Κεφτέδες Μακάλο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 1 δόση από τους αγαπημένους μας κεφτέδες
  • 200-250 ml ελαιόλαδο*
  • 130 γραμ. αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμός βοδινό ή κοτόπουλο (1 κύβος σε 1 λίτρο νερό)
  • 25 γραμ. ντοματοπελτές
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τον κύβο για το ζωμό να ζεσταθεί.
  2. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  3. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί καλά.
  4. Προσθέτουμε την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αν η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή, μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο νερό. Έχουμε στο νου μας ότι όσο θα κρυώνει, θα πήζει κι άλλο.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στη σάλτσα του μακάλο, ανακατεύουμε ελαφρά να σκεπαστούν όλοι καλά, αφήνουμε πάνω στη ζεστή εστία για λίγα λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
* αντί για σκέτο ελαιόλαδο, μπορούμε να βάλουμε μισό λάδι, μισό βούτυρο, ή να χρησιμοποιήσουμε το λάδι που τηγανίστηκαν οι κεφτέδες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/11/%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%ad%ce%b4%ce%b5%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%bf.html