Κορμός semifreddo με φράουλες και λευκή σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 200 γραμ. κρέμα γάλακτος πλήρης, κρύα από το ψυγείο
  • 400 γραμ. (ένα κουτάκι) ζαχαρούχο γάλα
  • 180 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 250 γραμ. πολτός από φράουλες*
  • 150 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • για το σερβίρισμα
  • μαρμελάδα ή σιρόπι φράουλα
  • φρέσκιες φράουλες
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζουμε τον πολτό από τις φράουλες (βλ. σημειώσεις) και τον αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και χτυπάμε καλά με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.
  5. Ρίχνουμε τον πολτό από τις φράουλες και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Σπάζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  7. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας του κέικ με διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά από όλες τις πλευρές και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  8. Γυρνάμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα, ώστε να σκεπάζουν όλη την επιφάνεια της κρέμας και βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 4-5, μέχρι να πήξει και να παγώσει το γλυκό (καλύτερα να το ετοιμάσουμε την προηγούμενη από τη μέρα που θέλουμε να το σερβίρουμε.
  9. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το ξεφορμάρουμε και ξετυλίγουμε προσεκτικά τη μεμβράνη.
  10. Σερβίρουμε ιδανικά με λίγη μαρμελάδα φράουλα ή λίγο σιρόπι, και φρέσκιες φράουλες.
Σημειώσεις
*Για να φτιάξουμε τον πολτό φράουλας θα χρειαστούμε περίπου 350-400 γραμ. καθαρισμένες φράουλες, τις οποίες αλέθουμε καλά στο multi και στη συνέχεια σουρώνουμε καλά, ώστε να μην μένουν καθόλου σποράκια.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/04/strawberry-white-chocolate-semifreddo.html