Χριστουγεννιάτικα μπισκότα shortbread
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 24 μπισκότα
Υλικά
  • 200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 400 γραμ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. χριστουγεννιάτικα κας κας (κόκκινο, πράσινο, λευκό)
  • 50 γραμ. ξερά cranberries ψιλοκομμένα
  • 50 γραμ. φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ενσωματώνουμε το αλεύρι λίγο λίγο στη ζύμη.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
  5. Στη μισή ζύμη προσθέτουμε τα χριστουγεννιάτικα κας κας και ανακατεύουμε.
  6. Μαζεύουμε τη ζύμη από το μπωλ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  7. Στην άλλη μισή ζύμη προσθέτουμε τα cranberries, τα φυστίκια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  8. Την τυλίγουμε και αυτή με μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  9. Βγάζουμε την πρώτη μισή ζύμη, την απλώνουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 10 χιλιοστά και κόβουμε τετράγωνα 2x2 εκ. με ένα μαχαίρι.
  10. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 11-12 λεπτά.
  11. Βγάζουμε τη δεύτερη μισή ζύμη, την απλώνουμε με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 6 χιλιοστά και κόβουμε κύκλους με κουπ πατ ή ένα ποτήρι.
  12. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα, για 11-12 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/12/christmas-cookie-box-2021.html