Brownies με μαρμελάδα πορτοκάλι
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 16
- 250 γραμ. βούτυρο
- 200 γραμ. κουβερτούρα
- 80 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 80 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 4 αβγά
- 50 γραμ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. κακάο
- (προαιρετικά) γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τη μαρμελάδα πορτοκάλι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Αν η μαρμελάδα μας δεν έχει μεγάλα κομμάτια πορτοκάλι, ή αν απλά θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, κομμένο σε κομμάτια.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20x20 εκατ. και το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2023/02/orange-jam-brownies.html
3.5.3240