Ρολλάκια με μαρμελάδα φράουλα, σοκολάτα και γλάσο με μασκαρπόνε
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 1 φακελάκι (9 γραμ.) ξηρή μαγιά
  • 180 ml γάλα
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • για τη γέμιση
  • 4 γεμάτες κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας
  • για το γλάσο
  • 100 γραμ. μασκαρπόνε
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml γάλα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε ένα μπωλ που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να είναι χλιαρό στο άγγιγμα.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη αλευριού, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το χτυπημένο αβγό, το αλάτι και το μείγμα γάλα-βούτυρο. Εφαρμόζουμε το εξάρτημα γάντζος και ξεκινάμε το ζύμωμα.
  3. Αν δεν έχουμε σταθερό μίξερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ξεκινάμε το ζύμωμα.
  4. Ζυμώνουμε για περίπου 5-7 λεπτά (με το μίξερ) ή μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη, η οποία ίσα ίσα θα ξεκολλάει από τα χέρια μας.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη στο μπωλ, τη σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  6. Μετά από μία ώρα και αφού έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας, ρίχνουμε πάνω τη ζύμη και την απλώνουμε με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο σχήμα.
  7. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη την μαρμελάδα με μία σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα τις σταγόνες σοκολάτας.
  8. Τυλίγουμε τη γεμιστή ζύμη σε ρολό, κατά μήκος της μεγάλης πλευράς του ορθογωνίου.
  9. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε 12 κομμάτια.
  10. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, σκεπάζουμε το σκεύος με μια πετσέτα και το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει η ζύμη για τουλάχιστον 30 λεπτά, καλύτερα για 1-1,5 ώρα.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς από πάνω.
  12. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Αν το γλάσο είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα, αν είναι πολύ αραιό, προσθέτουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.
  13. Όταν βγάλουμε τα ρολάκια από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.
  14. Τα σερβίρουμε ιδανικά χλιαρά, μαζί με φρέσκιες φράουλες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2023/03/strawberry-chocolate-rolls.html