Muffins με μήλο, κανέλα και βρώμη
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 135 γραμ. πίτουρο βρώμης (ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο multi)
  • 145 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλο
  • 1½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 150 ml ξινόγαλα
  • 2 αβγά
  • 160 γραμ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 μικρά μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, βρώμη, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλο, baking powder, σόδα, αλάτι).
  2. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά (ξινόγαλα, αβγά, λιωμένο βούτυρο).
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα κομματάκια του μήλου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης, μοιράζοντας τα ομοιόμορφα στο μείγμα.
  5. Λαδώνουμε καλά τις θήκες από μία φόρμα για muffins και μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι, γεμίζοντας τις θήκες μέχρι επάνω.
  6. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη τα άψητα ακόμα muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα, για περίπου 20-25 λεπτά.
  7. Επειδή τα muffins έχουν αρκετή υγρασία, πρέπει να καταναλωθούν άμεσα. Διαφορετικά, μπορούμε να περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια να τα βάλουμε στην κατάψυξη, και να ξεπαγώνουμε κάθε φορά ένα, όταν θέλουμε να το φάμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/11/apple-cinammon-oat-muffins.html