Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Παγωτάκια cream and cookies, με 3 υλικά (χωρίς παγωτομηχανή)

28 Ιουλίου 2016
Τα παιδιά πάντα μετρούσαν και πάντα θα μετράνε τα καλοκαίρια τους με μονάδες μέτρησης τα μπάνια και τα παγωτά… Ο δικός μου έχει ήδη αρχίσει να το κάνει… Και ο πονηρός μετράει όχι μόνο το πόσες φορές τη μέρα θα πάει στη θάλασσα (όλοι το κάναμε αυτό, ένα μπάνιο το πρωί, ένα το απόγευμα…), αλλά το πόσες φορές θα μπει μέσα: “έκανα 2 μπάνια σήμερα” λέει περήφανα στους γύρω γύρω στην παραλία, κι ας είναι μόνο μεσημέρι…. Όσο για τα παγωτά, ας μην αρχίσουμε καλύτερα…

 

Εγώ πάλι, μετράω το πόσο μεγαλώνει από καλοκαίρι σε καλοκαίρι… Το πρώτο του καλοκαίρι στη θάλασσα,  ήταν περίπου 9 μηνών. Μόλις κατάφερνε να σηκωθεί κρατώντας τα κάγκελα του μπαλκονιού, δεν ξεκολλούσε από την αγκαλιά της μαμάς του, έλεγε μόνο “μπα μπα μπα μπα” (ασχολίαστο…), και μόλις τον άφηνες στην άμμο, μπουσουλούσε προς το νερό, και γι’ αυτό τον λέγαμε χελωνάκι.
Φέτος, 3 χρόνια μετά, κατεβαίνει τις σκάλες μόνος του, κάνει το γύρο του οικισμού χωρίς να γυρίσει να κοιτάξει αν έρχεται κανένας μαζί του (ή, ακόμα καλύτερα, τρέχει για να σου ξεφύγει…), μιλάει ακατάπαυστα, όλη τη μέρα, σε όλο τον κόσμο, για τα πάντα, και μόλις φτάσει στην παραλία τρέχει και βουτάει στο νερό, από το οποίο δεν βγαίνει αν δεν περάσουν τουλάχιστον 2-3 ώρες, και γι’ αυτό τον λέμε ψάρι.

 

Αυτά σκεφτόμουν την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, που τον χάζευα να κοιμάται βαθιά, κουρασμένος από τον ήλιο και τις ατέλειωτες βουτιές. Σκεφτόμουν επίσης ότι για άλλη μια Κυριακή θα τον άφηνα και θα έφευγα, χάνοντας άλλη μια εβδομάδα από τα καθημερινά καλοκαιρινά επιτεύγματά του (να’ναι καλά η γιαγιά που μου στέλνει κάθε μέρα και από μία φωτογραφία)…
Μετά από λίγο ξύπνησε, σηκώθηκε και, με το μισό μάτι ανοιχτό και το άλλο μισό ακόμα μισόκλειστο πήγε κατευθείαν στο ψυγείο. “Παγωτάκι;” ρώτησε; Και, μισοκοιμισμένος, άραξε στην κούνια του μπαλκονιού και απόλαυσε το cream and cookies παγωτό που ετοιμάσαμε μαζί εκείνο το πρωί (μα τι υπομονή που χρειάζεται βρε μαμά για να παγώσει…).
Και κάπως έτσι μέτρησε και ένα ακόμα παγωτό… (κι άλλο ένα, κι άλλο ένα…)
Εδώ και τρεις εβδομάδες που είναι με τη γιαγιά και τον παππού στο εξοχικό και τον βλέπω τα σαββατοκύριακα, μετράμε μαζί τις μέρες για την κάθε επόμενη Παρασκευή. Αυτήν την Παρασκευή όμως την περιμέναμε περισσότερο. Γιατί αυτή την Παρασκευή η μαμά πάει για να μείνει… Και μετά από λίγο καιρό θα ακολουθήσει και ο μπαμπάς…
Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το μαγαζί κλείνει για τις επόμενες εβδομάδες… Μετά από μια πολύ απαιτητική και αρκετά κουραστική χρονιά, οι απαραίτητες διακοπές μου έφτασαν επιτέλους (φτύστε με ντε!).

Σας εύχομαι να κάνετε πολλές βουτιές και να φάτε πολλά παγωτά, και θα τα ξαναπούμε σύντομα με πολλή όρεξη για καινούργιες συνταγές, καινούργιες ιδέες, καινούργια πράγματα γενικώς (σσσ, δε λέω τίποτα…)!Καλό καλοκαίρι!!!

Η συνταγή

1 κουτάκι (397 gr) ζαχαρούχο γάλα
240 ml φρέσκο γάλα
8-10 μπισκότα τύπου oreo

Ανακατεύουμε (στο μπλέντερ ή με έναν αβγοδάρτη) το φρέσκο και το ζαχαρούχο γάλα. Σπάζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μοιράζουμε τα μπισκότα σε 10 (ανάλογα και με το μέγεθός τους) θήκες για παγωτάκια. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα του γάλακτος. Τοποθετούμε και τα ξυλάκια στις θήκες, ανακατεύουμε λίγο τα μπισκότα με τα ξυλάκια για να μην μείνουν στον πάτο του κάθε παγωτού και τις βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά (περίπου 3-4 ώρες).
Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτάκια, βυθίζουμε τις θήκες για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
Συνταγή από εδώ.

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply ΑΜΑΛΙΑ 28 Ιουλίου 2016 at 06:59

    Καλές διακοπές με πολλή-πολλή ξεκούραση, πολλά μπάνια και (φυσικά) πολλά παγωτά!!

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 28 Ιουλίου 2016 at 12:27

    καλό καλοκαίρι Χρύσα μου!! Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα!! πολλα φιλια

  • Reply Ερμιόνη 28 Ιουλίου 2016 at 18:01

    Πόσο λαχταριστά δείχνουν τα παγωτάκια σου Χρύσα!
    Εύκολα και με συνδυασμό υλικών που υπεραγαπώ!
    Να περάσετε υπέροχα κοριτσάκι! Φιλιά και πολλές ευχές για ένα ξεκούραστο και ανέμελο καλοκαίρι γεμάτο από πολλές διασκεδαστικές και τρυφερές στιγμές!

  • Reply evi@thehealthycook 30 Ιουλίου 2016 at 16:28

    Χρύσα μου να περάσετε υπέροχα! Καλή ξεκούραση, καλές βουτιές, ανέμελα και διασκεδαστικά!
    τι λιχουδιά είναι αυτή που μας δείχνεις! κι αυτή η φωτογραφία με τον μικρό είναι τέλεια!
    φιλιά πολλά

  • Reply Tante Kiki 7 Αυγούστου 2016 at 08:17

    Καλές διακοπές και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! Υπέροχο το παγωτάκι!

  • Reply Αθηνά 30 Αυγούστου 2016 at 13:07

    Από τις αγαπημηνές μου γεύσεις παγωτού!! Ξέρεις κάτι Χρύσα;; θεωρώ τελικά τυχερά τα παιδιά που μπορούν να έχουν τα καλοκαίρια των δικών μας παιδικών χρόνων και ας μην είμαστε εμείς εκει… Ευλογία το εξοχικό, ευλογία οι παππούδες.. Οπότε μετριάζεται η στεναχώρια μου που χάνω την καθημερινότητα της κόρης μου!! Επίσης ελπίζω να είμαι η πρώτη που σχολιάζω με το νέο λουκ του σπιτικού σου το οποίο είναι σούπερ και ταιριάζει με τις όμορφες συνταγές σου!! Καλές δημιουργίες και πολλά πολλά φιλιά σε σένα και στον παγωτολάτρη σου!!!

    • Reply Χρύσα 31 Αυγούστου 2016 at 10:16

      Ναι, είσαι η πρώτη Αθηνά μου, είμαι σίγουρη ότι με τη θετική σου ενέργεια θα είσαι γουρλίδικη!!!
      Σε ευχαριστώ πολύ!

  • Reply Γιώτα 5 Σεπτεμβρίου 2016 at 09:37

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Τα φτιάξαμε χτες με την μικρή μου και ήταν φανταστικά!
    Λιώσαμε και 100 γρ. κουβερτούρα και προσθέσαμε.
    Φοβερά!

  • Leave a Reply