Κέικ με καφέ και καρύδια
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 20 φέτες
- μία δόση καφέ espresso
- 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 225 γραμ. ζάχαρη
- 50 γραμ. καρυδόψυχα τριμμένη
- 4 αβγά
- 200 γραμ. αλεύρι
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. γάλα
- για το γλάσο
- 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
- Ετοιμάζουμε μία δόση καφέ espresso.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σε ένα μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε το γάλα και 2 κ.σ. από τον καφέ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και μία κ.σ. από τον έτοιμο espresso και ανακατεύουμε καλά.
- Θέλουμ ένα γλάσο, ούτε πολύ αραιό, ούτε πολύ σφιχτό, να στέκεται.
- Όταν το κέικ κρυώσει εντελώς, απλώνουμε από πάνω το γλάσο.
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από
εδώ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/11/coffee-walnut-cake.html
3.5.3240