Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, σπανάκι και λιαστή ντομάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 2 μερίδες
Υλικά
  • ένα μεγάλο ψαρονέφρι (βλ. σημειώσεις)
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
  • μία χούφτα φύλλα baby σπανάκι
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • για το γλάσο
  • 2 κ.σ. κρέμα balsamico
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών (ή μισό κ.γ. θυμάρι και μισό ρίγανη)
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Τοποθετούμε το, ανοιγμένο από τον κρεοπώλη, ψαρονέφρι σε μία επιφάνεια εργασίας και το αλατοπιπερώνουμε στην μεριά που θα το γεμίσουμε.
  2. Τοποθετούμε από πάνω το σπανάκι, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και το τριμμένο τυρί.
  3. Τυλίγουμε το ψαρονέφρι σε ρολό, κατά μήκος της μεγάλης του πλευράς, με την ένωση από κάτω.
  4. Το δένουμε με μαγειρικό σπάγκο σε τρία με τέσσερα σημεία, για να μην ανοίξει. Αν δεν έχουμε σπάγκο, μπορούμε να τσιμπίσουμε σε τρία-τέσσερα σημεία της ένωσης.
  5. Το τοποθετούμε σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας σε ένα μπωλάκι όλα τα υλικά του.
  7. Με ένα πινέλο, αλείφουμε το ψαρονέφρι με το γλάσο από όλες τις πλευρές εξωτερικά.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 40-45 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, ή ρύζι.
Σημειώσεις
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει το ψαρονέφρι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε. Διαφορετικά, το κόβουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι προσεκτικά και το χτυπάμε καλά (αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο,το χτυπάμε με το πίσω μέρος από ένα γεμάτο βάζο) για να πλατύνει.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2024/01/stuffed-pork-tenderloin.html