Μπισκότα αμυγδάλου με γέμιση σοκολάτα-αμύγδαλο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: περίπου 25 γεμιστά μπισκότα
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 345 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 αβγό και 1 κρόκος
  • 1 κ.γ. άρωμα αμυγδάλου
  • 140 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλο λευκό τριμμένο πολύ ψιλό στο μούλτι)
  • 330 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • μία πρέζα αλάτι
  • 200 γραμ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. κακάο
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και τα χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά και το άρωμα αμυγδάλου, και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μικρότερο μπωλ το αλεύρι αμυγδάλου με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το baking powder.
  4. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.
  5. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την ανοίγουμε σε έναν χοντρό δίσκο, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα μέχρι να σφίξει.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 5-6 χιλιοστών και κόβουμε μικρούς δίσκους με ένα στρογγυλό κουπ πατ ή με ένα μικρό ποτήρι.
  7. Τοποθετούμε τους δίσκους σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση περίπου 1-2 εκατοστά, γιατί η ζύμη στο ψήσιμο θα απλώσει λίγο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να χρυσίζουν γύρω γύρω. Μπορεί να μας φανούν άψητα όταν τα βγάλουμε γιατί θα είναι ακόμα μαλακά, αλλά δεν πρέπει να τα ψήσουμε άλλο. Όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσουμε.
  10. Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε τη γέμιση. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύοντας συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  11. Προσθέτουμε το αμυγδαλοβούτυρο και το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  12. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, και να σφίξει μέχρι να "στέκεται", ώστε να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα μπισκότα. Αν χρειαστεί το βάζουμε για 1 λεπτό στο ψυγείο, αλλά το προσέχουμε γιατί μπορεί να σκληρύνει πολύ και να μην μπορούμε να το διαχειριστούμε.
  13. Για να γεμίσουμε τα μπισκότα, παίρνουμε ένα μπισκότο και βάζουμε ένα κουταλάκι από το σοκολατένιο μείγμα στο κέντρο του, τοποθετούμε από πάνω ένα δεύτερο μπισκότο και πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας στο κέντρο, μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα η γέμιση σε όλο το μπισκότο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/01/almond-chocolate-sandwich-cookies.html