Τούρτα με βάση από brownie και γέμιση μπισκότου (cookie dough)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • για τη βάση brownie
  • 170 γραμ. κουβερτούρα
  • 125 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
  • 120 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 40 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • για τη γέμιση μπισκότου
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 185 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml γάλα
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • για τη συναρμολόγηση και τη διακόσμηση
  • 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
  • μπισκότα και σοκολάτες σε κομμάτια
  • σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το brownie για τη βάση της τούρτας. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομμάτια, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Μόλις λιώσουν, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα δύο είδη ζάχαρης, τα αβγά και τη βανίλια και ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να γίνουν μία ρευστή κρέμα.
  4. Ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό.
  6. Απλώνουμε σε δύο μικρά ταψάκια 20 εκ. αντικολλητικό χαρτί και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  8. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση μπιισκότου. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια και χτυπάμε καλά με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
  9. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  10. Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά, με σταθερή ροή, με το μίξερ να χτυπάει, μέχρι το μείγμα να το απορροφήσει όλο.
  11. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  12. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
  13. Όταν τα brownies ψηθούν και κρυώσουν καλά, και το μείγμα της γέμισης έχει σφίξει αρκετά, προχωράμε στη συναρμολόγηση.
  14. Τοποθετούμε το ένα brownie σε μία πιατέλα ή τουρτιέρα, και προσθέτουμε από πάνω το μισό μείγμα της γέμισης.
  15. Το απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ρίχνουμε από πάνω τη μισή πραλίνα φουντουκιού.
  16. Τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση το δεύτερο brownie και το πιέζουμε ελαφρά και πολύ προσεκτικά στο κέντρο για να ενωθεί με τη γέμιση.
  17. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση, ρίχνουμε και την υπόλοιπη πραλίνα φουντουκιού και διακοσμούμε με τα σπασμένα μπισκότα, τις σοκολάτες και τις σταγόνες σοκολάτας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/02/brownie-cookie-dough-cake.html