Πρωινό, Συνταγές

Καλοκαιρινό smoothie bowl

20 Ιουνίου 2019

Καλοκαίρι=Φρούτα. Φρέσκα φρούτα, πολλά πολλά φρέσκα φρούτα. Και γιατί είναι η προφανής επιλογή, όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα, για να σε δροσίσουν υγιεινά, αλλά και γιατί είναι τέτοια η αφθονία και η ποικιλία τους αυτή την εποχή, που δεν ξέρεις τι να πρωτοφάς για να τα δοκιμάσεις και να τα χορτάσεις όλα. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξεις τους αγαπημένους σου συνδυασμούς και να τους απολαύσεις σε ένα δροσιστικό smoothie, ή, ακόμα καλύτερα, να προσθέσεις επιπλέον θρεπτικά και νόστιμα υλικά, φτιάχνοντας ένα smoothie bowl.

summer smoothie bowl 2 (1 of 1)

Το έχεις δει σίγουρα παντού στο instagram, είναι must σε όλα τα καταστήματα που σερβίρουν φρέσκους χυμούς και healthy σνακ (τα οποία και ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια), και τώρα που μπαίνουμε για τα καλά στο καλοκαίρι, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις και να βρεις το δικό σου αγαπημένο.

Για να σου πω την αλήθεια, δεν είχα σκοπό να σου δείξω ποτέ εδώ ένα smoothie bowl. Αλλά θες λίγο που με έχει πιάσει για τα καλά το καλοκαίρι, και νιώθω την ανάγκη να ελαφρύνω πολύ τη διατροφή μου, λίγο που να, δες πόσο όμορφο είναι, λίγο η έμπνευση της στιγμής, είπα, why not…

summer smoothie bowl 3 (1 of 1)

Για να σου πω βέβαια την αλήθεια, αυτό το τελευταίο, η έμπνευση της στιγμής δηλαδή, είχε πλάκα αυτή τη φορά. Γιατί προέκυψε ξεκάθαρα από μια φρουτόκρεμα. Ναι, ακριβώς, μια φρουτόκρεμα. Γιατί εδώ που τα λέμε, μπορεί να ακούγεται πολύ καλύτερο το smoothie bowl, αλλά κατά βάθος, όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για την hipster εκδοχή της αγαπημένης τροφής των μωρών.

Κάπως έτσι λοιπόν, πριν από λίγες μέρες, ετοίμαζα τη φρουτόκρεμα του 14 μηνών Ανέστη, μια πανδαισία του κίτρινου και του πορτοκαλί, με μπανάνα, βερίκοκα, πορτοκάλια και τον αγαπημένο του ανανά. Ε λοιπόν αυτό πρέπει μια μέρα να το τραβήξω ένα βίντεο. Αυτό το παιδί έχει τα πιο τρελά γούστα. Όταν βλέπει μπροστά του ανανά κάνει σαν παλαβός, τον δαγκώνει, τον μασάει και τον καταπίνει με τόση λαιμαργία, και, μόλις πας να τον πάρεις από μπροστά του, γιατί πόσο ανανά να φάει πια, αρχίζει τη γκρίνια. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες του φρουτόκρεμες.

summer smoothie bowl 4 (1 of 1)

Καταλαβαίνεις επίσης, ότι ως σωστή ελληνίδα μάνα, η ποσότητα της φρουτόκρεμας που ετοιμάζω κάθε φορά είναι αρκετά ενισχυμένη, και επομένως, όλο και περισσεύει. Και φυσικά, όπως κάθε μάνα ξέρει καλά, τα υπολείματα των βρεφικών και παιδικών γευμάτων είναι συνήθως το αντίστοιχο δικό της γεύμα. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πόσο απόλαυσα αυτή την τόσο “τρόπικαλ” φρουτόκρεμα που περίσσεψε… Και όπως ήταν φυσικό, ήθελα με κάποιον τρόπο να τη μοιραστώ…

summer smoothie bowl 5 (1 of 1)

Ο συνδυασμός των τεσσάρων αυτών φρούτων είναι μαγευτικός, τόσο καλοκαιρινός, και σε χρώμα και σε γεύση, και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά με τα οποία θα γαρνίρεις το smoothie bowl σου, έχεις ένα πλήρες γεύμα, που σε χορταίνει, χωρίς να σε βαραίνει, και σε γεμίζει ενέργεια για πολλές ώρες. Εγώ διάλεξα μερικά από τα αγαπημένα μου υλικά, τα φρέσκα μύρτιλλα, που τα λατρεύω και τώρα είναι η εποχή για να απολαύσεις τα πιο νόστιμα ελληνικά, μία τραγανή granola με επιπλέον ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα cranberries, νιφάδες καρύδας, λίγο κοπανισμένο λιναρόσπορο και φυσικά σταγόνες κουβερτούρας, γιατί απλά… σοκολάτα.

Εσύ μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου αγαπημένο συνδυασμό, και να τον απολαμβάνεις όλο το καλοκαίρι, τώρα που τα ελληνικά φρούτα είναι στα καλύτερά τους. Και μετά φυσικά να φωτογραφήσεις και να ανεβάσεις το δικό σου smoothie bowl στα social media, γιατί, όπως και να το κάνουμε, το ζητάει η εποχή…

summer smoothie bowl 6 (1 of 1)

Καλοκαιρινό smoothie bowl

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 3

Υλικά
  • για το smoothie
  • 2 μπανάνες παγωμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 ώριμα βερίκοκα
  • μισό ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • για το σερβίρισμα
  • γκρανόλα
  • ξηροί καρποί
  • ξερά φρούτα
  • νιφάδες καρύδας
  • λιναρόσπορος
  • επιπλέον κομμάτια φρούτων
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το smoothie, και τα χτυπάμε πολύ καλά.
  2. Μοιράζουμε το smoothie σε 3 μεγάλα μπωλ.
  3. Γαρνίρουμε από πάνω με τα υλικά της αρεσκείας μας. Εγώ χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου γκρανόλα, φρέσκα μύρτιλλα, νιφάδες καρύδας, αποξηραμένα cranberries, λιναρόσπορο και σταγόνες κουβερτούρας.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marion 8 Ιουλίου 2019 at 21:52

    Πως μου αρέσουν αυτά τα healthy bowls!!!
    Και η φρουτόκρεμα επίσης…χιχι
    εγω την κάνω ακόμα οπως την έκανα στα παιδιά μου και είναι μια ευκαιρία να τρωω ενα μηλο, ενα αχλάδι, μπανανα χυμό πορτοκολιού χωρίς να δυσανασχετώ!!!
    Πολύ μου αρέσει το δικό σου bowl και το χρώμα φανταστικό.

  • Leave a Reply