Muffins με γέμιση cinnamon rolls
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml ξινόγαλα ή αριάνι
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • για τη γέμιση
  • 75 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. αλεύρι
Εκτέλεση
  1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε εναλλάξ λίγο από το αλεύρι, λίγο από το ξινόγαλα, ξανά αλεύρι, ξανά ξινόγαλα και τελειώνουμε με αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αφού λιώσουμε το βούτυρο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Γεμίζουμε μία φόρμα για muffins με θήκες και ρίχνουμε σε καθεμία περίπου μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κέικ.
  6. Προσθέτουμε από ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου από το μείγμα της κανέλας και, χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι ή μία οδοντογλυφίδα, κάνουμε κυματισμούς, ώστε να ανακατευούν μεν τα δύο μείγματα, αλλά να μην γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
Σημειώσεις
Μπορούμε να σερβίρουμε τα muffins με ένα απλό γλάσο που θα φτιάξουμε ανακατεύοντας 150 γραμ. άχνη ζάχαρη με 1 κ.σ. γάλα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/09/cinnamon-roll-muffins.html