Ζύμες, Ιδέες για μπουφέ, Ορεκτικά/Μεζεδάκια/Finger Food, Ορεκτικά/Συνοδευτικά, Συνταγές

Ρολάκια σφολιάτας με καπνιστό ζαμπόν και τυριά

10 Δεκεμβρίου 2015
puffpastryrollstitle-1
Και μετά από την υγιεινή συνταγή της προηγούμενης ανάρτησης, ας το ρίξουμε και λίγο έξω… Pizza time! ‘Η καλύτερα, fake pizza time… Σνακ που ετοιμάζεται πανεύκολα, ψήνεται αμέσως και εγγυημένα αρέσει σε όλους.

Μου αρέσουν πολύ αυτές οι συνταγές που… δεν είναι συνταγές. Στην ουσία είναι απλά «συναρμολόγηση» υλικών, με λαχταριστό αποτέλεσμα. Μου αρέσει επίσης που είναι μια ιδέα πασπαρτού. Τι εννοώ; Μπορείς να τα σερβίρεις σε ένα μπουφέ για πάρτυ (χωρίς περιορισμό ηλικίας, δεν εννοώ αποκλειστικά παιδικό πάρτυ), και πίστεψέ με, θα γίνουν ανάρπαστα. Μπορείς όμως εξίσου να τα ετοιμάσεις για ένα καθημερινό σνακ, που ξεφεύγει από το κλασικό δίλημμα «τοστ ή τυρόπιτα». Μπορείς ακόμα να τα πάρεις και στο ταπεράκι στη δουλειά (ναι, ναι, το έκανα κι αυτό…).

 

Αυτό που μου αρέσει επίσης πολύ είναι ότι μπορείς να το προετοιμάσεις όποτε έχεις λίγο χρόνο (δηλαδή 5 λεπτά) και να το έχεις να σε περιμένει στην κατάψυξη, έτσι ώστε, μόλις σου έρθει η όρεξη ( ή ο ξαφνικός καλεσμένος) να έχεις σχεδόν έτοιμο το πιο νόστιμο σνακ. Όταν μάλιστα η συσκευασία έχει μέσα δύο φύλλα σφολιάτας, όπως αυτή του ΑΒ, γιατί να μην προετοιμάσουμε και τα δύο, να ψήσουμε το ένα και άλλο να το βάλουμε στην κατάψυξη να μας περιμένει μέχρι την επόμενη φορά που θα το λαχταρήσουμε; Γιατί όχι, πείτε μου. Σφολιάτα, ντομάτα, ζαμπόν, και λιωμένα τυριά. Όχι, πείτε μου. Έχετε στο νου σας πολλές πιο νόστιμες μικρές αμαρτίες;

Θα ήθελα να σας θυμίσω επίσης ότι η ψηφοφορία για τα «Food Blog Awards» του «ΒΗΜΑgourmet», θα τρέχει μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα και το my blissfood είναι υποψήφιο στις κατηγορίες «Best Baking» και «Best Family Cooking». Μπορείτε να ψηφίζετε κάνοντας κλικ στο «Like for Vote» που θα βρείτε κάτω από το προφίλ, αρκεί να είστε συνδεδεμένοι με το λογαριασμό σας στο Facebook.
Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη!

 

Η συνταγή

1 φύλλο σφολιάτας (χρησιμοποίησα φρέσκο φύλλο σφολιάτας ΑΒ)
5 κ.σ. χυμό ντομάτας (χρησιμοποίησα passata AB)
αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας μας (χρησιμοποίησα αλάτι με μείγμα μπαχαρικών και βοτάνων ΑΒ)
10 φέτες τυρί mozzarella (χρησιμοποίησα mozzarella σε φέτες ΑΒ)
9 φέτες ζαμπόν (χρησιμοποίησα ζαμπόν μπούτι καπνιστό ΑΒ)
30 γραμ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

1. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε πάνω του το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε από πάνω το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά.
2. Πάνω από τη σάλτσα απλώνουμε τις φέτες της mozzarella.
3. Από πάνω απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν.
4. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Τυλίγουμε τη σφολιάτα προσεκτικά σε σφιχτό ρολό, το οποίο τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
6. Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη, ξετυλίγουμε τη μεμβράνη και το κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.
7. Τοποθετούμε τα κομμάτια ξαπλωμένα αραιά αραιά πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

Tip: 

Στο βήμα 5. μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη και να το βγάλουμε όταν και όποτε θελήσουμε να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για κανένα 20λεπτο πριν το κόψουμε.

 

 

Η σημερινή συνταγή αναρτήθηκε στο πλαίσιο των «Food Blog Awards» του «ΒΗΜΑgourmet», και συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Best Family Cooking».
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα «ΑΒ», με την ευγενική χορηγία των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

17 Σχόλια

  • Reply Χρυσαυγή 10 Δεκεμβρίου 2015 at 08:38

    Αυτό που είπες για συναρμολόγηση υλικών και όχι για συνταγή είναι μεγάλη κουβέντα! Αυτές οι απλές, έξυπνες και γευστικότατες προτάσεις που στην ουσία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σαν συνταγές αλλά είναι πολύ πρωτότυπες με τρελαίνουν!!!!!!!
    Τρώω ολόκληρο το ένα μπαστούνι σφολιάτας, το φαντάζεσαι, ε??? χαχαχαχαχα

    • Reply peps 10 Δεκεμβρίου 2015 at 10:37

      Μόνο το ένα????χαχαχαχαχαχα
      Σούπερ εύκολα και νόστιμα πιτσάκια!!!
      Καλό το κολπάκι με τη κατάψυξη…για να είμαστε πάντα ετοιμοπόλεμοι!!!

    • Reply Χρύσα 11 Δεκεμβρίου 2015 at 17:25

      Από τα λίγα, καταλαβαίνω ότι σας άρεσαν….. ;Ρ
      Μη μαλώνετε μόνο, όλοι θα πάρετε!

  • Reply Αγγελική~CooKika 10 Δεκεμβρίου 2015 at 10:22

    Pizza time every time!
    Αυτές οι άμεσες "συνθέσεις" είναι η σωτηρία του κάθε μάγειρα σε συναντήσεις, γιορτές και πάρτι!Ψεκάστε,σκουπίστε,τελειώσατε!!
    Φιλάκια!!

    • Reply Χρύσα 11 Δεκεμβρίου 2015 at 17:26

      Ναι, ναι, σε κάθε μάζωξη χρειάζεται μια τέτοια ιδέα, για να είναι όλοι χαρούμενοι! Και κυρίως η μαγείρισσα!

  • Reply AgapameAnDolmas 10 Δεκεμβρίου 2015 at 16:05

    αγαπαμε πιτσα ταιμ!!!!!!!!! μ αρεσουν τα πιτσορολακια!!! κατατοπιστικοτατες οι εικονες σου βημα βημα!!!! και ευκολα τα ρολλακια αυτα

    • Reply Χρύσα 11 Δεκεμβρίου 2015 at 17:27

      Όλοι αγαπάμε πίτσα τάιμ!

  • Reply Μarion, 10 Δεκεμβρίου 2015 at 21:01

    Μα αυτές οι συνταγές έχουν τη χαρά της ευκολίας.
    Και της νοστιμιάς. Και έχεις γρήγορα ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες

    Φιλιά και καλή επιτυχία 😉

    • Reply Χρύσα 11 Δεκεμβρίου 2015 at 17:27

      Πιο εύκολα δε γίνεται Μάριον! Για όλες τις ώρες, όπως το λες!

  • Reply Αθηνά 11 Δεκεμβρίου 2015 at 08:10

    Και γιατί λοιπόν δεν είναι συνταγές ;;; Μια χαρά είναι γιατί οποιαδήποτε σύνθεση μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής αποστελεί συνταγή κατά την ταπεινή μου γνώμη!! Πολύ νόστιμη και έξυπνη λύση για τον μπουφέ του πάρτυ μας αφού μπορούμε να το έχουμε φτιάηξει από πριν και να το ψήσουμε όποτε πρέπει 😉 Φιλιά πολλά καλό ΣΚ!

    • Reply Χρύσα 11 Δεκεμβρίου 2015 at 17:28

      Ε, εντάξει, αν θες να το πούμε συνταγή, το λέμε Αθηνά!
      Τέτοια ευκολάκια τα χρειαζόμαστε στο ρεπερτόριό μας!

  • Reply Tante Kiki 14 Δεκεμβρίου 2015 at 08:40

    Καλημέρα Χρύσα! Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι συνταγές-όχι συνταγές που θέλουν απλά συναρμολόγηση και νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για την έλλειψη χρόνου άπειρες φορές. Νόστιμες, έξυπνες και ιδανικές!
    Τα ρολάκια σου είναι σίγουρα πεντανόστιμα και πολύ μα πολύ βολικά!

  • Reply Ερμιόνη 14 Δεκεμβρίου 2015 at 21:16

    Αγαπημένη, υπέροχη και πολύ ευέλικτη συνταγή.
    Πρωταγωνιστεί στα πάρτι των μικρών κυριών αλλά είναι και μέσα στις πρώτες μου επιλογές για ένα γρήγορο βραδινό. Ή και για movie time!
    Σε φιλώ!

  • Reply mia xara 15 Δεκεμβρίου 2015 at 08:06

    Ωραιότατο μεζεδάκι Αθηνά, ακόμα πιο καλά που διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι να χρειαστεί! Τις λατρεύω αυτές τις συνταγές! Καλημέρα, φιλιά 🙂

  • Reply mia xara 15 Δεκεμβρίου 2015 at 08:15

    Συγνώμη Χρύσα μου, όπως έγραφα έπεσε το μάτι μου στο σχόλιο της Αθηνάς λίγο πιο πάνω και μόνο αφού είχα ήδη πατήσει "δημοσίευση" συνειδητοποίησα ότι σε αποκάλεσα "Αθηνά"… Η κεκτημένη ταχύτητα φταίει…χιχι…φιλιά

  • Reply kathycallie 16 Δεκεμβρίου 2015 at 11:04

    Βρε παιδιά σήμερα που πεινάω έχετε βαλθεί όλοι να με τρελάνετε!!! Είναι τόσο θεικά και η φωτογράφιση τέλεια! Καλή επιτυχία γλυκιά μου! Κάλη

  • Reply Olga Tsifopoulou 12 Ιανουαρίου 2016 at 19:30

    Χρυσα μου εκανα τα ρολακια φανταστικα τα παιδια ξετρελαθηκαν εκανα και το κεικ με την κανελα τελειο η θεια Μαρω ζητα συνταγη αλλα δεν την δινω στο τελος θα μας παχυνεις .Μπραβο σου κοπελα μου ολα νοστιμα και τελεια σε αναλογιες.Φιλια.

  • Απάντηση