Brownies με μαρμελάδα πορτοκάλι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 80 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 80 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 4 αβγά
  • 50 γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • (προαιρετικά) γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τη μαρμελάδα πορτοκάλι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
  5. Αν η μαρμελάδα μας δεν έχει μεγάλα κομμάτια πορτοκάλι, ή αν απλά θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20x20 εκατ. και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2023/02/orange-jam-brownies.html