Τεμπέλικο, καλοκαιρινό μπριάμ
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 πιπεριές κόκκινες (τύπου Φλωρίνης)
  • 250 γραμ. φασολάκια φρέσκα (καθαρισμένα) ή κατεψυγμένα
  • 15-20 τοματίνια
  • 2 κρεμμύδια
  • 150 γραμ. πελτέ ντομάτας
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • φρέσκια ρίγανη
  • μερικά φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ και μεγάλο ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις προσθέτουμε στο ταψί.
  3. Προσθέτουμε στο ταψί επίσης τα φασολάκια και τα τοματίνια.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τον πελτέ, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες, τις οποίες τοποθετούμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και τις ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ανακατεύουμε.
Σημειώσεις
Μόνο αν διαπιστώσουμε κατά το ψήσιμο ότι τα λαχανικά κολλάνε στον πάτο του ταψιού προσθέτουμε νερό. Τα λαχανικά όσο θα ψήνονται θα βγάλουν όσα υγρά χρειάζεται για να μαγειρευτούν. Αν προσθέσουμε παραπανίσιο νερό θα βράσουν και δεν θα μελώσουν.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2024/06/%cf%84%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%bc.html