About Me

Καλωσήρθατε στο my blissfood!

εδώ θα βρείτε γλυκές και αλμυρές συνταγές, για το καθημερινό και το γιορτινό τραπέζι, για το μπουφέ, για τον καφέ, για το πρωινό, για τις ώρες που είναι… ή γλυκό ή τίποτα!

Είμαι η Χρύσα, γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με το φοιτητικό μου έρωτα, τον Κώστα, και μαμά του Γιώργου, ενός αεικίνητου και γεμάτου περιέργεια νήπιου (ο μικρός sous chef). Δηλώνω λάτρης των ζυμαρικών, των τυριών και φυσικά της σοκολάτας. Ως full time εργαζόμενη μαμά (όχι από εκείνες που τα κάνουν όλα τέλεια και είναι πάντα στην τρίχα, από τις άλλες, τις κανονικές, ξέρετε, αυτές που τρέχουν όλη μέρα σαν τις τρελές και τις παίρνει ο ύπνος στον καναπέ με το κινητό στο χέρι…) αναζητώ μονίμως έμπνευση για εύκολες και γρήγορες συνταγές, με απλά, αλλά και πιο ιδιαίτερα υλικά, γιατί πιστεύω ότι το νόστιμο και προσεγμένο φαγητό ομορφαίνει την καθημερινότητά μας και μας κάνει πιο χαρούμενους!

Το my blissfood ξεκίνησε από την επιθυμία μου να μοιραστώ τις συνταγές από «το τετράδιο», τις αγαπημένες μου δηλαδή οικογενειακές παραδοσιακές συνταγές, όπως μου τις έμαθε η μαμά και η γιαγιά μου, αλλά και αυτές που προκύπτουν από τους καθημερινούς πειραματισμούς μου στην κουζίνα, γαρνιρισμένες με χιούμορ, με τις σκέψεις μου, τις φλυαρίες μου, με οτιδήποτε σκέφτομαι και θέλω να μοιραστώ μαζί σας…

Το blogging έχει γίνει το μεράκι μου, ο χώρος που διοχετεύω τη δημιουργικότητά μου, και η αφορμή να μαθαίνω συνεχώς καινούργια πράγματα, για τη μαγειρική, τη φωτογραφία, το food styling, ακόμα και το web design, πράγματα στα οποία είμαι αυτοδίδακτη και μέχρι πριν λίγα χρόνια παντελώς άσχετη (εκτός από τη μαγειρική… ευχαριστώ μανούλα!).

Food that makes me happy, είναι αυτό που θα βρείτε αν περιηγηθείτε στη σελίδα μου, όπως τα καρυδάτα της θείας μου, τους πιο αφράτους κεφτέδες της γιαγιάς μου, με τον δεκάλογο που τους συνοδεύει, την πιπερόπιτα της μαμάς μου, αλλά και τις δικές μου δοκιμασμένες συνταγές για το αρωματικό, πλούσιο ριζότο, τις αγαπημένες μου μακαρονάδες, αλλά και κέικμπισκότα, πολύ πολύ σοκολάτα, και ιδιαίτερους συνδυασμούς για μαρμελάδες (μπορείτε να με φωνάζετε και το κορίτσι-μαρμελάδα, θα γυρίσω σίγουρα…).

Το 2015 συμμετείχα στον πρώτο διαγωνισμό για food bloggers στην Ελλάδα, στα Food Blog Awards 2015, που διοργάνωσε το περιοδικό ΒΗΜΑ Gourmet, και ήμουν φιναλίστ σε δύο κατηγορίες (Best Baking, Best Family Cooking).

Στη σελίδα Συνταγές  θα βρείτε συγκεντρωμένες ανά κατηγορία όλες τις συνταγές του blog, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Ευρετήριο Συνταγών, το οποίο θα σας βοηθήσει να βρείτε σίγουρα αυτό που ψάχνετε, ανάλογα με το υλικό που θέλετε, την εποχή ή την περίσταση, την ευκολία της συνταγής, ακόμα και τη… διάθεσή σας!

Λίγο πιο δίπλα, στη σελίδα Πάρτυ, θα βρείτε όλα τα μικρά και μεγάλα πάρτυ, που ετοιμάζω για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά, και παρουσιάζω κατά καιρούς σε αυτές τις σελίδες.

Η σελίδα Tips & How to’s, είναι αφιερωμένη στα μικρά και μεγάλα, δοκιμασμένα και πετυχημένα μυστικά που έχω ανακαλύψει μεγαλώνοντας, είτε από τη μαμά και τη γιαγιά μου, είτε διαβάζοντας, είτε μαθαίνοντας με τον…. δύσκολο τρόπο, δηλαδή αποτυγχάνοντας. Σκοπός μου είναι να ανανεώνεται συχνά, για να σας διευκολύνω όσο μπορώ στις μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές σας δοκιμές!

Αν σας αρέσουν αυτά που βρίσκετε εδώ, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletter μου, ώστε να μην χάνετε καμία συνταγή, ή να παρακολουθείτε τα νέα και τις αναρτήσεις του my blissfood στο facebook, στο bloglovin’ και στο instagram, αλλά και τις εμπνεύσεις και τις ιδέες που βρίσκω ενδιαφέρουσες στο pinterest.

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή ακόμα και για μια πιθανή συνεργασία, στο mail μου, myblissfood@gmail.com, ή χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε εδώ.

Βάλτε λοιπόν την ποδιά σας και κάντε τη βόλτα σας. Ελπίζω να τα λέμε συχνά!