Χριστουγεννιάτικα μπισκότα shortbread
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 24 μπισκότα
- 200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 400 γραμ. αλεύρι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. χριστουγεννιάτικα κας κας (κόκκινο, πράσινο, λευκό)
- 50 γραμ. ξερά cranberries ψιλοκομμένα
- 50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο στη ζύμη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
- Στη μισή ζύμη προσθέτουμε τα χριστουγεννιάτικα κας κας και ανακατεύουμε.
- Μαζεύουμε τη ζύμη από το μπωλ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Στην άλλη μισή ζύμη προσθέτουμε τα cranberries, τα φυστίκια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Την τυλίγουμε και αυτή με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Βγάζουμε την πρώτη μισή ζύμη, την απλώνουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 10 χιλιοστά και κόβουμε τετράγωνα 2x2 εκ. με ένα μαχαίρι.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 11-12 λεπτά.
- Βγάζουμε τη δεύτερη μισή ζύμη, την απλώνουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 6 χιλιοστά και κόβουμε κύκλους με κουπ πατ ή ένα ποτήρι.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 11-12 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/12/christmas-cookie-box-2021.html
3.5.3240