Νιόκι με κιμά στο φούρνο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400ml χυμό ντομάτας
  • 200 ml νερό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ⅛ κ.γ. κανέλα
  • ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γραμ. νιόκι (ένα πακέτο)
  • 400 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος που χρησιμοποιείται και στο μάτι της κουζίνας και στο φούρνο, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  2. Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο και τα σωτάρουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά, μέχρι να αλλάξει εντελώς το χρώμα του. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τον καβουρδίζουμε ελαφρώς κι αυτόν.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε, και αφήνουμε να βράσει για περίπου ένα λεπτό, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό, την δάφνη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει μία βράση.
  6. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα του κιμά να σιγοβράζει, για περίπου 20 λεπτά.
  7. Στο μεταξύ, βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους, και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ.
  8. Όταν βράσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα νιόκι και την τριμμένη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε.
  9. Ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα και βάζουμε το σκεύος στον φούρνο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι η παρμεζάνα να κάνει μία χρυσαφένια κρούστα από πάνω.
Σημειώσεις
Εάν δεν έχουμε σκεύος που να χρησιμοποιείται και στο μάτι της κουζίνας, και στο φούρνο, μαγειρεύουμε τον κιμά στην κατσαρόλα, και, αφού προσθέσουμε τη μοτσαρέλα και τα νιόκι, μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/03/gnocchi-bolognese-bake.html