Μπισκότα shortbread με πορτοκάλι και κομμάτια σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 25 μπισκότα
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 50 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη λευκή ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τρίβουμε καλά με τα δάχτυλά μας, για να αρωματιστεί η ζάχαρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης (την αρωματισμένη με πορτοκάλι λευκή, και την καστανή) καλά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Κόβουμε τα 120 γραμ. από την κουβερτούρα με ένα μαχαίρι σε χοντροκομμένα, ακανόνιστου σχήματος κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα στον πάγκο εργασίας, και του δίνουμε τη μορφή ενός ρολού, το οποίο τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (μπορούμε και όλο το βράδυ).
  6. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε και κόβουμε το μείγμα των μπισκότων σε φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου.
  7. Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε τα μπισκότα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα.
  10. Βουτάμε κάθε μπισκότο μέχρι τη μέση στην κουβερτούρα, και τα αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2022/02/orange-chocolate-chunks-shortbread.html