Πρωινό, Συνταγές

Τα πιο εύκολα ρολά κανέλας

1 Νοεμβρίου 2018

Βγάλε την κανέλα από το ντουλάπι. Η εποχή της είναι εδώ. Όλα τα φθινοπωρινά ψησίματα τη θέλουν. Οι μηλόπιτες, οι κολοκυθόπιτες, τα κέικ και τα μπισκότα, όλα τη χρειάζονται. Και δεν ξεχνάμε ποτέ τα ρολά κανέλας. Cinnamon rolls, αυτή η κολασμένα λαχταριστή λιχουδιά. Το απόλυτο ταίρι του φθινοπωρινού καφέ, πρωινού ή απογευματινού. Αλλά και με το τσάι, και με το γάλα, με όλα… Όχι, όχι, ποτέ δεν ξεχνάμε τα ρολά κανέλας.

easy cinnamon rolls 2

Τα αγαπώ τα ρολά κανέλας. Από όλα τα γλυκά αρτοσκευάσματα, αυτά μου βγάζουν την περισσότερη θαλπωρή, από τη διαδικασία της προετοιμασίας τους, με το ζύμωμα, την γλυκιά αναμονή του φουσκώματος της ζύμης, μέχρι το ψήσιμό τους, που κάνει όλο το σπίτι να μοσχοβολάει. Πώς μπορεί κανείς να μην αγαπάει τα ρολά κανέλας, θα μου πεις…

easy cinnamon rolls 3

Ξέρεις όμως, όσο κι αν αγαπάω τη συνταγή που εμπιστεύομαι για να φτιάχνω, αυτό το διάστημα κάπως λίγο δυσκολεύομαι να μπω στη διαδικασία. Δυσκολεύομαι όμως και να αποχωριστώ τη γεύση τους. Και τι κάνω σ’ αυτή την περίπτωση; Φυσικά διαλέγω τον εύκολο δρόμο. Την παράκαμψη. Το shortcut που λέμε και στο χωριό μου. Όχι, πραγματικά, με ένα πρωτάκι στο δημοτικό (θυμίστε μου κάποια στιγμή να σας πω για τις περιπέτειές μας τους πρώτους περίπου δύο μήνες του σχολείου), με ένα μωρό επτά μηνών που αρχίζει πια να αντιλαμβάνεται τον κόσμο, τον εαυτό του και τις δυνατότητές του (τώρα που το σκέφτομαι, θυμίστε μου κάποια στιγμή να σας περιγράψω τις προσπάθειες να βάλω το πρωτάκι στο πρόγραμμα του διαβάσματος, προσπαθώντας παράλληλα να κοιμήσω το μωρό για μεσημέρι, μόλις έχω γυρίσει από τη δουλειά, είναι μια μαγεία…), συν τη δουλειά, το σπίτι, και τις λοιπές υποχρεώσεις, ε, όχι, δεν μου δίνεται πολύ συχνά πια η ευκαιρία να φτιάξω τα αγαπημένα μου ρολά από το μηδέν.

easy cinnamon rolls 4

Και εκεί έρχεται να με σώσει η προνοητικότητά μου, η πολύ σωστή σκέψη να έχω προμηθευτεί μια έτοιμη ζύμη, να την ανοίξω, να την αλείψω με βούτυρο, να την πασπαλίσω με κανελοζάχαρη, να την κάνω ρολάκια και να τα ψήσω. Και τι ζύμη χρησιμοποιώ; Ζύμη πίτσας. Ναι, καλά διάβασες. Έτοιμη ζύμη πίτσας ψυγείου. Ανοίγεις, αλείφεις, πασπαλίζεις, ετοιμάζεις, ψήνεις. Σε περίπου 15 λεπτά τρως ρολά κανέλας. Κι αν δε θες να τα κάνεις ρολά, τα στριφογυρίζεις σαν στριφτά μπαστουνάκια που βουτάς μέσα στο γλάσο. Ψήθηκες ή όχι ακόμα;

easy cinnamon rolls 5

Τόσο χρόνο θα σου πάρει για να τα ετοιμάσεις. Σκέψου το λίγο τώρα που έρχεται σαββατοκύριακο… Ξυπνάς Κυριακή πρωί και σε 15 λεπτά έχεις το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σου. Χτυπάει το τηλέφωνο η μαμά του συμμαθητή του παιδιού σου και θέλει να έρθουν το απόγευμα για καφέ και παιχνίδι. Μέχρι να το κλείσεις έχεις ήδη φτάσει στα μισά της συνταγής. Έλα πες, δε με αγαπάς λίγο πιο πολύ τώρα;

Αυτά είχα να σου πω και σήμερα. Βιαστικά ήρθα, βιαστικά φεύγω, και αφήνω αυτό εδώ για να σου δώσω κάτι να σκέφτεσαι. Αλλά και πάλι, μην το σκέφτεσαι και τόσο πολύ. Τα πιο εύκολα ρολά κανέλας σε περιμένουν. Φιλάκια. Α ναι, και καλό μήνα!

easy cinnamon rolls 6

Τα πιο εύκολα ρολά κανέλας

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 16

Υλικά
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας ψυγείου
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή demerara
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • για το γλάσο
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη της πίτσας.
  2. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης και την κανέλα.
  4. Πασπαλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας πάνω στο λιωμένο βούτυρο.
  5. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.
  6. Κόβουμε 16 ίσες λωρίδες.
  7. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ρολάκια, πιάνουμε την άκρη που ενώθηκαν οι δύο πλευρές και τυλίγουμε προς τα μέσα.
  8. Αν θέλουμε να φτιάξουμε στριφτά μπαστουνάκια, πιάνουμε τις δύο άκρες και στρίβουμε.
  9. Τοποθετούμε τα ρολάκια ή τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
  11. Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply ΑΜΑΛΙΑ 1 Νοεμβρίου 2018 at 11:59

    Το ότι θα φτιάξω τα μπαστουνάκια κανέλας (και μάλιστα σύντομα) είναι δεδομένο! Μόνο μία ερώτηση με χωρίζει από αυτή την εύκολη λιχουδιά: ποια ζύμη πίτσας να χρησιμοποιήσω, υποθέτω την αφράτη??

    • Reply Χρύσα 1 Νοεμβρίου 2018 at 15:36

      Ναι Αμαλία μου, την αφράτη. Περιμένω εντυπώσεις!

  • Reply Μαρία 1 Νοεμβρίου 2018 at 21:37

    Είναι όντως πανεύκολη συνταγή! Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να πεις ότι χρησιμοποίησες σφολιάτα… ευχαριστούμε καλό βράδυ!

  • Reply Αθηνά 2 Νοεμβρίου 2018 at 08:28

    Εντάξει ψήθηκα!!!Θα τα δοκιμάσω όπωσδήποτε γιατί ψάχνω και εγώ απεγνωσμένα shortcut στην τρελή μου καθημερινότητα!!! Πολλά φιλιά φιλενάδα μου και κουράγιο!!!!!

  • Reply Marion 2 Νοεμβρίου 2018 at 09:14

    Το shortcut μου αρέσει κι εννοείται δεν περνά απαρατήρητο ; )
    Ιδίως οταν τα κάνεις με ζυμη πίτσας. Φαίνονται τέλεια και φυσικά θα τα δοκιμάσω.
    Παντως και το shortcut με τοσα που εχεις να κάνεις Χρύσα μου είναι υπερπαραγωγή.

    Φιλιά πολλά

  • Leave a Reply