Γλυκά παξιμαδάκια με φουντούκι και σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 30 μπισκότα
Υλικά
  • 175 γραμ. βούτυρο λιωμένο (χλιαρό)
  • 3 αβγά & ένα κρόκο
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • 200 γραμ. φουντούκια κοπανισμένα (όχι εντελώς σκόνη, να υπάρχουν κομματάκια)
  • 75 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο, τα τρία αβγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ξεκινάμε το χτύπημα. Αν δεν έχουμε σταθερό μίξερ, τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι, και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα των υγρών υλικών, χτυπώντας, μέχρι να ενσωματωθεί. Αν δεν έχουμε σταθερό μίξερ, σε αυτό το στάδιο ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Προσθέτουμε τα σπασμένα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε (είτε με το μίξερ, είτε με το χέρι), μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα στα τρία, και πλάθουμε τρία ίδια μπαστουνάκια, μήκους περίπου 25-30 εκ. και πλάτους περίπου 6-7 εκ.
  5. Τα απλώνουμε με απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν ελαφρώς από πάνω.
  6. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού φετούλες περίπου 1 εκ.
  7. Απλώνουμε τα μπισκότα στο ταψί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα περίπου 12-15 λεπτά.
  8. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πάνω σε σχάρα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/04/hazelnut-chocolate-biscotti.html