Κέικ με κρέμα κάστανο και σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. κρέμα κάστανου (βλ. συνταγή πάνω)
  • 3 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 120 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 2 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με το μίξερ.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το κακάο.
  5. Τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ ή μία κουτάλα (όχι με το μίξερ).
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μικρή φόρμα κέικ (στρογγυλή 20εκ, ή μικρή μακρόστενη), ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για περίπου 30-35 λεπτά.
  8. Το κέικ είναι έτοιμο όταν εισάγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και η λάμα βγαίνει καθαρή.
  9. Αν θέλουμε, όταν κρυώσει, μπορούμε να το γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/12/chestnut-chocolate-cake.html