Πώς έχετε στο μυαλό σας τον πειρασμό; Τι μορφή έχει; Μην πάει το μυαλό σας παρακαλώ στο πονηρό, food blog έχουμε, όχι τίποτα άλλο… Για μένα πάντως, μετά από χρόνια, έχω καταλήξει ότι έχει τη μορφή λιωμένου τυριού. Αυτό. Αν μετρήσω ένα ένα τα αγαπημένα μου φαγητά ή σνακ, όλα πρέπει να έχουν μέσα λιωμένο τυρί. Και φυσικά, πρώτη πρώτη, πέρα και πάνω από όλα τα άλλα έρχεται πάντα η πίτσα.
Η πίτσα. Ο μόνιμος λόγος διαφωνίας με τον καλό μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε μία φορά για το τι μπορεί να θέλουμε να παραγγείλουμε ένα βράδυ γουρουνιάς. Εκείνος θέλει πάντα γύρο ή σουβλάκι, εγώ θέλω πάντα, μα πάντα πίτσα. Νομίζω ότι αυτό το γεγονός από μόνο μου μου έμαθε με τα χρόνια τι θα πει συμβιβασμός. Anyway, για να επανέλθω. Η πίτσα. Το λιωμένο τυρί. Θέλεις να με τουμπάρεις για κάτι και δεν ξέρεις με τι να με δελεάσεις; Εμφανίσου μπροστά μου με μια πίτσα. Είναι εγκεφαλικό το θέμα. Με το που θα περάσει από τα ρουθούνια μου η μυρωδιά του λιωμένου τυριού και σταλεί η εντολή στον εγκέφαλο, είμαι πλέον παραδομένη. Τι τα θες, όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας, τουλάχιστον εγώ τις παραδέχομαι…
Έτσι λοιπόν, όταν μου τηλεφώνησε η γλυκύτατη Κατερίνα από την Pizza Fan, χωρίς να το ξέρει, είχε πολύ εύκολη δουλειά να κάνει. “You had me at hello” που λένε και στο χωριό μου. Θα σου στείλουμε τα υλικά, μου είπε, θα τα δοκιμάσεις, θα δεις από μόνη σου την ποιότητά τους, και μετά ετοίμασε εσύ ό,τι θέλεις με αυτά. Και μου τα έστειλε.
Και τα δοκίμασα. Και μου άρεσαν πολύ. Και όχι τυχαία. Όταν το gouda και το cheddar που δοκιμάζεις είναι αυθεντικά τυριά, πολύμηνης φυσικής ωρίμανσης, και όχι αυτό το πλαστικό μείγμα που ντροπιάζει τα τυριά, η γραβιέρα είναι Νάξου με ονοματεπώνυμο, τα αλλαντικά καθαρά και μοσχοβολιστά, και οι σάλτσες διαφορετικές, τσαχπίνικες και νοστιμότατες, ναι, φυσικά και εμπνέεσαι πολύ εύκολα για να δημιουργήσεις.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές της Pizza Fan ελέγχονται από το τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρίας, αλλά και από διαπιστευμένα εργαστήρια, και όλα τα καταστήματα είναι πιστοποιημένα με σύστημα διασφάλισης υγιεινής και ποιότητας τροφίμων HACCP. Στο δικό μου εργαστήριο πάντως, τα πέρασαν τα τεστ, με το παραπάνω. Και της ποιότητας, και της φρεσκάδας, και φυσικά της γεύσης.
Κι αφού έμεινα για αρκετή ώρα να κοιτάω τον γεμάτο πάγκο της κουζίνας μου, με όλα εκείνα τα λαχταριστά υλικά που είχαν κάνει κατάληψη σε αυτόν, έπρεπε να αποφασίσω. Βλέπετε, πολλές φορές, μπορεί να αρκεί μια μικρή λεπτομέρεια, μια συγκεκριμένη γεύση που αναζητάς, ένας συνδυασμός που στο μυαλό σου φαίνεται ιδανικός για να δημιουργήσεις μία συνταγή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν που με οδήγησε αυτή η πικάντικη Μεξικάνικη Sauce στο να φύγω μακριά από το προφανές. Όχι, δεν θα χρησιμοποιούσα όλα αυτά τα υλικά για να φτιάξω πίτσα.
Χμμμ… Μεξικάνικο, γρήγορο, εύκολο σνακ για την παρέα, ή για βραδινό…. Έχω μπροστά μου το κοτόπουλο, τόσα τυριά, ό,τι αλλαντικό θέλω, και αυτή την εθιστική πικάντικη σάλτσα… Έχω πάντα στο ντουλάπι ένα πακέτο πίτες tortillas… Και λίγα φρέσκα υλικά… Quesadillas, δεν το συζητώ! Σε λίγα λεπτά, και με ελάχιστη προσπάθεια έχεις έτοιμο ένα λαχταριστό -θέλω-να-φάω-10-από-αυτά- πιάτο, με όλο το λιωμένο τυρί να ξεχειλίσει, το κοτόπουλο να το γεμίζει, το μπέικον να το απογειώνει, και το πεπερόνι να προκαλεί μια απίστευτα ευχάριστη έκπληξη σε κάθε μπουκιά. Το κρεμμύδι μαλακώνει και γλυκαίνει, η πικάντικη μεξικάνικη σάλτσα ξυπνάει τον ουρανίσκο, και η ντομάτα και ο μαϊντανός (ή ο κόλιαντρος – αχ, ναι, βάλτε κόλιαντρο αν έχετε…) έρχονται να ισορροπήσουν προσφέροντας την απαραίτητη φρεσκάδα.
Ο συνδυασμός όλων αυτών με τη bbq sauce, τη (μο-να-δι-κή) σάλτσα πίτσας (αποκλειστική συνταγή Pizza Fan) και του δροσερού ντιπ με Philadelphia και γιαούρτι, με κάνει να κλαίω σχεδόν όταν θυμάμαι αυτή τη γεύση στο στόμα μου…
Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου την Pizza Fan που μου έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσω με τις πρώτες ύλες της… Ήταν μια συνεργασία που απόλαυσα πραγματικά.
Όσο για αυτές τις quesadillas, αυτές ευτυχώς τις απολαμβάνουμε συχνά στο σπίτι μου… Κι έτσι μας γλιτώνουν συχνά και από τη διαφωνία σουβλάκι vs. πίτσα…
Χρόνος προετοιμασίας:
Χρόνος μαγείρεματος:
Συνολικός χρόνος:
Μερίδες: 2
- 4 πίτες tortillas
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, ψημένα και ψιλοκομμένα
- 100 γραμ. τριμμένο τυρί cheddar
- 100 γραμ. τριμμένο τυρί gouda
- 100 γραμ. γραβιέρα Νάξου
- 12 φέτες πεπερόνι
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- λίγο φρέσκο μαϊντανό ή κόλιαντρο
- 4 κ.σ. πικάντικη κόκκινη σάλτσα
- για το σερβίρισμα
- bbq sauce
- σάλτσα ντομάτας
- 2 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- αλάτι, πιπέρι
- Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας μας μία πίτα tortillas και ρίχνουμε από πάνω με τη σειρά το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τα τυριά, το μπέικον, το πεπερόνι, τη σάλτσα και το μαϊντανό ή τον κόλιαντρο.
- Σκεπάζουμε με μία δεύτερη πίτα και πατάμε ελαφρώς με ανοιχτές παλάμες ή με ένα καπάκι κατσαρόλας.
- Μόλις δούμε ότι έχει ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας, μεταφέρουμε προσεκτικά μέσα την πρώτη quesadilla.
- Μέχρι να ψηθεί από την μία πλευρά, ετοιμάζουμε τη δεύτερη.
- Ανοίγουμε λίγο προσεκτικά την quesadilla και μόλις δούμε ότι τα τυριά έχουν λιώσει και το κρεμμύδι έχει μαλακώσει, τη γυρνάμε προσεκτικά από την άλλη. Θέλει περίπου 4-5 λεπτά.
- Για το γύρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιάτο. Να την αναποδογυρίσουμε πρώτα στο πιάτο και στη συνέχεια να την μεταφέρουμε από το πιάτο ξανά στο τηγάνι συρτά.
- Ψήνουμε και από τη δεύτερη πλευρά περίπου 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε σε πιάτο.
- Επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη quesadilla.
- Τις κόβουμε σε 4 κομμάτια την καθεμία και σερβίρουμε με την bbq sauce, τη σάλτσα ντομάτας και ένα dip που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι.
4 Comments
Φανταστικές οι quesandillas σου !!! Εγώ πάλι στο delivery μου έρχεται στο μυαλό κινέζικο… Ο καθείς με το χαβά του!! Φανταστική συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου, θα δοκιμάσω πάραυτα και τη δική σου εκδοχή!! Και τί όμορφες φωτογραφίες!! Πολλά φιλιά!!
Πω πω! Λατρεύω quesandillas! Και η φωτογράφιση είναι εκπληκτική!
Εντάξει με κατέστρεψες!!! Θα γίνω γραφική! Τη διαβάζω και πρωί πρωί και θέλω να φάω όλο το σύμπαν! Εκπληκτικές φωτογραφίες Χρύσα μου για άλλη μια φορά!!!
Έχουμε και λέμε… κοτόπουλο, πίτσα, μεξικάνικο, τυράκια!
What’s not to like; που λέμε και στο χωριό μου! Κάτι τέτοια φαγάκια απλά τα λατρεύω.
Plus, τρώγονται με το χέρι, αυτό που το πας;;
Πολλά φιλιά!