Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τα κεκάκια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στερεών και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το αβγό και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες στην φόρμα των muffins.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για περίπου 20-25 λεπτά. Δοκιμάζουμε στα 20 λεπτά και ψήνουμε μέχρι να κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Δεν τα γλασάρουμε, παρά μόνο όταν έχουν κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε λίγη λίγη την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν το μείγμα είναι πολύ σκληρό, προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι να έχουμε την επιθυμητή, απαλή υφή.
Μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε, το αφήνουμε στο ψυγείο.
Στολίζουμε τα κεκάκια με το γλάσο, και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Αν δεν καταναλωθούν αμέσως, εφόσον τα γλασάρουμε, πρέπει να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/12/chocolate-gingerbread-cupcakes.html