Burger με κοτόπουλο παναρισμένο με corn flakes και σπιτικά chips πατάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • για το κοτόπουλο
  • 650 γραμ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο
  • 200 ml αριάνι ή ξινόγαλα
  • 200 γραμ. corn flakes θρυματισμένα στο multi ή με τα χέρια
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τις πατάτες
  • 5-6 πατάτες μετρίου μεγέθους
  • 250 ml αραβοσιτέλαιο
  • για τα burgers
  • 8 ψωμάκια
  • bbq sauce
  • καραμελωμένο κρεμμύδι
  • μαρούλι
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το κοτόπουλο. Βάζουμε σε ένα μπωλ τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα περιχύνουμε με το ξινόγαλα, φροντίζοντας να σκεπάζονται όλα καλά.
  2. Ετοιμάζουμε το πανάρισμα, ανακατεύοντας μέσα σε ένα βαθύ πιάτο τα θρυματισμένα corn flakes, το αλεύρι, το θυμάρι και την πάπρικα, το κρεμμύδι και το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί, βγάζουμε ένα ένα τα φιλέτα από το ξινόγαλα και τα περνάμε από το μείγμα του παναρίσματος, φροντίζοντας να καλύπτονται καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Τα τοποθετούμε στο ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν μία τραγανή κρούστα.
  5. Βάζουμε το αραβοσιτέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και ανάβουμε τη φωτιά, να κάψει καλά.
  6. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε προσεκτικά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
  7. Μόλις το λάδι κάψει καλά, ρίχνουμε τις πατάτες λίγες λίγες, και τηγανίζουμε ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 3-4 λεπτά η κάθε τηγανιά.
  8. Όταν είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε πιάτο στρωμμένο με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
  9. Ετοιμάζουμε τα burgers. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε στο κάτω μισό λίγη (ή πολλή, αναλόγως τα γούστα) bbq sauce, τοποθετούμε από πάνω ένα φιλέτο κοτόπουλο, λίγο μαρούλι και μία κουταλιά καραμελωμένο κρεμμύδι και κλείνουμε το burger με το πάνω μισό ψωμάκι.
  10. Σερβίρουμε τα burgers ζεστά, συνοδεύοντάς τα με τα σπιτικά chips πατάτας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2021/01/buttermilk-chicken-burger.html