Κοτόπουλο με πατάτες, καρότα και μανιτάρια, ψημμένο στη λαδόκολλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κιλά πατάτες
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 100 γραμ. μανιτάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μυρωδικά ξερά της αρεσκείας μας (ανάμεικτα ρίγανη, θυμάρι, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, ή μείγμα μεσογειακών μυρωδικών)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
  1. Αν τα φιλέτα του κοτόπουλου είναι κομμένα από τον κρεοπώλη και είναι ολόκληρα, τα κόβουμε στα δύο. Αν είναι αγορασμένα έτοιμα σε πακέτο, τα αφήνουμε όπως είναι.
  2. Ρίχνουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε το ¼ του ελαιόλαδου, τη 1 κ.σ. από τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ.
  4. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε κομμάτια περίπου 1 εκ.
  5. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια (δεν τα πλένουμε, μπορούμε να τα καθαρίσουμε με ένα κομματι βρεγμένο και στραγγισμένο χαρτί κουζίνας, αν δεν έχουμε βουρτσάκι) και τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 0,5 εκ.
  6. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 ε.κ. Χωρίζουμε τις στρώσεις του.
  7. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ένα μπωλ, προσθέτουμε το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  8. Κόβουμε 6 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο και 6 λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ως οδηγό ένα μεσαίου μεγέθους μπωλ, το "ντύνουμε" εσωτερικά πρώτα με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και μετά με ένα φύλλο λαδόκολλα.
  9. Τοποθετούμε μέσα στη λαδόκολλα 2 κομμάτια κοτόπουλο και περίπου το ⅙ από τα λαχανικά (η ποσότητα μας βγάζει 6 μερίδες), τοποθετούμε από πάνω και 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και κλείνουμε καλά, πρώτα τη λαδόκολλα και από πάνω το αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας ένα "πακετάκι".
  10. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας 6 πακέτα, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
  12. Στα 45 λεπτά βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ, ανοίγουμε τα πακετάκια πολύ προσεκτικά γιατί θα αχνίζουν, και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κοτόπουλο και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/02/chicken-vegetables-foil-packs.html