Σάλτσα φράουλας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 1 βάζο
Υλικά
  • 250 γραμ. φράουλες καθαρισμένες
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια, όσο γίνεται ίσου μεγέθους (αν πχ η φράουλα είναι μεσαίου μεγέθους την κόβουμε στα 2, αν είναι μεγάλη, στα 4).
  2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  4. Αν δεν θέλουμε καθόλου κομμάτια φράουλας στη σάλτσα, όταν την αποσύρουμε από τη φωτιά, αλέθουμε με το ραβδομπλέντερ. Αλλιώς, μπορούμε απλώς να "λιώνουμε" τα κομμάτια της φράουλας με την κουτάλα, όσο βράζει η σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε τη σάλτσα σε βαζάκι που κλείνει καλά, και την αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει, τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/05/flourless-brownie-cream-strawberry-sauce.html