Παγωτό σοκολάτα... Τριπλή σοκολάτα...
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Ένα παγωτό με πλούσια υφή και απίστευτα σοκολατένια γεύση, που γίνεται ακόμα πιο "κολασμένο" με την προσθήκη κομματιών σοκολατένιου brownie... Αυστηρά για σοκολατομανείς...
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 240 ml κρέμα γάλακτος
  • 480 ml γάλα
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 150 γραμ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κομμάτια από ένα brownie που μας έχει περισσέψει
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα,το κακάο και το αλάτι να ζεσταθούν.
  2. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα στο κατσαρολάκι, το αποσύρουμε από τη φωτιά, και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα αβγών-ζάχαρης, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Όταν έχουμε ρίξει το μισό και παραπάνω, μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπωλ πίσω στο κατσαρολάκι, και, ανακατεύοντας συνεχώς, το επιστρέφουμε στη φωτιά.
  5. Το αφήνουμε να σιγοβράζει για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς (δεν σταματάμε να ανακατεύουμε), και αφού πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπωλ (μπορούμε να το σουρώσουμε πρώτα).
  6. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας, περιμένουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτουρα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως, σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.
  8. Μόλις κρυώσει το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες (αν μπορούμε να το αφήσουμε και όλο το βράδυ, ακόμα καλύτερα).
  9. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής, και το ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της.
  10. Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο κατάλληλο για αποθήκευση παγωτού, ρίχνοντας εναλλάξ το παγωτό και τα κομμάτια του brownie. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε πολύ, για να μη διαλυθεί το brownie.
Σημειώσεις
Για extra σοκολατένια απόλαυση, σερβίρουμε με ένα σιρόπι ή σάλτσα σοκολάτας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/09/triple-chocolate-ice-cream.html