Cookies/Μπισκότα, Ζαχαροπλαστείο, Συνταγές, Χωρίς κατηγορία

Cowboy cookies – Μπισκότα με καρύδα, βρώμη και κομμάτια σοκολάτας

24 Μαρτίου 2014
cowboy-cookies-2

(Ανταπόκριση της μαγείρισσας του myblissfood από την πρωτεύουσα…)

Η Γεωργία είναι η συνυφάδα μου (μα τι άσχημη λέξη…). Είναι από τους ανθρώπους που χαίρεσαι να έχεις στη ζωή σου. Ειδικά όταν δεν τους διάλεξες εσύ, αλλά έγιναν οικογένειά σου, η ευτυχία είναι διπλή. Η Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βοστώνη, ενώ ο έρωτας (!) την έφερε πριν από μερικά χρόνια στην Αθήνα. Τα συγκεκριμένα μπισκότα μας τα είχε ξαναφτιάξει παλιότερα και τα λατρέψαμε, κι έτσι, όταν της ζήτησα μία συνταγή της για το blog, συμφωνήσαμε ότι αυτή θα ήταν η ιδανική. Με αφορμή λοιπόν την επίσκεψή μας (οικογενειακώς) στην Αθήνα, καθήσαμε χτες το πρωί και φτιάξαμε παρέα αυτά τα φανταστικά μπισκότα.
Τραγανά, αλλά και μαστιχωτά, όσο πρέπει, πολύ αρωματικά και με τις απαραίτητες σοκολατένιες «εκρήξεις» στο στόμα, είναι το τέλειο συνοδευτικό για το γάλα, τον καφέ, ή το τσάι. Γίνονται πανεύκολα, ψήνονται γρήγορα, και καταναλώνονται ακόμα πιο γρήγορα.
Georgia, γιατί τα λένε cowboy cookies;
Τα παίρνουν μαζί τους οι cowboys όταν φεύγουν για μεγάλες διαδρομές, γιατί είναι εύκολο να μεταφερθούν, δεν θρυμματίζονται εύκολα, ενώ είναι γεμάτα ενέργεια και πολύ θρεπτικά, λόγω της βρώμης και της σοκολάτας που περιέχουν.
Τι άλλες παραλλαγές μπορούμε να κάνουμε;
Η αγαπημένη μου εναλλακτική είναι με κανέλλα και σταφίδες (μαύρες και ξανθές), αλλά μπορούμε να βάλουμε και ξηρούς καρπούς (καρύδια, πεκάν), λευκή σοκολάτα και cranberries, και γενικότερα, η ζύμη αποτελεί τη βάση για να κάνουμε ό, τι συνδυασμούς επιθυμούμε. Μπορούμε επίσης να χωρίσουμε τη ζύμη στα δύο και να κάνουμε δύο διαφορετικές εκδοχές.
Έχεις κάποιο «τρικ» που χρησιμοποιείς, και γίνονται τόσο γευστικά;
Στη δική μας εκδοχή, με τη σοκολάτα, βάζω μία κουταλιά του γλυκού καφέ. Είναι το μυστικό που ενισχύει και αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας. Στην εκδοχή με την κανέλα και τις σταφίδες, προσθέτω και μία πρέζα μοσχοκάρυδο.
Εδώ πάντως, σ’αυτή την κουζίνα υπάρχουν κι άλλες συνταγές που πρέπει οπωσδήποτε να αναδειχθούν, τόσο γλυκές, όσο και αλμυρές….

Η συνταγή (βγαίνουν περίπου 60 μικρά ή 40 μέτρια μπισκότα)

225 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γραμ. καστανή ζάχαρη
2 αβγά
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 κάψουλες βανιλίνης
260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
140 γραμ. νιφάδες βρώμης
100 γραμ. τριμμένη καρύδα
250 γραμ. μαύρη κουβερτούρα
50 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.γ. καφές

Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι, και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (λευκή και καστανή), μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, και τη βανίλια. Αδειάζουμε λίγο λίγο και το μίγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη. Προσθέτουμε τη βρώμη και την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε τις κουβερτούρες (μικρά και μεγαλύτερα κομμάτια) και τις προσθέτουμε στο μίγμα, μαζί με τον καφέ. Με ένα μικρό scoop για μπισκότα (πρέπει οπωσδήποτε να πάρω ένα τέτοιο!) ή με δύο κουτάλια, αδειάζουμε μπαλάκια της ζύμης των μπισκότων σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-13 λεπτά στον αέρα.

 

 

Σχετικά άρθρα

18 Σχόλια

  • Reply - spoonstories- 24 Μαρτίου 2014 at 08:47

    Συνδυασμός καρύδας με σοκολάτα είναι κόλαση Χρύσα μου! Έχω φτιάξει άπειρους συνδυασμούς cookies και ποτέ δεν τα βαριέμαι! Ευχαριστούμε και τις 2 σας για τη συνταγή!Τα φιλιά μου!

    • Reply Χρύσα 25 Μαρτίου 2014 at 20:10

      Ποτέ δε βαριόμαστε τα cookies!
      Κάθε πιθανός συνδυασμός πρέπει να δοκιμαστεί!
      Φιλιά πολλά!

  • Reply peps 24 Μαρτίου 2014 at 10:38

    Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου!!!
    Έβαλες και σοκολάτα γάλακτος που μ' αρέσει πολύ!!!
    Βάζω τις μπότες μου, παίρνω το άλογο μου και φεύγω!!

    • Reply Χρύσα 25 Μαρτίου 2014 at 20:12

      Χαχαχαχα! Είδες; Κάτι ξέρουν οι cowboys!
      Κι εμένα μ'αρέσει η γάλακτος, κάνει την έκπληξη στη μπουκιά!

  • Reply Χρυσαυγή 24 Μαρτίου 2014 at 11:26

    Πες στη συνυφάδα (όντως είναι μπλιαχ λέξη!!!!!) να σου δώσει κι άλλες τέτοιες σούπερ συνταγές για το μπλόγκ. Η σοκολάτα γάλακτος είναι κορυφή, όπως και η μικρή μαγκιά με τον καφέ!!!!! Ναι, τα λάτρεψα! Μπορεί να μην έχω άλογο και σπιρούνια, αλλά μπισκότα θα μπουκώσω μέχρι εκεί που δεν πάει!!!!

    Φιλιά πολλά!!!!!!!!

    • Reply Χρύσα 25 Μαρτίου 2014 at 20:13

      Θα μου δώσει, θα μου δώσει, ήδη συζητήσαμε για την επόμενη!
      Αχ, κι εμείς τα τιμήσαμε δεόντως, δεν μπορώ να πω!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 24 Μαρτίου 2014 at 14:51

    Κόλαση τα μπισκοτάκια της αγαπημένης συννυφάδας!
    Και η προσθήκη του καφέ είναι σίγουρα must!!!
    Φιλιά Χρύσα μου, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 25 Μαρτίου 2014 at 20:13

      Ο καφές είναι πολύ καλό κόλπο! Αλήθεια τονίζει τη γεύση της σοκολάτας.
      Φιλιά Ελενάκι!

  • Reply Ερμιόνη 24 Μαρτίου 2014 at 20:23

    Ααα! Ώστε για αυτό λέγονται cowboy cookies! Και απορούσα βρε παιδί μου κάθε φορά που το έβλεπα σε ξένα blogs!
    Σούπερ ο συνδυασμός των υλικών και αφού βλέπω και 2 είδη σοκολάτας πετάω και τη σκούφια μου από τη χαρά μου! Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 25 Μαρτίου 2014 at 20:14

      Είδες που σου λύσαμε την απορία;
      Κι εγώ όταν είδα δύο είδη σοκολάτας να με περιμένουν, το καταχάρηκα!
      Φιλιά πολλά!

  • Reply mia maria 26 Μαρτίου 2014 at 08:21

    Πολύ ωραία τα μπισκότα της Γεωργίας! Τα υλικά όλα υπέροχα! Μπράωο σας κορίτσια!
    Να περνάτε καλά!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2014 at 20:57

      Ευχαριστούμε πολύ Μαρία! Το ότι τα φτιάξαμε και παρέα ήταν ακόμα καλύτερο!
      Φιλιά!

  • Reply Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2014 at 14:37

    Αντί για αυγά τι θα μπορούσαμε να βάλουμε για μια νηστίσιμη εκδοχή!?

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2014 at 20:59

      Μπορούμε να παραλείψουμε τα αβγά τελείως, και πάλι θα γίνουν πολύ ωραία, ίσως όχι τόσο αφράτα και μαστιχωτά.
      Ελπίζω να βοήθησα, καλό βράδυ!

  • Reply mia xara 27 Μαρτίου 2014 at 05:28

    Γεια σας Χρύσα και Γεωργία, πολύ όμορφα βγήκαν τα μπισκοτάκια σας, ιδιαίτερα μου άρεσε η πρόσθεση του καφέ στα τόσο αγαπημένα υλικά! Καλημέρα, φιλάκια!

  • Reply Elenis Cooking 27 Μαρτίου 2014 at 17:59

    Μμμ υπέροχα δείχνουν, μπράβο κορίτσια, εύχομαι να περνάτε πάντα καλά!!!
    Φιλάκια!!!!

  • Reply Evi Chrisohoou 12 Απριλίου 2014 at 06:59

    Καλημέρα !! Μπορώ να κάνω μία τελείως χαζή ερώτηση για τα υλικά … όταν λέμε 1κ.γ.καφές, εννούμε έτοιμο φτιαγμένο καφέ (γαλλικό ας πούμε) ή 1κ.γ.καφέ σκόνη (π.χ. νες καφέ) ??

    • Reply Χρύσα 12 Απριλίου 2014 at 15:29

      Καθόλου χαζή ερώτηση Εύη, ίσως έπρεπε να το διευκρινίζω, είναι σε σκόνη ο καφές, καλό είναι να είναι στιγμιαίος, αλλά ψιλά αλεσμενος.
      Ελπίζω να σε βοήθησα, ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη!

    Απάντηση