Κρέπες με lemon curd, μπισκότο και μύρτιλλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • για τις κρέπες-μείγμα
  • 4 αβγά
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 230 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • και επιπλέον
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γραμ. lemon curd (κρέμα λεμονιού)
  • 100 γραμ. τριμμένο μπισκότο τύπου μιράντα
  • 50 γραμ. φρέσκα μύρτιλλα
  • ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες: Σπάμε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπωλ και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη, μαζί με το γάλα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
  3. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο (το οποίο θα πρέπει να μην είναι καυτό) και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα τελείως λείο μείγμα, χωρίς σβώλους. Αν μας δυσκολεύει και δεν εξαφανίζονται οι σβώλοι, μπορούμε να ρίξουμε το μείγμα στο μπλέντερ και να το χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα για 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί. Μπορούμε αν θέλουμε να ετοιμάσουμε το μείγμα από την προηγούμενη και να το αφήσουμε στο ψυγείο καλά σκεπασμένο, και να το βγάλουμε 10 λεπτά πριν να ετοιμάσουμε τις κρέπες.
  5. Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και βάζουμε ένα τηγάνι (το οποίο καλό θα είναι να έχει όσο πιο "ανοιχτά" πλαϊνά γίνεται) να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στο τηγάνι και με μία γρήγορη κίνηση ανακινούμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί το μείγμα παντού. Το πόσο μείγμα θα ρίξουμε εξαρτάται από το πόσο πλατύ είναι το τηγάνι μας. Θέλουμε να καλύπτει όλη την επιφάνεια, αλλά να μην έχει σχεδόν καθόλου πάχος. Θα πρέπει οι κρέπες να γίνονται πολύ λεπτές.
  7. Αφήνουμε την κρέπα να ψηθεί από τη μία πλευρά και, χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, μόλις καταλάβουμε ότι αρχίζει να ξεκολλάει από το τηγανι, τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
  8. Ψήνουμε και από τη δεύτερη πλευρά (θα χρειαστεί λίγο λιγότερο χρόνο από την πρώτη) και αφαιρούμε την κρέπα από το τηγάνι. Η κρέπα θα πρέπει να έχει αρχίσει να χρυσίζει και από τις δύο πλευρές για να είναι έτοιμη.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αν δούμε ότι η φωτιά μας είναι πολύ δυνατή και οι κρέπες καίγονται, χαμηλώνουμε ένα βαθμό τη φωτιά.
  10. Γεμίζουμε τις κρέπες ως εξής: Απλώνουμε lemon curd στη μισή επιφάνεια της κρέπας, ρίχνουμε από πάνω ένα κουταλάκι τριμμένο μπισκότο, μύρτιλλα (όσα θέλουμε) και διπλώνουμε την κρέπα στη μέση (φέρνουμε την "άδεια" μισή κρέπα πάνω από την υπόλοιπη). Στη συνέχεια, ξαναδιπλώνουμε, ώστε να σχηματιστεί περίπου ένα τρίγωνο.
  11. Σερβίρουμε τις κρέπες ρίχνοντας από πάνω άχνη ζάχαρη και ξύσμα από λεμόνι.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/02/lemon-curd-blueberry-crepes.html