Δίχρωμο κέικ με κολοκύθα και σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 340 γραμ. πουρές κολοκύθας (βλ. συνταγή εδώ)
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 2 αβγά
  • χυμό από ένα μέτριο πορτοκάλι
  • 220 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. pumpkin spice mix (βλ. συνταγή εδώ)
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, τη ζάχαρη, το λάδι, τα αβγά και τον χυμό από το ένα πορτοκάλι.
  2. Σε ένα δεύτερο, μικρότερο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το pumpkin spice.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μισό μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε το κακάο με τις 2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι, το ρίχνουμε στο υπόλοιπο μισό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στη φόρμα, πάνω από το υπόλοιπο και περνάμε τη λάμα ενός μαχαιριού ανάμεσα στα δύο μείγματα, ώστε να δημιουργήσουμε εφέ μαρμάρου, χωρίς όμως να τα ανακατέψουμε.
  7. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
  8. Όταν κρυώσει το κέικ, μπορούμε να το σερβίρουμε με γλάσο σοκολάτας (βλ. σημειώσεις)
Σημειώσεις
για την γκανάς σοκολάτας, κόβω σε κομματάκια 200 γραμ. κουβερτούρα, ζεσταίνω 200 ml κρέμα γάλακτος και τα ανακατεύω καλά, μαζί με το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, μέχρι να έχω ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/10/pumpkin-chocolate-marble-cake.html