Cookies με κομμάτια σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 24
Υλικά
  • 225 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 100 γραμ. λευκή κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 κ.γ. βανίλια σε υγρή μορφή
  • 330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γραμ. κουβερτούρα σε κομμάτια, ή σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα αβγά και τη βανίλια, χτυπώντας ενδιάμεσα.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ, μόλις ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τα κομμάτια ή τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, ή μία σπάτουλα, ώστε να ανακατευτούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα από τη σοκολάτα, και να την προσθέσουμε απευθείας επάνω στα μπισκότα, πριν τα ψήσουμε (βλ. επόμενο βήμα).
  5. Απλώνουμε σε δύο ταψιά αντικολλητικό χαρτί και, χρησιμοποιώντας ένα scoop παγωτού ή δύο μεγάλα κουτάλια, τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση, γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε τα κομμάτια σοκολάτας του προηγούμενου βήματος.
  6. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 12-15 λεπτά. Όταν θα τα βγάλουμε θα είναι ακόμα μαλακά, δεν μας ανησυχεί, όσο θα κρυώνουν, θα είναι ελαφρώς τραγανά από έξω και μαστιχωτά από μέσα.
  7. Αν θέλουμε, μόλις βγουν από τον φούρνο, μπορούμε να ρίξουμε από πάνω τους ελάχιστο αλάτι, ιδανικά, ανθό αλατιού.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2023/03/chocolate-chip-cookies.html