Γιουβαρλάκια κοκκινιστά
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 50 + 50 γραμ. ρύζι γλασέ
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 + 50 ml ελαιόλαδο
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 2 λίτρα νερό
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, το κρεμμύδι, τα 50 γραμ. ρύζι, το αβγό, τον μαϊντανό, τα 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά.
  2. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
  3. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον χυμό ντομάτας, το νερό, τα υπόλοιπα 50 γραμ. ρύζι και 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Όσο περιμένουμε το νερό να βράσει, πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρώς.
  5. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια ένα ένα μέσα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά με μισάνοιχτη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού πολύ προσεκτικά.
  6. Όταν δούμε ότι το ρύζι μέσα στα γιουβαρλάκια έχει φουσκώσει και αρχίζει να "σκάει", κλείνουμε τη φωτιά, κλείνουμε και το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για τουλάχιστον μισή ώρα ακόμα πριν σερβίρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/09/%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%bb%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%ba%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ac.html