Πρωινό, Ροφήματα/Ποτά, Συνταγές

Milkshake σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

31 Μαΐου 2018

Hello again αγαπημένοι μου, μετά από απουσία δύο εβδομάδων, τι να κάνουμε, λίγο η φροντίδα του μπέμπη, λίγο η εξάντληση, λίγο ο καιρός που, επιτέλους, μας αφήνει να ξεμυτήσουμε λίγο από το σπίτι μας δειλά-δειλά, το blogging έμεινε λίγο πίσω. Επανέρχομαι όμως σήμερα με δροσιστική και πανεύκολη συνταγή, που μας γεμίσει ενέργεια, μια συνταγή για ένα δυναμωτικό milkshake σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, ένας μοναδικός τριπλός γευστικός συνδυασμός.

peanut butter banana chocolate milkshake 2

Πέρασαν λοιπόν κιόλας δύο μήνες. Και ήταν δύο πολύ καλοί μήνες. Μας πήρε λίγο καιρό, αλλά νομίζω ότι και οι 4 έχουμε βρει πια τους ρυθμούς μας. Δεν θα προσποιηθώ βέβαια ότι είναι εύκολο ή ξεκούραστο. Όχι, όχι, δεν είναι καθόλου ξεκούραστο. Η αυπνία ακόμα καλά κρατεί, και οι ώρες που βρισκόμαστε όλοι στο σπίτι είναι πάντα μία πρόκληση, καθώς η προσοχή φυσικά πρέπει να είναι μοιρασμένη στα δύο, και, εννοείται ότι συνήθως και οι δυο τους χρειάζονται κάτι ταυτόχρονα, οπότε η φάση είναι «πάρε εσύ αυτόν, δώσε σε μένα τον άλλο». Έχει κι αυτό την πλάκα του βέβαια, και αυτό το λέω φυσικά με κάθε επίγνωση της τύχης να είμαστε δύο ενήλικες όλο το απόγευμα, πράγμα πολύ βασικό, γιατί δύο χέρια δεν φτάνουν…

peanut butter banana chocolate milkshake 3

Κάπου εκεί λοιπόν στα μισά της μέρας, εκεί γύρω στο απογευματάκι, όλοι μας χρειαζόμαστε έναν ανεφοδιασμό καυσίμων. Αυτή βέβαια είναι και η ώρα που θέλουμε κάτι γλυκό, και τώρα ειδικά που η θερμοκρασία έχει ανέβει, χρειαζόμαστε και κάτι δροσερό. Τι καλύτερο από ένα milkshake σοκολάτας λοιπόν, μέσα στο οποίο κρύβονται ένα σωρό θρεπτικά υλικά: μπανάνα, φυστικοβούτυρο, βρώμη, λιναρόσπορος, κακάο, γάλα αμυγδάλου. Είπατε κάτι; Ναι, άλλη μία βόμβα ενέργειας μέσα σε πολύ ελκυστική συσκευασία σας προτείνω και σήμερα.

peanut butter banana chocolate milkshake 4

Όχι, δεν έγινα ξαφνικά vegan, ούτε απαρνούμαι τα αγαπημένα μου παγωτά και γλυκάκια, αλλά αυτό το milkshake είναι πάνω από όλα νόστιμο. Το ότι είναι ταυτόχρονα και σούπερ θρεπτικό, είναι ένα επιπλέον καλό της υπόθεσης. Αν πάλι θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω τα παγάκια, τα οποία ουσιαστικά μας δίνουν την υφή του milkshake, όπως την ξέρουμε, και να έχουμε ένα τέλειο smoothie για το πρωινό μας, που θα μας κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

peanut butter banana chocolate milkshake 5

Και επειδή από αύριο ξεκινάει και επίσημα η αγαπημένη μας εποχή και ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας, βάζουμε στο πρόγραμμα αρκετές τέτοιες συνταγές, που μας δροσίζουν, μας γλυκαίνουν και μας φτιάχνουν τη διάθεση!

Με αυτή τη σύντομη ανάρτηση σας αφήνω σήμερα, το σαββατοκύριακο είναι κοντά, και είναι το πρώτο του Ιουνίου… Ας είναι υπέροχο!

Milkshake σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 2

Υλικά
  • 2 μπανάνες (παγωμένες, από την κατάψυξη και κομμένες σε κομμάτια)
  • 4 κ.σ. βρώμη
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορος
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 400 ml γάλα αμυγδάλου
  • 4-5 παγάκια
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μπλέντερ τη βρώμη και τον λιναρόσπορο και τα χτυπάμε για λίγο.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα παγάκια καθι χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Ρίχνουμε και τα παγάκια, χτυπάμε και ελέγχουμε την υφή του ροφήματος. Θα πρέπει να είναι πηχτό σαν milkshake.

peanut butter banana chocolate milkshake 6

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply dolmadaki 3 Ιουνίου 2018 at 12:16

    τελειο!!! και δυναμωτικο κ υγιεινο κ νοστιμο !
    σιγα σιγα 8α μπειτε σε προγραμμα , ουτε που θα το καταλαβεις .

  • Leave a Reply