Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί θα πρέπει να έχει κρυώσει καλά όταν θα έχουν ψηθεί τα ισλί, τα οποία θα ρίξουμε μέσα καυτά.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού και ανάβουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή.
Ανακατεύουμε μόνο στην αρχή, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι και, μόλις πάρει μία βράση, το αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ ή σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε (με τον γάντζο αν έχουμε σταθερό μίξερ) τόσο όσο χρειάζεται μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά (δεν πρέπει να παραζυμώσουμε, για να μην αρχίσει το μείγμα να βγάζει το βούτυρο).
Για τη γέμιση, αφού κοπανίσουμε τα καρύδια μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, τα πλάθουμε μπαλλάκια και τα πλαταίνουμε με την παλάμη μας.
Βάζουμε στη μέση μισό κ.γ. από τη γέμιση στη μέση και κλείνουμε τα ισλί σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, το οποίο τσιμπάμε με το χέρι μας ή ένα τσιμπιδάκι, σαν να τα κεντάμε, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Τοποθετούμε τα ισλί σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί (λίγο αραιά γιατί θα φουσκώσουν) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Με το που βγούνε από το φούρνο τα ρίχνουμε μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά, γυρνώντας τα πού και πού για να σιροπιαστούν ομοιόμορφα.
Τα αφαιρούμε από το σιρόπι και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να τρέξει το σιρόπι που περισσεύει.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω λίγο κοπανισμένο καρύδι.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/11/isli.html