Κέικ με σαγκουίνι και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 300 ml φρεσκοστυμένο χυμό σαγκουίνι
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 50 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. ξύσμα από σαγκουίνι
  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. baking powder
  • για το γλάσο
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml φρεσκοστυμένο χυμό σαγκουίνι
  • 50 γραμ. γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το χυμό σαγκουίνι και το αραβοσιτέλαιο.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.
  4. Λαδώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  5. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 40-45 λεπτά.
  6. Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό σαγκουίνι, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή (ούτε πολύ ρευστό, ούτε πολύ στερεό, να απλώνεται, χωρίς να το απορροφάει το κέικ).
  7. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως, απλώνουμε από πάνω το γλάσο, και το στολίζουμε με το γλυκό του κουταλιού και φέτες σαγκουίνι.
  8. Το σερβίρουμε μαζί με το γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/03/vegan-blood-orange-cake.html