Μελιτζάνες παρμεζάνα (Melanzane parmigiana)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 μεγάλες ντομάτες
  • 4 μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας των 125 γραμ. η καθεμία
  • 200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμ. πέστο βασιλικού
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αλάτι για περίπου 20-30 λεπτά.
  2. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το πολύ λάδι.
  3. Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι, για να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους.
  4. Κόβουμε σε κυβάκια τη μοτσαρέλα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τη ντομάτα, τη μοτσαρέλα και το πέστο.
  6. Ρίχνουμε 2 -3 κ.σ. από το μείγμα στον πάτο του ταψιού που θα ψήσουμε το φαγητό.
  7. Τοποθετούμε από πάνω μία στρώση με τις μισές φέτες τηγανιτής μελιτζάνας.
  8. Ρίχνουμε από πάνω το μισό από το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας-μοτσαρέλας.
  9. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο λιγότερο από τη μισή παρμεζάνα.
  10. Τοποθετούμε από πάνω άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
  11. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας-μοτσαρέλας.
  12. Πασπαλίζουμε από πάνω την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του φαγητού. Το ελέγχουμε όσο ψήνεται, γιατί, αναλόγως με το φούρνο μας, μπορεί να ψηθεί και πιο σύντομα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/07/melanzane-parmigiana.html