Brownie χωρίς αλεύρι, με κρέμα σαντιγί και σάλτσα φράουλας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 5 αβγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • για τη σαντιγί
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα να λιώσουν, κομμένα σε μικρά κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα άλλο μπωλ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαγέγκα. Στην αρχή τα χτυπάμε μόνα τους, μέχρι να γίνουν σαν αφρός, και στη συνέχεια συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε μέχρι η μαρέγκα να σφίξει.
  4. Όταν το μείγμα της σοκολάτας έχει κρυώσει λίγο, ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ.
  5. Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο και το αλάτι, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη, προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα, και την ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Σταματάμε το ανακάτεμα αμέσως μόλις αντιληφθούμε ότι η μαρέγκα έχει ενσωματωθεί όλη στο μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.
  9. Για να ετοιμάσουμε την κρέμα σαντιγί, χτυπάμε την (παγωμένη από το ψυγείο) κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Μόλις αρχίσει να σφίγγει ελαφρώς, προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η κρέμα να αποκτήσει την υφή της σαντιγί.
  10. Σερβίρουμε το brownie ζεστό, με την κρύα σαντιγί και σάλτσα φράουλας (βλ. συνταγή παρακάτω).
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/05/flourless-brownie-cream-strawberry-sauce.html