτα
να φάει λοιπόν ένας άνθρωπος, από ένα σημείο και μετά ξενερώνει και αποφασίζει ότι
δεν πρόκειται να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, κληρώσεις, κλπ, γιατί δεν έχει κανένα
νόημα. Άντε, κανένα τζόκερ πού και πού, κι αυτό γιατί εκεί δεν αισθάνεσαι βλάκας
άμα δεν κερδίσεις, και επίσης, αν, λέμε, αν τα άστρα σου αλλάξουν, ε, τότε,
ποιος μπορεί να σνομπάρει τόσο εύκολα πέντε εκατομμύρια….

Το TasteFULL το εμπιστεύομαι πολύ καιρό τώρα. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα
για τη μαγειρική. Το επισκέπτομαι λοιπόν πολύ συχνά, κυρίως όταν ψάχνω τεχνικές
και μυστικά της κουζίνας. Όταν πρωτοείδα την ανάρτηση για το διαγωνισμό, ούτε
κι εγώ κατάλαβα πώς και γιατί αποφάσισα να λάβω μέρος. Ίσως γιατί πάντα ήθελα ένα
wok και πάντα όταν έλεγα να αγοράσω, κάτι άλλο είχε προτεραιότητα και έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, ίσως
γιατί αυτά τα φανταστικά πιατάκια τα έχω βάλει στο μάτι εδώ και πολύ πολύ καιρό,
όπως και τόσα και τόσα πραγματάκια από το Butlers….
Καθώς όμως ήμουν σίγουρη ότι η τύχη θα με προσπερνούσε για άλλη
μια φορά, από τη στιγμή που δημοσίευσα το σχόλιο-συμμετοχή στο διαγωνισμό, το ξέχασα
αμέσως. Ούτε καν θυμόμουν πότε θα γινόταν η κλήρωση. Και ξαφνικά, ένα απόγευμα,
εκεί που προσπαθούσα να πάρω το tablet από τα χέρια του μικρού σίφουνα, βλέπω μια ειδοποίηση ότι
μου έχει στείλει mail η Βίκυ Κουμάντου. Μη χειρότερα, λέω, τι να είναι αυτό…. Λες;
Και το ανοίγω. Και ξαφνικά ο Κώστας κι ο μικρός με βλέπουν να χοροπηδάω σαν τη
χαζή, λες και είχα κερδίσει όντως το τζόκερ!

 

Ίσως όμως μεγαλύτερη χαρά για μένα προκάλεσε η επικοινωνία
που είχα με τη Βίκυ από εκείνη τη μέρα και μετά. Όταν της είπα ότι έχω κι εγώ ένα
μπλογκάκι που κάνει τα πρώτα του βήματα, κι εκείνη ήταν τόσο γλυκιά κι ευγενική που όχι μόνο
μου επέτρεψε να κάνω αυτή την ανάρτηση, αλλά και δημοσίευσε τη διεύθυνσή μου τόσο
στο TasteFULL, όσο και στη σελίδα της στο facebook.
Για πολλοστή φορά λοιπόν, θα την ευχαριστήσω για όλα αυτά
και από εδώ, και θα σας παρουσιάσω τη συνταγή της για το πιο φανταστικό γλυκόξινο
κοτόπουλο που έφτιαξα (και έφαγα) ποτέ!
Σκέφτηκα επίσης ότι τη συνταγή δεν θα σας τη δώσω από εδώ. Κι
αυτό γιατί όχι μόνο δεν άλλαξα κανένα από τα υλικά που περιέχει, και βεβαίως,
δεν τόλμησα να πειράξω την εκτέλεση, καθώς δεν είχα ξαναμαγειρέψει ποτέ μου σε wok, αλλά γιατί οι οδηγίες
και η συμβουλές της Βίκυς όσον αφορά την προετοιμασία και τις πολλαπλές χρήσεις
του μαντεμένιου αυτού σκεύους είναι τόσο σαφείς και αναλυτικές, που εγώ δεν θα
μπορούσα με τίποτα να τις αποδώσω σωστά. Επισκεφθείτε λοιπόν οπωσδήποτε την
συνταγή για το Γλυκόξινο κοτόπουλο σε μαντεμένιο wok του TasteFULL, προμηθευτείτε τα
υλικά,  και δοκιμάστε άμεσα να το φτιάξετε.
Αυτή είναι δική μου συμβουλή!

 

Μπορώ βέβαια να σας πω τις εντυπώσεις μου:
  • Το μαγείρεμα στο wok το
    απόλαυσα! Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες για την προετοιμασία του: πλύσιμο και επάλειψη
    με λάδι, και κυρίως πολύ καλό ζέσταμα σε μέτρια φωτιά. Ο χρόνος δε που χρειάζεται
    για να ζεσταθεί, μου έδωσε τη δυνατότητα στο μεταξύ να καθαρίσω και να κόψω τα
    υλικά μου, οπότε τα είχα όλα έτοιμα, γιατί η αλήθεια είναι ότι όταν κάψει και
    αρχίσεις να σωτάρεις, πρέπει να είσαι έτοιμος, γιατί μαγειρεύονται απίστευτα γρήγορα!
    Από τη στιγμή που ξεκίνησα να σωτάρω, το φαγητό είχε γίνει μέσα στα επόμενα 25
    λεπτά.
  • Η μαρινάδα με το χαρουπόμελο έκανε το κοτόπουλο υπέροχα
    αρωματικό και πολύ πολύ τρυφερό, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς δεν το
    είχα ξαναχρησιμοποιήσει και πάντα ήθελα να το δοκιμάσω. Νομίζω ότι θα το προτιμώ
    ακόμη και για ένα απλό ψημένο φιλέτο κοτόπουλου.
  • Επιπλέον, έμαθα και ένα καινούργιο υλικό! Τον αμάρανθο. Το καβούρδισμά
    του είχε πολύ πλάκα, (όντως ακούγεται να σκάει σαν ποπ κορν), και διαβάζοντας
    για να μάθω περισσότερα για αυτό το δημητριακό, ανακάλυψα ότι είναι πολύ
    θρεπτικό, και θα ψάξω να βρω κι άλλους τρόπους να το εντάξω στη διατροφή μας.
  • Το φαγητό το συνόδεψα με ένα απλά μαγειρεμένο ρύζι basmati, αλλά περιμένω πώς
    και πώς το άρθρο της Βίκυς για το τηγανιτό ρύζι, για να το φτιάξω την επόμενη
    φορά στο wok μου!
Γενικότερα, εμένα μου αρέσουν πολύ οι έθνικ συνταγές και οι
ιδιαίτερες γεύσεις, πέρα από τις παραδοσιακές της ελληνικής κουζίνας, αλλά
πιστεύω ότι η συγκεκριμένη συνταγή θα ικανοποιήσει και τον πιο «δύσπιστο»!

Σχετικά άρθρα

16 Σχόλια

  • Reply Beauty Follower 27 Μαρτίου 2014 at 18:05

    Νοστιμο φαγητακι,
    πολύ ωραιο το wok σου!

    • Reply Χρύσα 27 Μαρτίου 2014 at 20:33

      Ευχαριστώ!
      Είναι και πολύ εύχρηστο εκτός από πολύ όμορφο!

  • Reply Eleanna G. 27 Μαρτίου 2014 at 20:46

    Ποτέ μη λες ποτέ λοιπόν! Να και μια φορά που κέρδισες, και μάλιστα πολύ ωραίο δώρο! Πάντα τυχερή να'σαι!

    • Reply Χρύσα 28 Μαρτίου 2014 at 19:12

      Τελικά ναι, ποτέ μη λες ποτέ!
      Ευχαριστώ πολύ Ελεάννα μου!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 27 Μαρτίου 2014 at 21:29

    Με γειαααααα!!!
    Να το χαρείς το wok σου Χρύσα μου, και να ευχαριστηθείς νόστιμα μαγειρέματα!
    Οσο για την Βίκυ τι να πω??
    Είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος, μια αγαπημένη φίλη εδώ και πολλά χρόνια, την αγαπώ και την εκτιμώ πάρα πολύ και πιστεύω και αυτή το ίδιο.
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    • Reply Χρύσα 28 Μαρτίου 2014 at 19:13

      Ευχαριστώ πολύ Έλενα!
      Το ότι είναι πολύ γλυκιά η Βίκυ το κατάλαβα, χωρίς να την έχω γνωρίσει από κοντά…
      Φιλιά!

  • Reply Ερμιόνη 27 Μαρτίου 2014 at 21:32

    Πω πω! Τι γεμάτο χρώμα πιάτο!
    Ιδιαίτερη παραλλαγή του γλυκόξινου κοτόπουλου!
    Μου άρεσαν οι παρατηρήσεις σου!
    Επίσης να σου πω ότι πήγα σήμερα στα Butlers και ψώνισα μερικά καλούδια, σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία λοιπόν!
    Φιλιά πολλά και καλό βράδυ!

    • Reply Χρύσα 28 Μαρτίου 2014 at 19:15

      Χρώματα και κυρίως αρώματα πολλά! Γλυκόξινο με μεσογειακό twist!
      Χαίρομαι που βοήθησε η πληροφορία! Σίγουρα θα τα χαρείς πολύ!
      Φιλάκια!

  • Reply AgapameAnDolmas 28 Μαρτίου 2014 at 05:43

    καλημέρα!!!! τωρα ππου γυριζει η τυχη σου τρεχα στα προποτζίδικα!! παντα τυχερη να είσαι! συγχαρητήρια!! υπεροχο το γλυκοξινο κοτοπουλο και σιγουρα ειναι το καλύτερο φαγητο γαι να εγκαινιάσεις το γουόκ!

    • Reply Χρύσα 28 Μαρτίου 2014 at 19:15

      Λες να αρχίσω να το παίρνω πιο ζεστά το θέμα???
      Ευχαριστώ πολύ κορίτσι!

  • Reply Lia Papadopoulou 28 Μαρτίου 2014 at 12:24

    Καλές μαγειρικές, Χρύσα!!! Πάντα τυχερή!!!Φιλιά!!!

    • Reply Χρύσα 28 Μαρτίου 2014 at 19:16

      Ευχαριστώ πολύ Λία μου, καλό σου βράδυ!

  • Reply - spoonstories- 29 Μαρτίου 2014 at 14:19

    Πάρε ΛΟΤΟΟΟΟ!! Πάντα τυχερή κούκλα μου! Ωραίο το φαγητό σου^^

    • Reply Χρύσα 1 Απριλίου 2014 at 12:10

      Ευχαριστώ πολύύύ!!!

  • Reply TasteFULL 1 Απριλίου 2014 at 08:54

    Τι όμορφο πιάτο, τι όμορφα λόγια. Χάρηκα πολύ με τη χαρά σου και τώρα καταλαβαίνω πόσο μοναδική εμπειρία ήταν η νίκη σου. Μου έχει συμβεί κι εμένα, όταν κέρδισα από ένα πελάτη μου στην διαφημιστική που εργαζόμουν -επιμένοντας τρελλά να πάρω κι εγω λαχνό για να με ευχαριστήσει για τις υπηρεσίες μου- το ταξίδι στη Νέα Υόρκη που κλήρωνε. Έγινε το ταξίδι του γάμου μου. Θυμάμαι τη στιγμή που ζητούσαν τον τυχερό αριθμό και εγω δεν έμπαινα καν στον κόπο να δω το δικό μου νούμερο. Ήταν καταπληκτικό το συναίσθημα! Καλά μαγειρέματα με το μαντεμένιο σου wok και πολλές χαρές στο χώρο του Blogging!

    • Reply Χρύσα 1 Απριλίου 2014 at 12:12

      Τι ωραία ιστορία! Μπράβο στον πελάτη που επέμενε!
      Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, ό,τι γράφω το εννοώ με το παραπάνω, πάντα!

    Απάντηση