Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Παγωτό σοκολάτα… Τριπλή σοκολάτα…

1 Σεπτεμβρίου 2016
triple chocolate ice cream 1 (1 of 1)

Ένα παγωτό για το καλωσόρισμα. Η μάλλον, ένα παγωτό σοκολάτα για το καλωσόρισμα. Όχι, όχι, ένα παγωτό με πολύ σοκολάτα για το καλωσόρισμα... Ε, ναι, αυτό είναι το σωστό. Καλώς ήρθατε λοιπόν!

 

triple chocolate ice cream 2 (1 of 1)

Αυτό είναι το νέο my blissfood. Και είναι έτσι ακριβώς όπως πάντα το ήθελα και το φανταζόμουν. Μου πήρε καιρό να το πάρω απόφαση για την αλλαγή, αλλά, κάλλιο αργά, παρά ποτέ, έτσι δε λένε;

Κατάφερα επιτέλους να κάνω και στην πράξη όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου να έχει το blog, και κυρίως, να βάλω τις συνταγές σε μία τάξη. Να μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που ψάχνει εύκολα και γρήγορα. Να έχει επιλογές, να βρίσκει αυτό που θέλει, και άλλα, που δεν ήξερε ότι θέλει... Κι όλα αυτά σε ένα καλαίσθητο περιβάλλον, που να είναι πολύ... εγώ...

Τι το καινούργιο υπάρχει λοιπόν εδώ; Καταρχήν, μπορείτε πια να κάνετε αναζήτηση συνταγών ανά κατηγορία, για να μπορείτε να παίρνετε περισσότερες ιδέες για τις μαγειρικές σας δημιουργίες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Ευρετήριο Συνταγών για να κάνετε πιο εξειδικευμένες αναζητήσεις, για παράδειγμα, ανάλογα με τα υλικά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ή, ανάλογα με την εποχή που διανύουμε, να βρείτε για παράδειγμα μαζεμένες όλες τις συνταγές για το φθινόπωρο που πλησιάζει ή τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κλπ... Υπάρχει επίσης η κατηγοριοποίηση ανάλογα με την ευκολία. Πανεύκολη (με ελάχιστα υλικά, ή ελάχιστο ή και καθόλου μαγείρεμα), Πολύ εύκολη (ο στόχος μου είναι εδώ να βρίσκονται οι περισσότερες συνταγές), Μέτριας Δυσκολίας (για λίίίγο παραπάνω προσπάθεια) και Για Προχωρημένους (όπου θα φροντίσω να βρίσκετε ελάχιστες συνταγές).

triple chocolate ice cream 3 (1 of 1)

Επίσης, θα βρείτε μαζεμένες όλες τις παιδικές συνταγές στις "Αγαπημένες των παιδιών", αλλά και το αγαπημένο μου "Happy Meter", όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανάλογα με τη διάθεση. Joy, για τις συνταγές που είτε επειδή είναι τόσο εύκολες είτε τόσο ελαφριές ή υγιεινές, μας κάνουν ευδιάθετους, Happy, για τις συνταγές που είμαι σίγουρη ότι θα σας κάνουν τόσο χαρούμενους μόλις τις δοκιμάσετε, και Bliss, για αυτή την ειδική κατηγορία συνταγών, αυτές που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μαζί μου, είτε πρόκειται για συνταγές από το "τετράδιο", είτε για άλλες, που πάντα έχουν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου.

Λίγο πιο δίπλα θα βρείτε μαζεμένες όλες τις προτάσεις μου για Πάρτυ, παιδικά ή ενηλίκων, μικρά ή μεγάλα, με αφορμή ή χωρίς, γιατί όπως έχω ξαναπεί, το φαγητό είναι πιο καλό όταν το μοιράζεσαι...

Στη συνέχεια θα βρείτε μια τελείως καινούργια κατηγορία, όλα τα μικρά ή μεγάλα Tips & How To's  που κατά καιρούς σας έχω δείξει, και κυρίως, αυτά που θέλω να σας δείξω. Η κατηγορία αυτή υπόσχομαι ότι θα εμπλουτιστεί στο προσεχές διάστημα...

Και φυσικά, το newsletter με κάθε καινούργια ανάρτηση που μπορεί να σερβίρεται κατευθείαν στο mail σας, αρκεί να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής!

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα κυριότερα σημεία που ήθελα να σας δείξω, θα περιμένω εναγωνίως τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας για όσα σας αρέσουν, ή όσα δεν σας αρέσουν...

triple chocolate ice cream 4 (1 of 1)

Κι αν αναρωτιέστε πώς πέρασα το φετινό καλοκαίρι μου, μπορώ να σας πω ότι αυτό που βλέπετε είναι μεγάλο μέρος του τι έκανα όλο το καλοκαίρι... Μετά από έναν ιδιαίτερα πιεστικό και κουραστικό Ιούλιο, ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας χαλάρωσης, όση χαλάρωση βέβαια μπορούν να περιλαμβάνουν οι διακοπές με ένα ακούραστο νήπιο, και με μια blogoανακαίνιση...

Πάντως οι φετινές διακοπές είχαν πολλή θάλασσα, πολύ παιχνίδι, δεν είχαν ίχνος μακιγιάζ και κανονικού ρούχου... Να πεις βέβαια ότι έφτασαν; Ε, όχι, νομίζω ότι ποτέ δε φτάνουν. Να πεις ότι πρόλαβα να κάνω όλα όσα ήθελα; Ούτε κατά διάνοια... Δε βαριέσαι όμως, ας αφήσουμε και κάτι για του χρόνου, ε; Παραλίες που δεν πήγαμε, εστιατόρια που δεν επισκεφτήκαμε, συνταγές που δεν δοκιμάσαμε; Ω ναι, ειδικά αυτό το τελευταίο. Δοκιμάσαμε συνταγές, δε λέω... Την εξής μία. Αυτό το παγωτό σοκολάτα...

triple chocolate ice cream 5 (1 of 1)

Αχ... Αυτό το παγωτό σοκολάτα... Δηλαδή, πόσο πιο κολασμένο μπορεί να είναι ένα παγωτό;... Δεν μπορεί, σας το λέει άνθρωπος που μπορεί να τρέφεται αποκλειστικά με παγωτό το καλοκαίρι...

Δηλαδή, όχι, πείτε. Φτιάχνεις ένα παγωτό σοκολάτα. Ένα ιδιαίτερα πλούσιο σε γεύση παγωτό σοκολάτα... Και λες, πώς να το κάνω ακόμα πιο ενδιαφέρον; Η λογική είναι η εξής: Αντί να φάω το brownie με το παγωτό από πάνω, τρώω το παγωτό με το brownie μέσα. Μέσα. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή... Μέσα...

Και επειδή δεν μας αρκεί η γουρουνιά ως εδώ λέμε "δε βάζω και λίγη ακόμα ρευστή σοκολάτα από πάνω;" Ε, σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. Από την άλλη όμως, η bikini season πλησιάζει στο τέλος της, ο Σεπτέμβριος προβλέπεται πιο ζεστός από τον Αύγουστο, αν δεν το φάμε τώρα, πότε θα το φάμε;

Ένα σας λέω. Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε το αγαπημένο σας brownie, κρατηθείτε. Μην το φάτε όλο. Κόψτε το μισό σε κομμάτια και βάλτε τα στον καταψύκτη. Και μετά φτιάξτε αυτό το παγωτό όποτε σας έρθει όρεξη για βουτιά στη σοκολάτα...

Καλό και γλυκό μήνα να έχουμε!

triple chocolate ice cream 6 (1 of 1)

Παγωτό σοκολάτα... Τριπλή σοκολάτα...

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 8

Ένα παγωτό με πλούσια υφή και απίστευτα σοκολατένια γεύση, που γίνεται ακόμα πιο "κολασμένο" με την προσθήκη κομματιών σοκολατένιου brownie... Αυστηρά για σοκολατομανείς...
Υλικά
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 480 ml γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 150 γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κομμάτια από ένα brownie που μας έχει περισσέψει
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα,το κακάο και το αλάτι να ζεσταθούν.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα στο κατσαρολάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά, και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα αβγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Όταν έχουμε ρίξει το μισό και παραπάνω, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπωλ πίσω στο κατσαρολάκι, και, ανακατεύοντας συνεχώς, το επιστρέφουμε στη φωτιά.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς (δεν σταματάμε να ανακατεύουμε), και αφού πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπωλ (μπορούμε να το σουρώσουμε πρώτα).
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας, περιμένουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτουρα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
  8. Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (αν μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ, ακόμα καλύτερα).
  9. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής, και το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της.
  10. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο κατάλληλο για αποθήκευση παγωτού, ρίχνοντας εναλλάξ το παγωτό και τα κομμάτια του brownie. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε πολύ, για να μη διαλυθεί το brownie.
Σημειώσεις
Για extra σοκολατένια απόλαυση, σερβίρουμε με ένα σιρόπι ή σάλτσα σοκολάτας.

Προσαρμογή συνταγής από εδώ.

*Θέλω μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ανθή και τον Γιώργο, τους Webhippies, που, με την άψογη συνεργασία μας έκαναν πράξη αυτά που είχα στο μυαλό μου…

Σχετικά άρθρα

13 Σχόλια

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 1 Σεπτεμβρίου 2016 at 16:31

    πωπωπωπωπωπωππωπωπωπωπωπω…. Σοκολατομανης εδω!!!! Τι φανταστικο σοκολατενιο παγωτο!!! Και με γεια οι ομορφες αλλαγες σου Χρυσα μου!! πολλα φιλια

    • Reply Χρύσα 1 Σεπτεμβρίου 2016 at 21:07

      Χαχαχαχαχα, είμαστε πολλοί όμως, έτσι;;;
      Ευχαριστώ πολύ Ελπιδάκι!

  • Reply Γιώργος - Ανθή 1 Σεπτεμβρίου 2016 at 18:33

    Χρύσα σ’ ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη συνεργασία και σου ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το νέο myblissfood!

    • Reply Χρύσα 1 Σεπτεμβρίου 2016 at 21:08

      Εγώ ευχαριστώ παιδιά πολύ για όλα!

  • Reply peps@pepi's kitchen 2 Σεπτεμβρίου 2016 at 07:52

    Πω πω!! Φανταστικό παγωτό Χρύσα και οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες και χορταστικές!!!!

    Με γειαααα!!! Πολύ ωραία η αλλαγή!!!

  • Reply Tante Kiki 2 Σεπτεμβρίου 2016 at 15:58

    Καλό φθινόπωρο και καλό μήνα! Καλή επιστροφή!
    Πολύ ωραίο το παγωτό αλλά και το νέο λούκ!! 🙂

  • Reply Beauty Follower 3 Σεπτεμβρίου 2016 at 01:40

    Μεγεια το νεο loo!

    Καλό μήνα 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

  • Reply Ερμιόνη 3 Σεπτεμβρίου 2016 at 08:25

    Καλώς σε βρίσκουμε εδώ υπέροχο κορίτσι!
    Καλό και δημιουργικό φθινόπωρο εύχομαι!
    Τις αλλαγές στο blog τις λάτρεψα! Τα παιδιά κάνουν πράγματι εξαιρετική δουλειά και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο αισθητικά, εύκολο στην περιήγηση και ιδιαίτερα φιλόξενο blog!
    Η σεζόν δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα!
    Σε φιλώ

  • Reply Stavroula's Healthy Cooking 3 Σεπτεμβρίου 2016 at 11:42

    Με γεια η νεα αλλαγη!! Πολυ ομορφο το blog (και το παγωτακι λαχταριστο!) 😉

  • Reply Αρης 3 Σεπτεμβρίου 2016 at 18:33

    Χρύσα για κάποια λόγω έχω καιρό να έρθω στο blog σου και μου φαίνονται όλα τόσο όμορφα! Μεγειά το νέο look n feel του blog σου! Απαλά και κομψά χρώματα, και εντυπωσιακές όπως πάντα φωτογραφίες!
    Το παγωτό υπέρ λαχταριστό!

  • Reply evi@thehealthycook 3 Σεπτεμβρίου 2016 at 23:46

    Με γειαααααα!!! Είναι υπέροχο! Λιτό και φιλόξενο!
    Όσο για το παγωτό…… I’m speachless!! 😀
    φιλιά πολλά!

  • Reply Dimitra 7 Σεπτεμβρίου 2016 at 18:30

    Χρύσαααααα παρόλο που δεν βλέπω όλες τις αλλαγές (είμαι απο κινητό τώρα) κάνει μπαμ ότι εχεις κάνει ανακαίνιση μαγική!!! Πόσο ξεχώρισα τις κατηγορίες σου και ιδιαίτερα το happy meter και τα tips! Τα χρώματα ταιριάζουν απόλυτα με σένα και το σπιτάκι σου!
    Η Ανθή κι ο Γιώργος είναι υπέροχα παιδιά και εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Αυτό φαίνεται από όλες τις καταπληκτικές ανακαινίσεις που έχουν κάνει τελευταία:)
    Όσο για τη συνταγή που επέλεξες σήμερα τι άλλο να πω πέραν της κόλασης!!!!!
    Καλορίζικο το ανανεωμένο my blissfood, να έχει μια ανοδική πορεία γεμάτη κλικς και διακρίσεις:)))

  • Reply Sophia 8 Σεπτεμβρίου 2016 at 15:39

    Γιαμμμ! Πολύ όμορφες φωτογραφίες!
    Φιλιά,
    ohmydarlingdeer.blogspot.gr

  • Απάντηση