Κέικ με καφέ και καρύδια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20 φέτες
Υλικά
  • μία δόση καφέ espresso
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. καρυδόψυχα τριμμένη
  • 4 αβγά
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. γάλα
  • για το γλάσο
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε μία δόση καφέ espresso.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
  4. Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και 2 κ.σ. από τον καφέ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  10. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και μία κ.σ. από τον έτοιμο espresso και ανακατεύουμε καλά.
  11. Θέλουμ ένα γλάσο, ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφιχτό, να στέκεται.
  12. Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, απλώνουμε από πάνω το γλάσο.
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από εδώ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/11/coffee-walnut-cake.html