Μπαστουνάκια σφολιάτας με παρμεζάνα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 24 μπαστουνάκια
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 150 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Αφήνουμε τη σφολιάτα να ξεπαγώσει, και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα πάνω στο φύλλο και την πιέζουμε με τα χέρια μας να κολλήσει επάνω.
  3. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση, κατά πλάτος, και πιέζουμε καλά.
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή τον κόφτη της πίτσας κόβουμε λωρίδες πλάτους 2 εκ.
  5. Πιάνουμε την κάθε λωρίδα προσεκτικά και στριφογυρίζουμε.
  6. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια στο ταψί με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  7. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/12/christmas-finger-food-buffet.html