Αλμυρά μπισκότα shortbread με παρμεζάνα και μυρωδικά
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20 μπισκότα
Υλικά
  • 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε με τα χέρια.
  2. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα να κρυώσει.
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού. Για να μην την αλευρώσουμε, μπορούμε να την ανοίξουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.
  4. Κόβουμε τα μπισκότα με ένα κουπ πατ της αρεσκείας μας. Πριν τα κόψουμε, μπορούμε να "κολλήσουμε" πάνω στο καθένα λίγα από τα μυρωδικά που χρησιμοποιήσαμε σε ολόκληρα κομμάτια.
  5. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν ελαφρώς γύρω γύρω (όταν τα βγάλουμε θα είναι ακόμα λίγο μαλακά, δεν μας πειράζει, θα σκληρύνουν όσο πρέπει όσο θα κρυώνουν).
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/05/savoury-parmesan-herb-shortbread.html